مددجویان بهزیستی | مددجویان کمیته امداد

واریز کمک هزینه معیشتی مددجویان با معوقه ۹ ماهه | معاون رئیس جمهور به داد مددجویان می رسد؟

در نامه‌ی افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه آمده است: مراتب اعتراض و نگرانی خود را نسبت به نحوه‌ی توجه به حقوق و مسائل معلولان در حوزه‌ی وظایف آن سازمان اعلام می‌نماییم و انتظار می‌رود سازمان برنامه و بودجه به مسئولیت خود در این حوزه پایبند باشد.

کدخبر : 24052
سایت سرگرمی روز :

جمعی از افراد دارای معلولیت در نامه‌ای به پورمحمدی، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، خواستار توجه به حقوقشان شدند. 

متن این نامه به شرح زیر است: 

«جناب آقای دکتر پورمحمدی

ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه کشور

متأسفانه موارد متعدد و ضروری از حقوق معوقه و نادیده‌گرفته‌شده افراد دارای معلولیت، موجب رنج و دشواری بیشتر برای آنان و خانواده‌هایشان شده است. لذا بدین‌وسیله مراتب اعتراض و نگرانی خود را نسبت به نحوه‌ی توجه به حقوق و مسائل معلولان در حوزه‌ی وظایف آن سازمان اعلام می‌نماییم و انتظار می‌رود سازمان برنامه و بودجه به مسئولیت خود در این حوزه پایبند بوده و پاسخگوی مطالبات زیر باشد: 

۱. از زمان تصدی حضرت‌عالی بر صندلی ریاست سازمان برنامه و بودجه، مکاتبات و تجمعات متعددی توسط معلولان در چندین نوبت در مقابل سازمان برنامه و بودجه برگزار شده اما متاسفانه نه به مکاتبات پاسخی داده شده و نه حضرت‌عالی در بین آن‌ها حاضر شده و نه آن‌ها را به حضور خود پذیرفته‌اید. این بی‌توجهی، به وضوح نشان‌دهنده‌عدم رسیدگی و توجه به مشکلات و دغدغه‌های اساسی این قشر است در حالی‌که آموزه‌های دینی و سیره ائمه اطهار و بزرگان بر احترام و رعایت کرامت انسانی افراد به ویژه معلولان تاکید شده است. 

۲. عدم اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان با پیش‌بینی جز ۲ بند پ تبصره ۱۲ در لایحه بودجه ۱۴۰۴. خواسته مشخص ما این است که بند مذکور از لایحه بودجه پس‌گرفته یا در راستای پرداخت حداقل دستمزد، اصلاح شود. 

۳. عدم تامین اعتبار مابه‌التفاوت حق پرستاری شش‌ماهه‌ی معلولان (موضوع ماده ۷) که مورد درخواست مکرر این قشر و خانواده‌هایشان بوده و همچنان محقق نشده است. 

۴. عدم افزایش کمک هزینه تامین لوازم بهداشتی از ابتدای سال جاری تاکنون که منجر به افزایش هزینه‌های زندگی معلولان و خانواده‌های آنان شده و مستقیماً بر کیفیت زندگی آن‌ها تأثیرگذار بوده است. 

۵. با گذشت ۹ ماه از سال هنوز کمک‌هزینه‌ی معیشتی موضوع بند پ تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۳، پرداخت نشده و باعث ایجاد فشار اقتصادی مضاعف بر خانواده‌های معلولان شده و نیازمند پاسخگویی فوری است. 

۶. عدم تخصیص سهم بهزیستی از «بند۳» تصویب‌نامه شماره ۴۷۶۵۷ مورخه ۱۴۰۳/۰۳/۲۱ شورای عالی مسکن (مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان برای مسکن محرومین) که می‌تواند در رفع نیاز مسکن جامعه معلولان گام بزرگی باشد و نادیده‌گرفتن این بودجه، نقض حقوق آشکار این قشر است. 

در پایان مستدعی است دستور فرمائید قرار ملاقاتی با حضرت‌عالی در خصوص دیدار با فعالان حقوق معلولان به منظور گفتگو و تبیین مشکلات و مطالبات افراد دارای معلولیت صورت پذیرد. 

بدیهی است در صورت ادامه بی‌توجهی وعدم تحقق مطالبات افراد دارای معلولیت، حق اعتراض مدنی در چارچوب قوانین و مقررات کشور را برای خود محفوظ می‌دانیم. »

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه از دولت جدید انتظار داریم در بحث اشتغال و مسکن مددجویان قدم‌های مثبتی بردارد، گفت:  این دو مورد، بال‌های توانمندسازی محرومان هستند و ما در استان در هر دو زمینه به لحاظ اعتبار، مشکل داریم.

غلامعلی ملامهدی در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان جهاددانشگاهی و کمیته امداد امام خمینی(ره) استان با بیان اینکه تصمیمات اشتباه ارگان‌های دیگر ورودی‌های کمیته امداد را افزایش می‌دهد، گفت: کمیته امداد استان ۸۰ هزار خانوار تحت پوشش دارد که ۶۳ هزار خانوار آنها مستری بگیر بوده و بقیه تک خدمت دریافت می‌کنند و در مجموع ۱۴۰ هزار نفر از کمیته امداد استان خدمات دریافت می‌کنند.

وی با انتقاد از کاهش بودجه اختصاصی برای ساخت مسکن محرومان در استان، اظهار کرد: دکتر رحمتی، استاندار شهید آذربایجان شرقی در ابتدای سالجاری دستور داده بود تا ۱۴۵ میلیارد تومان از بودجه استانی برای تکمیل مسکن محرومان استان صرف شود اما بعد از شهادت ایشان با پیگیری انجام شده از سازمان برنامه و بودجه در عمل تنها ۱۰ میلیارد تومان تصویب شد.

وی با بیان این‌که سالانه نزدیک یکهزار الی یکهزار و ۲۰۰ مسکن برای مددجویان کمیته امداد استان احداث می‌شود، افزود: این مساکن طبق آیین نامه و با همکاری مددجویان ساخته می‌شود که از استاندارد و کیفیت مطلوبی برخوردار است.

ملامهدی ادامه داد: دولت در راستای احداث این مساکن برای مددجویان کمک کرده و ۲۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۳۰۰ میلیون تومان وام چهار درصد از سوی دولت به متقاضیان پرداخت می‌شود.

وی با بیان این‌که کمیته امداد استان سهم ۶۰ درصدی در ایجاد فرصت شغلی در استان دارد، گفت: بر اساس بررسی‌های انجام گرفته، ۹۵ درصد اشتغال‌های ایجاد شده در کمیته امداد، پایدار هستند و جزو سه استان برتر در این زمینه هستیم.

وی گفت: امسال تنها ۳۰ درصد اعتبارتسهیلات برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد استان پرداخت شده در حالی که سال گذشته این رقم ۸۰ درصد بود.

مدیر کل کمیته امداد آذربایجان شرقی ادامه داد: کمیته امداد استان علی رغم پایین بودن سطح توزیع تسهیلات اشتغالزایی، در سطح کشور در رتبه نخست قرار دارد و تا امروز نزدیک سه هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده در حالی که طبق برنامه پیش بینی شده باید هفت هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی ایجاد می‌شد.

وی با اشاره به تحت پوشش بودن نزدیک به ۱۶ هزار و ۷۰۰ دانش آموز در کمیته امداد استان اظهار کرد: امام خمینی(ره) هنگام صدور فرمان راه اندازی کمیته امداد، مباحث معیشتی، فرهنگی و آموزشی را مطرح کرده‌ بودند.

وی یادآور شد: جهاددانشگاهی ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد که امیدواریم با امضای این تفاهم نامه، زمینه بهره‌مندی مددجویان کمیته امداد استان از آنها فراهم شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: