حقوق بازنشستگان | ترمیم حقوق بازنشستگان
فوری/انتظار بازنشستگان تامین اجتماعی به پایان رسید | بالاخره نوبت واریز مابه التفاوت متناسبسازی بازنشستگان تامین اجتماعی رسید
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در واکنش به اظهارات اخیر «محسن زنگنه» عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره سازمان تامین اجتماعی و بدهی دولت به این مجموعه، در گفتوگویی، این نماینده مجلس را خطاب قرار داده و مورد نقد قرار داد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان خطاب به محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس گفت: جناب نماینده! دولت، اگر دولت پول طلب تامین اجتماعی را ندارد، ردیفهای زاید بودجه را حذف کند.
محسن زنگنه به عنوان نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس در روزهای گذشته با اشاره به بدهی چندصدهزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی گفته بود: دولت پول ندارد تا بدهی خود را پرداخت کند.
این نماینده مجلس با اشاره به رقمهای بالای بدهی دولت به سازمان خاطرنشان کرده بود: «دولت پولی برای پرداخت ندارد و هر ماه با کسری منابع مواجه میشود و در چنین شرایطی، بار روی صندوقهای تأمین اجتماعی قرار میگیرد. اما اگر دولت قوانین را اصلاح نکرده و تعهدات خود را پرداخت نکند این صندوق در آینده با مشکل مواجه خواهد شد. تعیین حقوق کارگران با شورای عالی کار است. امسال از ۵ هزار همت بودجه دولت بیش از سه چهارم صرف حقوق و دستمزد میشود و افزایش ۱۰ درصدی آن با وجود نبود منابع به دولت فشار وارد میکند و دولت مجبور به خلق پول و در نهایت تورم میشود.»
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) در پاسخ به این اظهارات خطاب به این نماینده مجلس اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی سالهاست که در انتظار پرداخت بدهی دولتها به خود است و هر دولتی هم که بر سر کار میآید نهتنها بدهی خود را پرداخت نمیکند، بلکه با افزایش میزان این بدهی باعث میشود تا وضعیت این سازمان و صندوق بازنشستگان آن هر روز بدتر از روز قبل شود.
وی افزود: عدم پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی پیامدهایی از جمله کاهش منابع مالی برای پرداخت مستمری بازنشستگان، ارائه خدمات درمانی و حمایتی به بیمهشدگان، افزایش بدهیهای داخلی سازمان و نارضایتی عمومی را در پی دارد که برای حل این مشکل، نیاز به برنامهریزی دقیق و همکاری نزدیک بین دولت و سازمان تأمین اجتماعی است.
صادقی با اذعان به این موضوع که مشکلات دولت در زمینه پرداختها و دیونش قابل درک است و راهکار دارد، تاکید کرد: از جمله راهکارها میتوان به تخصیص بودجه مناسب، اصلاح ساختارهای مالی و پیگیری قانونی برای وصول بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد. این در حالی است که با این تفاسیر و علم به موضوع، مطلع شدیم که آقای زنگنه نماینده مجلس فرمودند: «دولت پولی برای پرداخت بدهیهایش به سازمان تأمین اجتماعی ندارد!» سوال من از آقای زنگنه این است شما نماینده مردم هستید یا وکیل مدافع دولت؟
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری خطاب به زنگنه تصریح کرد: برادر عزیز! اگر دولت بودجه ندارد، میبایست برای همه نداشته باشد! نه اینکه کلیه تعهدات خودش به سایر گروهها، کارکنان و دستههای وابسته به خانواده دولت را بپردازد، ولی بیتفاوت از کنار انبوهی از بدهی به سازمان تأمین اجتماعی عبور کند. آن هم سازمان تامین اجتماعی که ماهانه با کسری ۲۵ هزار میلیارد تومانی مواجهه است و در این ماه پایانی سال میبایست به این کسریها، مبالغ مربوط به عیدی و بدهی به سازمانهای طرف قرارداد و معوقات متناسبسازی را هم اضافه کنیم که بالغ بر ۱۲۵ هزار میلیارد تومان برآورد میشود!
این فعال کارگری ادامه داد: به نظر میرسد آقای زنگنه میبایست به جای فرار رو به جلو و دفاع از دولت که بودجهای ندارد، بر اساس قانون اساسی به تکلیف نظارتی مجلس عمل کنید و به عنوان نماینده از دولت سوال کنید که چرا هنوز مبلغ ۱۳۰ هزار میلیارد تومان مصوبه مستتر در بودجه امسال تحت عنوان رد دیون را پرداخت نمیکنید؟
وی اضافه کرد: در حالی که در فصل پایانی سال هستیم، چرا بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان از بودجه مصوب هنوز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است؟ عامل اصلی عدم پرداخت مطالبات بازنشستگان تأمین اجتماعی، (اعم از مابه التفاوت متناسبسازی و عیدی و مطالبات سازمانهای درمانی طرف قرارداد با سازمان) چیست؟
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری خاطرنشان کرد: چرا به جای این سوالات، ادعای «دولت پول ندارد» را برجسته میکنید؟ جناب نماینده مجلس دوازدهم! دولت فعلی اگر دولت پول ندارد، ردیفهای زاید بودجه مربوط به کتابخانه و سایر نهادهای مردمی که اصلاً از منابع دولت ممنوعیت برداشت دارند را حذف و محدود کنید؛ نه اینکه بیخ گلوی سازمان تامین اجتماعی و دولت چهاردهم را بگیرید و بفشارید و وضعیت و شرایط آن را بحرانیتر از قبل کنید! موارد بسیار زیادی برای صرفجویی وجود دارد که بتوان با آن بخشی از بدهی عظیم دولت به تامین اجتماعی را با آن داد و در این زمینه مجلس باید اقدام کند.