مصرف شیر برای مردان مرگبار شد | هشدار جدی و مرگبار برای آقایان
مطالعات جدید نشان میدهند که مصرف زیاد شیر میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد.
این تحقیق به خصوص بر تأثیر شیرهای بدون چربی و کمچرب تأکید دارد و نشان میدهد که مردانی که به صورت روزانه شیر مصرف میکنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
شیر از جمله مواد غذایی است که سرشار از ویتامینها، پروتئینها و مواد معدنی ضروری برای بدن است، اما تحقیقات اخیر نشان میدهد که مصرف زیاد آن میتواند به مشکلاتی جدی منجر شود. به گزارش خبرآنلاین، مطالعات جدید نشان میدهد که نوشیدن شیر به صورت روزانه میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. این خطر حتی در مورد شیرهای کمچرب و بدون چربی نیز وجود دارد.
مطابق با این تحقیقات، مردانی که مقدار زیادی شیر مینوشند، در مقایسه با افرادی که مصرف کمتری دارند، به طور قابلتوجهی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. جالب است که هیچ ارتباطی بین مصرف پنیر یا ماست و افزایش خطر سرطان پروستات یافت نشده است و تنها شیر به عنوان عامل افزایش ریسک شناخته شده است.
تحقیقات نشان میدهند که یکی از علل احتمالی این افزایش ریسک، هورمونهای جنسی موجود در شیر است. از آنجا که بیشتر گاوهای شیری در دوران بارداری شیردهی میکنند، ممکن است هورمونهای تولید مثل در شیر تأثیرگذار باشند. سرطان پروستات نیز یکی از سرطانهایی است که به هورمونهای جنسی واکنش نشان میدهد. به علاوه، تحقیقات پیشین نشان دادهاند که مصرف لبنیات و پروتئینهای حیوانی ممکن است با سطح بالاتری از هورمون خاصی به نام IGF-1 در خون ارتباط داشته باشد که به رشد سلولهای سرطانی از جمله در سرطان پروستات کمک میکند.
متخصصان توصیه میکنند که افرادی که سابقه خانوادگی سرطان پروستات دارند، به منظور کاهش ریسک ابتلا به این بیماری، مصرف شیر را محدود کرده یا از آن پرهیز کنند.
دکتر سلمان سلطانی اظهار کرد: پروستات یکی از ارگانهای داخل لگن مردان است که درسیستمهای ادراری و تناسلی و باروری نقش بسزایی دارد و همچنین. در سیستم ادراری بر فرایند ادرار و در سیستم تناسلی بر ترشحات و بارداری نقش مهمی را ایفا میکند
وی با اشاره به شیوع بالای این بیماری بخصوص در سنین کهنسالی گفت: در مردان بالای ۷۵ سال، ریسک ابتلا به سرطان پروستات افزایش مییابد، اما بیماری در بدن بسیاری از آنها شناسایی نمیشوند، البته با آگاهی دادن به مردم میتوان به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک کرد.
دکتر سلطانی، فاکتورهای سن و سابقه خانوادگی را از عوامل موثر در ابتلا به سرطان پروستات دانست و گفت: در عامل اول با افزایش سن، احتمال ایجاد سرطان پروستات بیشتر میشود؛ بطوری که یک فرد درطول زندگی خود ۱۷ درصد احتمال ابتلا به سرطان پروستات را خواهد داشت.
عامل دوم سابقه خانوادگی است؛ به این نحو که اگر فردی درخانواده درجه یک خود سرطان پروستات داشته و درمان شده یا حتی منجر به فوت وی شده باشد، احتمال ابتلا فرد به سرطان پروستات بسیار بیشتر از یک فرد عادی و معمولی است؛ لذا کسانی که سابقه خانوادگی دارند خیلی زودتر به پزشک مراجعه کنند و تحت بررسیهای لازم قرار گیرند.
وی فرآیند ابتلا به سرطان پروستات را، دارای سیری نسبتا آهسته دانست و گفت: از زمان ایجاد سرطان تا زمانی که در دیگر ارگانهای بدن گسترش یابد، معمولا چندین سال طول میکشد و با توجه به اینکه این بیماری تدریجی و مزمن اتفاق میافتد، در بسیاری مواقع، ممکن است علائمی به وجود آمده باشد، اما فرد به آنها توجهی نکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: سرطان پروستات جزء بیماریهایی است که اگر زود تشخیص داده شود و درمان لازم صورت گیرد، میزان مرگ و میر در آن پایین خواهد بود.
وی با بیان اینکه نحوه زندگی ما در ابتلا به انوع سرطانها تأثیر دارد افزود: کاهش غذاهای چرب وکربوهیدراتها و قطع یا کاهش دخانیات در پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان پروستات بسیار مؤثرند؛ بنابراین افراد برای پیشگیری از ابتلا به سرطانهای پروستات و سیستم ادراری، این اقدامات پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهند. این نکته هم قابل ذکر است که مواد غذایی از جمله گوجه فرنگی و کدو که عصارههای آنها به صورت دارو و خوراکی وجود دارند، برای افراد بیمار تجویز میشود و نقش مفیدی در پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات دارند./