فوری/واریز مستمری مددجویان با افزایش 40 درصدی | حداقل مستمری مددجویان 1 میایون و 300 هزار تومان شد

نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از اختصاص ۱۲۵ هزار میلیارد تومان منابع برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال آینده خبر داد.

کدخبر : 24513
سایت سرگرمی روز :

صدیف بدری اظهار داشت: در بودجه سال آینده افزایش 40 درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی را مصوب کردیم که امیدواریم در صحن علنی نیز این مصوبه کمیسیون مجلس با رأی مثبت نمایندگان روبه‌رو شود.

وی تصریح کرد: در بودجه سال آینده برای تأمین قیر رایگان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مبلغ 25 هزار میلیارد تومان اختصاص یافته تا زمینه برای توسعه طرح‌های عمرانی و پروژه‌های زیربنایی را شاهد باشیم.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین قرار شد بانک عامل 50 هزار میلیارد تومان فاینانس را برای طرح‌ها و پروژه‌های زیربنایی در کشور اختصاص دهد که در این زمینه امیدواریم سهم قابل توجهی نصیب استان‌های محروم نظیر اردبیل شود.

بدری افزود: شهرک‌های خصوصی از سال آینده از مزایای معافیت مالیاتی همچون شهرک‌های دولتی بهره‌مند می‌شوند که با نهایی شدن این امر انتظار می‌رود حضور سرمایه‌گذاران را برای راه‌اندازی شهرک‌های خصوصی شاهد باشیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس اصل 15 قانون اساسی قرار است از سال آینده تدریس ادبیات محلی و بومی در مدارس مورد اهتمام قرار گیرد که در کمیسیون آموزشی این طرح به تصویب رسیده تا در مقطع متوسطه اول و دوم تدریس زبان محلی آغاز شود.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی به وحدت، انسجام و هماهنگی مجمع نمایندگان استان اشاره کرد و ادامه داد: هر چند اختلاف سلیقه را کتمان نمی‌کنیم اما در پیگیری طرح‌ها و پروژه‌های مختلف مصمم و منسجم عمل می‌کنیم.

بدری اضافه کرد: همان طوری که در انتخاب استاندار اردبیل خط قرمز ما انتخاب استاندار بومی و توانمند بوده قطعا در انتصاب مدیران نیز از توانمندی‌های استان استفاده شده و مدیران سطح بالا را نیز سعی خواهیم کرد تا به بالاترین جایگاه مدیریتی حمایت و پشتیبانی کنیم.

رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل از همراهی خوب اصحاب رسانه و مطبوعات در بیان مشکلات و گلایه‌های مردم و راهگشایی در مسیر حرکت نمایندگان قدردانی کرد و یادآور شد: مجمع نمایندگان شمالغرب و استان دیداری را با رئیس جمهور داشتند و قرار شد 12 پروژه مهم و زیربنایی در چهار استان شمالغرب کشور مورد توجه قرار گیرد تا سهم استان اردبیل نیز در اجرای این طرح‌ها و پروژه‌ها به عنوان طرح‌های اشتغالزا و تأثیرگذار مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند.

۱۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال‌زایی از ابتدای امسال تاکنون در خراسان جنوبی پرداخت شده است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام‌خمینی (ره) خراسان‌جنوبی گفت: در این مدت هزار و  ۲۷۰ طرح خود اشتغالی و مشاغل خانگی توسط مددجویان تحت حمایت اجرا شده که برای ۱۵۰۶ نفر فرصت شغلی ایجاد شده است.

علی اکبر نخعی افزود: برای توانمندسازی مددجویان زیرپوشش و مشارکت این افراد در بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌ها، طرح‌های مشاغل خانگی و خود اشتغالی در استان اجرا شد که در این رابطه ۱۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از منابع امدادی و بانکی پرداخت شده است. 

نخعی افزود: از این تعداد ۶۳۸ طرح در روستا و تعداد ۶۳۲ طرح در شهر اجرا شده است. 

وی با تاکید بر این که توانمندسازی اقتصادی خانواده‌های زیرپوشش یکی از مهم‌ترین رویکرد‌های این نهاد است افزود: تعداد ۵۰۷ طرح توسط زنان و تعداد ۷۶۳ طرح توسط مجریان مرد در استان اجرا شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: پایه اعتباری توانبخشی استان از ۳۰ میلیارد ریال در سال‌های گذشته امسال به بیش از ۱۳۰ میلیارد ریال افزایش یافته که بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشته است. 

