رسمی/واریز سود سهام عدالت برای جاماندگان | ثبتنام و ویرایش اطلاعات در sejam.ir برای دریافت سود سهام عدالت
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه اعلام کرد: در مرحله نخست پرداخت سود سهام عدالت مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲، بیش از ۱۵۱ هزار سهامدار به دلیل مشکلات بانکی موفق به دریافت سود خود نشدند.
محمد باغستانی با اشاره به آمار واریزیهای مرحله اول سود سهام عدالت گفت: طبق گزارش ۱۹ بانک عامل، در این مرحله شاهد کاهش ۹.۷ درصدی موارد بازگشتی نسبت به دوره قبل بودهایم؛ با این حال، ۱۵۱ هزار و ۷۱۲ نفر از سهامداران به دلیل داشتن شماره شبای نامعتبر یا مشکلات دیگر بانکی، سود خود را دریافت نکردهاند.
او با تأکید بر اینکه جای نگرانی برای سهامداران وجود ندارد، افزود: این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، نسبت به اصلاح اطلاعات بانکی خود اقدام کنند تا در مراحل آتی، سود سهام به حساب آنان واریز شود.
باغستانی همچنین مهمترین دلایل عدم واریز سود را این موارد دانست: «شماره شبای نامعتبر، حساب مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی یا بلندمدت». وی افزود: این مشکلات مانع از انتقال وجه به حساب سهامداران شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، در این مرحله همچنین سود سهام عدالت بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار فرد متوفی که وراث آنها فرآیند تقسیم سهام را از طریق سامانه میراث تکمیل کرده بودند، پس از پرداخت مالیات بر ارث، به حساب وراث واریز شد.
گفتنی است مرحله نخست سود سهام عدالت، مربوط به عملکرد سال مالی ۱۴۰۲ شرکتهای سرمایهپذیر است و برای نخستینبار، منافع حاصل از سود سنوات اخیر نیز به صورت یکجا در اسفند گذشته به حساب بیش از ۴۴ میلیون سهامدار واریز شد.
رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به مصوبه شورای بورس گفت: مطابق با این مصوبه، اتاق تعاون در هر استان سه پروژه نیمه تمام را انتخاب خواهد کرد که با استفاده از منابع سود سهام عدالت، پروژه های نیمه تمام را در اختیار می گیرد.
رئیس اتاق تعاون ایران در بخش دیگری از این نشست به ظرفیت های شرکت های تعاونی سهامی عدالت اشاره و اظهار داشت: در دو بخش اساسی می توان از ظرفیت این شرکت های تعاون استفاده کرد: استفاده از منابع سود سهام عدالت جهت اجرای پروژه های مولد در سطح شهرستان ها و استان ها و مولد سازی دارایی های دولت و بخش عمومی در قالب شرکت های تعاون مذکور، همچنین استفاده از ظرفیت شرکت های تعاونی سهام عدالت به عنوان یکی از نهادهای مالی با هدف افزایش ضریب نفوذ این شرکت ها در بازار سرمایه.
عبداللهی در ادامه زمینه های همکاری اتاق تعاون و سازمان بورس را گسترده و حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: ازمهمترین بسترهای همکاری اتاق تعاون ایران و سازمان بورس می توان به ارتقای کیفیت فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری های اقتصادی کشور، اجرایی شدن احکام مرتبط با سند توسعه بخش تعاون، اجرایی شدن ماده (4) آیین نامه اجرایی ماده (75) قانون بخش تعاون، افزایش ضریب نفوذ روش های تأمین مالی جمعی در بخش تعاون، سوق دادن سود سهام عدالت به پروژه های نیمه تمام و سرمایه گذاری های مولد، تسهیل ورود شرکت های تعاونی سهامی عام به بازار سرمایه، به رسمیت شناختن شرکت های تعاونی سهام عدالت به عنوان نهاد مالی و ارائه آموزش به فعالین بخش تعاون و ترویج فرهنگ سهامداری اشاره کرد.
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث که مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت گفت: در خصوص انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از سال گذشته امکان انتقال سهام فراهم شد؛ بر این اساس یکی از وراث میتواند مدارک لازم را به یکی از شعب بانکهای تجارت، ملی، ملت، پارسیان و کشاورزی یا کارگزاریهای منتخب برده و اقدامات لازم را انجام دهد.
این مقام مسئول میگوید: تاکید میشود افراد مدارک را تنها باید به شعب بانکهای مطرح شده و کارگزاریها منتخب ببرند در غیر اینصورت اگر از مسیرهای دیگر اقدام کنند قطعا دچار مشکل خواهند شد؛ مدارک لازم هم گواهی فوت، گواهی انحصار وراثت، شناسنامه و کارت ملی فرد متوفی و کپی شناسنامه و کارت ملی برابر با اصل شده تمام وراث است.
در ادامه هم پیش از این محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفته بود: افراد میتوانند به سامانه ddn یا سامانه دارا ( مراجعه کنند در این دو سامانه وضعیت پرونده متوفی را ملاحظه کنند اگر تعیین تکلیف صورت گرفته و تقسیم انجام شده باشد به تمام وراثی که سجامی باشند و شماره شبای معتبر اعلام کرده باشند با واریز سود سهام عدالت، سود برای آنها هم واریز خواهد شد.
واریز سود سهام عدالت متوفیان به وراث متوقف نشده است.
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث و واریز سود آن به ورثه که در هفتههای گذشته با حاشیههای مختلفی همراه شد و بسیاری از رسانهها با برداشت اشتباه از مصوبات شورای عالی بورس تیتر زدند واریز سود سهام عدالت متوفیان به وراث متوقف شد در همین راستا هم خبرنگار اقتصادی خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان به سراغ مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت رفت و او در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اخیرا شورای عالی بورس جلسهای در خصوص بحث سهام عدالت داشته است در جریان هستید که بحث انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث مربوط میشود به افرادی که قبل از مردادماه سال ۹۹ فوت کردند و از آن تاریخ تاکنون افرادی که فوت کردند وراث آنها نمیتوانند اقدام به انحصار وراثت و انتقال سهام عدالت داشته باشند بحث شورای عالی بورس در این خصوص بود.
در ادامه این مقام مسئول گفت: در نهایت این استنباط که پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث متوقف شده است برداشت اشتباهی بود که برخی رسانهها داشتند؛ بنابر این کماکان پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث ادامه دار است.
او تاکید کرد: فرآیند انتقالی سهام عدالت متوفیان به وراث از مسیر بازار سرمایه متوقف نخواهد شد و این مسیر همچنان رایگان است.
پیش از این هم باغستانی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی با بیان اینکه فرایند ثبت نام در سامانه میراث به صورت کاملا رایگان انجام میشود، گفت: تمام وراث سهام عدالت برای دریافت سود، باید در سامانه سجام ثبت نام کنند.
در نهایت باید تاکید سهامداران اخبار سهام عدالت را تنها از طریق رسانههای رسمی دنبال کنند تا گرفتار سودجویان در این زمینه نشوند.