آنتی اکسیدان بالا و مس این دانه مثل برگ ریزان پاییز بیماری ها و چربی و کلسترول و قند خون شما را از بین می برد
مس به عنوان یک ماده معدنی مهم به افرادی که دچار آرتریت روماتوئید هستند کمک می کند. همچنین یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی است که علائم درد و تورم ناشی از بیماری ها را کاهش می دهد. 100 گرم از دانه های کنجد تازه، حدود 435 درصد از مصرف روزانه مس را تامین می کند.
مس به عنوان یک ماده معدنی مهم به افرادی که دچار آرتریت روماتوئید هستند کمک می کند. همچنین یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی است که علائم درد و تورم ناشی از بیماری ها را کاهش می دهد. 100 گرم از دانه های کنجد تازه، حدود 435 درصد از مصرف روزانه مس را تامین می کند.
دانه های کنجد ممکن است که کوچک باشند اما مزایای زیادی برای سلامتی دارند. دانه کنجد از گیاه کنجد گرفته شده است و یکی از قدیمی ترین گیاهان روغنی در جهان محسوب می شود. بسیار مقاوم است و میتواند در انواع شرایط آب و هوایی رشد کند. این دانه ها بسیار کوچک هستند، حدود 2 میلیمتر عرض و 3 تا 4 میلیمتر طول دارند.
در اصل آنها بومی هند و قسمتی از آفریقا بوده اند، اکنون بسیاری از کشور های دیگر نیز آنها را به خوبی کشت می کنند. اگر چه این دانه ها روغنی است، اما محتوای چربی آنها تا حد زیادی سالم است به همین دلیل به عنوان یکی از روغن های سالم برای پخت و پز در سراسر جهان استفاده می شود. دانه های کنجد را می توان بدون پوست یا با پوست تهیه کرد.
مهمترین خواص کنجد
دانه کنجد از مغذیترین دانههای روغنی بوده که وطن اصلی آن هندوستان است و منبعی غنی از پروتئین بوده و ارزش غذایی بالایی دارد، در ادامه به تعدادی از ویژگی ها و خواص کنجد اشاره می کنیم:
1- کنجد تأمین کننده نیاز روزانه بدن به کلسیم و اسید فولیک بوده و منبع آهن گیاهیست که برای رفع خستگی مفید است.
2- کمک به درمان کمخونی ناشی از فقر آهن: همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که به کمخونی و فقر آهن مبتلا هستند بسیار مؤثر بوده و یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار میرود.
3- کمک به درمان پارکینسون: تحقیقات حاکی از آن است که مصرف کنجد در بهبود روند بیماری پارکینسون تاثیرگذار بوده و همچنین به رشد سلولهای عصبی مرکزی در نوزادان کمک میکند.
4- تقویت بینایی: مصرف کنجد باعث افزایش قدرت بینایی می شود.
5- ضد افسردگی: از آنجایی که کنجد سرشار از کلسیم است به جذب ویتامین B کمک کرده و به همین جهت با اضطراب و افسردگی مقابله کرده و همچنین به بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کند.
6- تقویت استخوان و دندان: کلسیم موجود در این دانه مغذی برای داشتن استخوانها و دندانهایی سالم موثر بوده و در انعقاد خون، کاهش فشارخون و عملکرد عضلات تاثیر گذار است.
7- اثر ضد التهابی: کنجد آثار ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی شناختهشده زیادی دارد و مصرف آن باعث کاهش میزان تریگلیسیرید، کلسترول بد LDL و قندخون و افزایش HDL یا همان کلسترول خوب می شود و تمام این موارد به کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی کمک می کند.
8- کاهش دردهای ناشی از قاعدگی: مصرف کنجد باعث افزایش سطح ویتامین E در بافتها شده و چنانچه خانمی دچار دردهای شدید در دوران عادت ماهانه خود می شود، بهتر است بداند مصرف کنجد و فرآوردههای آن باعث کاهش التهاب و شدت انقباضهای رحمی و در نتیجه کاهش میزان درد در دوران قاعدگی نیز می شود.
9- بهبود سطح هورمونهای جنسی: کنجد همچنین در بهبود ترشح هورمونهای جنسی در زنان یائسه نقش به سزایی دارد.
10- کمک به کاهش وزن: کنجد و بیسکویتهای کنجدی را به عنوان میان وعدهی خود جایگزین کنید زیرا مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد 45 کیلوکالری انرژی دارد و نه تنها موجب افزایش چربی خون نمیشود بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش میدهد.
قال ابراهیم کنجد کار!!!!. البته کنجد هم خوبه چرا نمیگید پسته چقدر خاصیت داره .چون مردم دیگه نمیتونن بخرن بخورن؟. چند وقت دیگه پیش بریم اندر خواص خوردن کاه و یونجه و مارمولک هم قصه ها برا ملت بگید.