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن شرفی روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته معلولان افزود: البته امسال این اعتبار به ۲۲۰ میلیارد ریال رسیده چون از منابع دیگر هم به این رقم کمک‌هایی افزوده شده است.

وی عنوان کرد: سال گذشته از ۲ مسیر برای استان اعتبار تعریف شد که یک مسیر از سفر رئیس جمهور شهید به استان بود و بالاخره از محل مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار به استان اختصاص یافت و هفته گذشته تخصیص آن محقق شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی افزود: بخشی از این اعتبار در حوزه مسکن معلولان هزینه شده که سال‌ها به عنوان پروژه نیمه تمام بر زمین مانده بود.

وی با اشاره به اینکه بخش دیگری از این اعتبار هم در حوزه اقلام کمک توانبخشی هزینه شد گفت: اعتباری در ردیف غیر مرتبط هم شهریور به استان ابلاغ شد که رقم آن ۲۸۷ میلیارد ریال بود و ۵۸۸ نفر از این محل برای ساخت مسکن تسهیلات دریافت کردند.

شرفی اظهار کرد: ۹۰ درصد اقلام توانبخشی مورد نیاز معلولان امسال تامین و ۱۰۰ ویلچر برقی خریداری شده تا به افراد مورد نیاز اهدا شود.

وی عنوان کرد: نیازهای بهداشتی و درمانی معلولان نیز مورد توجه بوده که برای پوشینه اعتباری به ازای هر نفر ۹ میلیون ریال جذب کردیم و ۲ هزار و ۱۲۲ نفر نیازمند پوشینه شناسایی شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: در حوزه اشتغال معلولان هم موضوعاتی همچون خویش‌فرمایی، کارفرمایی و مرکز پشتیبانی شغلی دنبال می‌شود تا بتوان سهم استان را افزایش داد.

وی با بیان اینکه برای اشتغال معلولان یارانه هم در نظر گرفته شده تا انگیزه به کارگیری جامعه هدف افزایش یابد افزود: با این روش به دنبال اشتغال پایدار برای معلولان هستیم.

شرفی با اشاره به اینکه ۳۲۰ نفر از معلولان در یک سال گذشته به میزان ۵۷۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال دریافت کردند یادآور شد: به کارگیری معلولان با معلولیت شدید هم معافیت حق بیمه در نظر گرفته شده که مشوقی برای کارفرمایان محسوب می‌شود .

وی با تاکید بر اینکه نیاز اصلی معلولان مسکن است ادامه داد: از سال گذشته تاکنون ۲۸۸ واحد مسکونی تحویل معلولان استان شده که ۲۴۰ میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۸۰۵ مسکن معلولان هم در حال ساخت است بیان کرد: تلاش می‌شود از محل منابع مختلف روند ساخت آن سرعت گیرد.

وی با اشاره به اینکه ۲۵۹ مورد مسکن معلولان از معافیت‌های دستگاه‌های خدمت رسانی بهره مند شده اند گفت: در حوزه ودیعه مسکن هم هر معلول یک میلیارد ریال دریافت می‌کند که بازپرداخت آن ۱۰ ساله است.

شرفی رویکرد اصلی بهزیستی را توانمند سازی عنوان کرد و افزود: در این حوزه ۱۶ گروه هنری تشکیل شده که در جشنواره‌های ملی و منطقه ای شرکت می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون ریال هم اعتبار برای تئاتر معلولان استان تخصیص یافته است ادامه داد: ۹۵۱ نفر در سال گذشته حق پرستاری معلولان دریافت می‌کردند که امسال این آمار هزار و ۸۳۹ نفر شده و بیش از ۳۰ میلیارد ریال به این افراد پرداخت شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی تاکید کرد: توانبخشی از راه دور هم برای معلولان ساکن روستاها و نقاط دور افتاده دنبال می‌شود که برای اولین بار طرح سی بی آر شهری در بیرجند اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه یکی از علل معلولیت در استان ازدواج‌های فامیلی است که قابل پیشگیری بوده و در این خصوص پژوهش‌هایی هم انجام گرفته است ادامه داد: توجه به پیشگیری از معلولیت و تولد فرزند سالم با توجه به اهمیت جوانی جمعیت بیش از گذشته ضروری بوده و بسته ژنتیکی هم در این خصوص فراهم شده که انتظار می‌رود مردم از این ظرفیت استفاده کنند.

شرفی یادآور شد: آزمایشات ژنتیک هزینه‌های بالایی دارد و در این بسته تعریف شده که تلاش کرده ایم برای دهک‌های درآمدی پایین هزینه‌ها پرداخت شود.

وی با اشاره به نقش تصادفات و حوادث در بروز معلولیت نیز گفت: برخی افراد بر اثر سهل انگاری دچار معلولیت می‌شوند که این موارد هم قابل پیشگیری است تا آمار معلولیت را بتوان کاهش داد.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی همچنین اظهار کرد: در حوزه غربالگری شنوایی و بینایی هم خدمات خوبی ارائه می‌شود که در بحث شنوایی پوشش ۱۰۰ درصدی بدو تولد محقق شده است.

وی گفت: کودکان سه تا ۶ سال در حوزه غربالگری بینایی هم حمایت‌هایی از سوی بهزیستی دریافت می‌کنند که نیاز خانواده‌های برای دریافت خدمات توجه لازم را داشته باشند.

شرفی در خصوص خدمات بهزیستی برای تردد معلولان نیز افزود: پروازهای استان برای معلولان ۵۰ درصد تخفیف است ولی از خط ریلی به خاطر نبود زیرساخت در استان محروم هستند همچنین در ناوگان شهری هم تسهیلاتی در نظر گرفته شده و سهمیه ای نیز اختصاص یافته است .

وی با اشاره به اینکه ۳۴ ماده قانونی برای معلولان به تصویب رسیده یادآور شد: مناسب سازی فقط یک مورد از این قانون بوده و دیگر موارد در اذهان مغفول مانده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: اکنون ۳۰۰ میلیون ریال بلاعوض برای مناسب سازی خودروی معلولان و ۴۰۰ میلیارد ریال برای منزل جامعه هدف در نظر گرفته شده که بر اساس درخواست شخص تخصیص می‌یابد.

وی ادامه داد: هزار و ۱۸۹ زمین به صورت ویلایی در شهرستان‌های زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت به معلولان در طرح نهضت ملی مسکن اختصاص یافت و ۴۲ نفر هم در پروژه‌های انبوه ساز مرکز استان ثبت نام کرده‌اند.

شرفی گفت: افزایش چهار برابری تسهیلات اشتغال نسبت به سال گذشته گفت: ۹۰ درصد تسهیلات اشتغال زایی در سال گذشته جذب شده و امسال هم هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال به استان اختصاص یافته که امیدواریم تا پایان سوال به معرفی معلولان به بانک بتوانیم این رقم را جذب کنیم.

وی با اشاره به پیش بینی ۱۵ عنوان برنامه مهم در هفته معلولان اظهار کرد: ۴۵ پروژه اشتغال و ۱۸ مسکن همزمان با هفته معلولان در استان افتتاح می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: جشن محوری برای معلولان مدال آور و تجلیل از ۱۳ نفر که رتبه‌های بین المللی و ملی دارند هم در این هفته برگزار خواهد شد.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی هم شناسایی به موقع معلولان را در دریافت خدمات کیفی مهم دانست و افزود: در این زمینه باید پژوهش‌های دانشگاهی با موضوعات شیوع شناسی انجام شود.

شهرام شیخانی اظهار کرد: سه سال اخیر تحول خوبی در خدمات توانبخشی شاهد بود و ۳۰ عنوان خدمات اکنون ارائه می‌شود طوری که در حوزه وسایل خدمات به روز شده است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه ناشنوایان هم خرید وسایل توانبخشی تسهیل شده و جامعه هدف باید از تسهیلات اطلاع پیدا کنند ادامه داد: ۹۰ درصد معلولان استان در خانواده پنج درصد در مراکز روزانه و پنج درصد در مراکز شبانه روزی خدمات می‌گیرند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: اکنون ۷۷ مرکز روزانه شبانه روزی، حرفه آموزی و کارگاه‌های تولیدی فعال است که ۲ هزار و ۳۷۷ نفر خدمت دریافت می‌کنند.

وی اظهار کرد: تمام روستاهای استان تحت پوشش برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه است و حدود ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از این محل خدمات دریافت می‌کنند.

شیخانی ادامه داد: معلولان مناطق صعب العبور و روستایی هم خدمت ویژه از سال گذشته گرفته اند و برای دانش آموزان سربیشه و زیرکوه طرحی اجرا شد تا تسهیلگری کنار معلول قرار گرفته و به چرخه تحصیل بازگشتند.

وی اظهار کرد: توانبخشی از راه دور هم ویژه کودکان زیر ۱۰ سال دارای معلولیت اجرایی شده که بیشتر شامل معلولان جسمی حرکتی و شنوایی می‌شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: