بازنشستگان تامین اجتماعی این خبر را از دست ندهند | پرداخت رفاهیات ماهانه با درمان رایگان برای بازنشستگان تامین اجتماعی از این تاریخ
نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی از ناترازیهای مالی سازمان تامین اجتماعی به شدت ابراز نگرانی کرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه با عمل نکردن به قانون مجلس؛ شرایط ناگواری را ایجاد کرده است.
نصرالله دریابیگی گفت: شایسته نیست با جامعه ۳۰ میلیونی کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی که برای پیروزی انقلاب جانفشانی کرده و در طول ۸ سال دفاع مقدس ایثار و ازخودگذشتگی داشتند و درطول ۴۵ سال گذشته همواره در خط مقدم جبهههای اقتصادی مردانه ایستادهاند، اینگونه برخورد شود.
نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: در سال جاری بابت رد دیون دولت به تامین اجتماعی مجلس مصوب کرده ۱۳۰ همت در اختیار این سازمان قرار بگیرد تا صرف اجرای طرح همسان سازی گردد این درحالی است که تاکنون فقط ۳۲ همت عملیاتی شده و سازمان برنامه وبودجه زیر بار اجرای قانون مصوب مجلس نمیرود!
دریابیگی گفت: در دیداری که با ریاست مجلس داشتیم، ایشان کمیسیون اجتماعی مجلس را مکلف به پیگیری این موضوع کرد اما همچنان شاهد عدم توجه سازمان برنامه هستیم؛ ما انتظار داریم دکتر پزشکیان به وعدههای انتخاباتی خود راجع به کارگران و بازنشستگان عمل کند.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با اشاره به اینکه ۸۵ درصد بازتشستگان تامین اجتماعی صورت خود را با سیلی سرخ نگاه میدارند، گفت: با کمال تاسف، بازنشستگان محترم و نجیب تامین اجتماعی پس از یک عمر تلاش امروز باید برای هزینه اجاره مسکن، درمان، آموزش فرزندان خود و هزینههای یومیه دست به دامن بانک ها برای گرفتن وامهای ضروری باشند.
او ادامه داد: ما قانون الزام را برای درمان رایگان کارگران و بازنشستگان داریم ولی باید دست به دامن بیمههای مکمل باشیم. قوانین کامل و جامع کار و تامین داریم و در این قوانین راهکار قانونی افزایش دستمزدها مطابق تورم و سبد هزینهها ارائه شده اما همه ساله از تورم و گرانیها عقب میمانیم! نمیدانیم علت این همه بی مهری به کارگران و بازنشستگان چیست.
وی ضمن تشکر از اقدامات انقلابی دکتر سالاری مدیرعامل تامین اجتماعی در اجرای طرح همسان سازی و بهرهمندی حداقل بگیران از مزایای قانون گفت: توقع داریم مراجع نظارتی در تامین اجتماعی بررسی کنند که چرا حق بیمه تکمیلی از بازنشستگان تامین اجتماعی کسر میشود و به حساب شرکت آتیه سازان حافظ واریز نمیشود تا سطح خدمات این شرکت کاهش پیدا کند.
وی بار دیگر از ناترازی های مالی در سازمان تامین اجتماعی ابراز نگرانی کرد و گفت: گزارشهای متعددی درباره عدم همکاری مراکز درمانی و دارویی طرف قرارداد با تامین اجتماعی با مراجعان، به دلیل مسائل مالی فیمابین داریم که انتظار میرود حل و فصل شود. در شرایط کنونی شنیده میشود با چراغ سبز وزیر محترم بهداشت ۲۵ همت از طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت به وزارت بهداشت اختصاص یافته که البته وزارت تعاون و کار و تامین اجتماعی موافقت خودشان با این موضوع را تکذیب کردهاند؛ بدون شک این موضوع به هر دلیلی که مطرح است، باید بررسی شود.
دریابیگی در بخش دیگری از اظهارات خود بانک رفاه کارگران را متعلق به کارگران و بازنشستگان دانست و گفت: فلسفه ایجاد این بانک خدمت به این دو قشر محترم بوده اما امروز عملاً در راستای قانون بانکداری عمل میکنند و این امر موجب اعتراض کارگران و بازنشستگان شده از این رو انتظار داریم بانک رفاه کارگران در خدمت رفاه و آسایش کارگر و بازنشسته باشد.
دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران ادامه داد: در برنامه پنجم و ششم توسعه شاهد این هستیم که مدام بهرهوری رشد منفی دارد. اما در کشورهای شمال اروپا شاخص بهرهوری که در ایران صفر است، بالای هفتاد درصد است.
وی تاکید کرد: آقای میدری بهعنوان وزیر کار از صاحبنظران خواستند که راهکار برای افزایش مزد در شورای عالی کار پیشنهاد دهند. پیشنهاد بنده به عنوان فعال کارگری این است که مزد فعلی کارگر را بهرهور نمیکند. کارگری که نصف سبد معیشت و خط فقر درآمد دارد و برای ۸ ساعت کار روزانه بطورماهانه ۱۲ میلیون تومان میگیرد، بهرهوری ندارد. لذا پیشنهادات مزدی طرف کارفرمایی کاملا تورمزا و تولیدستیز است. اگر عقلانیتی در شورای عالی کار وجود دارد، باید ترکیبی از مایحتاج کالایی و رشد درصدی مزد را بدهند.
قربانی اظهار کرد: حضور کارگران و بازنشستگان حمایت و مقاومت در دفاع از حقوق جامعه کارگری و بازنشستگی کشور است. دفاع از عقلانیتی است که نمایندگان تشکلهای کارگری آن را در گوش مسئولان و کل جامعه بیان میکنند.
در ادامه این نشست، حسن صادقی (نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) اظهار کرد: هر انقلابی که در پیچهای تاریخ خود را در گذشته حبس کند، جامعهاش فقیر میشود. کشورهای بلوک شرق از این جنس بودند که اغلب در گذشته ماندند و تعداد اندکی که تغییر کردند، بقا یافتند.