روانشناسی عاطفه | روانشناسی شخصیت

به این مردان با این نشانه ها هرگز اعتماد نکنید | اگه شریک زندگیت این نشونه هارو داره فرار کن!

شاید وقتی نام اعتماد به میان می‌آید به خصوص در رابطه عاطفی، اکثر افراد به یاد خیانت و پنهان کاری و موارد این چنینی میفتند اما اعتماد کردن تنها به این معانی ختم نمی‌شود.

کدخبر : 11107
سایت سرگرمی روز :

 اعتماد به فرد در رابطه یعنی شما بتوانید علاوه بر اعتماد به تعهدش به صمیمیتش، حمایتش، صداقتش، مسئولیت پذیری‌اش، آینده نگری‌اش، همراه بودنش و موارد این چنینی نیز اعتماد کنید. در این مقاله قصد داریم با دیدگاهی که توضیح دادیم یک مرد غیر قابل اعتماد را توصیف کنیم، برخی از مهم‌ترین ویژگی‌هایش را برایتان مطرح کنیم و دید شما را تا اندازه‌ای به مساله مهم اعتماد تغییر دهیم تا بتوانید از ابعاد مختلفی آن را بررسی کنید.

وقتی دائم غیب و ظاهر می‌شود!

یکی از مهم‌ترین مواردی که یک مرد را غیر قابل اعتماد می‌کند غیبت‌های طولانی و بدون توجیه اوست. خاموش کردن‌های بی دلیل و طولانی گوشی، پاسخ‌گو نبودن او در زمان و مکان غیر قابل توجیه، غیب شدنش برای چندین روز و موارد اینچنینی نیازمند یک توجیه قوی هستند. این افراد معمولا بهانه‌های مختلفی هم برای این غیب شدن دارند که طرف مقابل از شنیدنش عصبانی‌تر خواهد شد!  صحبت‌های سمیرا از مراجعین ما را در این خصوص بخوانید :”من اصلا نمی‌دونم چطور میتونه من رو اینقدر ساده تصور کنه، چندین بار پیش اومده گوشیش رو ساعت 9 شب خاموش کرده و فرداش گفته خوابم برد، شارژر نداشتم، خاموش کردم بخوابم و … یه شب که دوباره خاموش شده بود و هیچ جوابی به من نداد و گفت خواب بودم رفتم در خونه‌شون و مامانش گفت دیشب رفته بیرون نیومده خونه و وقتی بهش گفتم چرا به من دروغ گفتی شروع کرد به داد و بیداد که چرا رفتی در خونه ما و موضوع اصلی که دروغگوییش بود رو اصلا به حاشیه برد!” نباید با خواندن این متن تصور کنید اگر فردی یک شب گوشی‌اش خاموش شد غیر قابل اعتماد است! نباید چنین قضاوتی داشته باشید، این مورد و موارد مشابه باید چندین بار و بدون هیچ دلیل منطقی اتفاق بیفد و از آن گذشته باید سایر نشانه‌ها را در کنار آن بررسی کنید.

وقتی اهداف شما برایش اهمیتی ندارد

افراد مختلف با اهداف مختلفی وارد رابطه می‌شوند، گاهی دو نفر اهداف یکسان و گاهی اهدافشان شخصی و متفاوت است. مثلا ممکن است یک نفر در کنار رابطه‌اش هدف جدی درس خواندن هم داشته باشد و دیگری روی کارش متمرکز باشد و همچنان یک رابطه لذت بخش هم داشته باشد.این موضوع طبیعی است و مشکلی در رابطه به وجود نمی‌آورد اما در چند حالت ممکن است اشخاص دچار چالش شوند، مثلا وقتی این اهداف مقابل یکدیگر باشد، یکی به فکر مهاجرت و دیگری به فکر ازدواج باشد، که این شرایط هم مورد نظر ما نیست و در مقالات دیگر به آن پرداخته‌ایم. موضوع ما در این مقاله مربوط به زمانی است که مردِ رابطه شما هیچ گونه اهمیتی به اهداف شما ندهد، برایش فرقی نداشته باشد که برنامه آینده‌تان چیست، از شما و برنامه روزمره‌تان بیخبر باشد، تمایلی به شنیدن شما و رویاهایتان نداشته باشد و بدون توجه به شما و مسیرتان راه خودش را برود. چنین مردی معمولا قصدش از رابطه با شما یک دوستی معمولی است و برنامه‌های جدی آینده‌اش را روی شما سرمایه گذاری نخواهد کرد.

وقتی در کنارش احساس تنهایی می‌کنید

نیاز به رابطه عاطفی یک نیاز طبیعی در انسان است و هر فردی برای داشتن سلامت روان لازم است یک رابطه سالم و امن را در وقت مناسب تجربه کند. اما رابطه سالم چه رابطه‌ای است؟ رابطه‌ای است که شما در آن این احساس را داشته باشید که در کنار یک جنس مخالف آرامش دارید، تنها نیستید، رفیقی برای صمییمت و هم صحبتی دارید، نسبت به او شور و شوق دارید  و در یک جمله، حال دلتان خوب است. اگر در کنار مردِ رابطه‌تان چنین احساسی ندارید، گوش شنوایی برای شما ندارد، در شرایط سخت تنهایتان می‌گذارد، زمان‌های منطقی که به او نیاز دارید حضور ندارد، با شما صمیمیت خاصی ندارد و از همه این‌ها بدتر تنها زمانی که خودش نیاز دارد و ترجیح می‌دهد در کنار شما حضور دارد آن وقت است که نباید به این مرد به عنوان یک شریک عاطفی که بتواند رابطه سالمی برایتان بسازد اعتماد کنید.

وقتی در جمع شما را تحقیر می‌کند

وقتی دو نفر با یکدیگر در رابطه عاطفی هستند به هیچ عنوان نباید اجازه دهند شخصی از خارج رابطه از مشکلات و چالش‌های رابطه با خبر باشد مگر در شرایط خاص و آن‌هم با رضایت هر دو طرف. یکی از مواردی که دیگران را وارد رابطه ما می‌کند بازگو کردن مشکلات در جمع، بیان نقاط ضعف شریک عاطفی‌مان نزد دیگران، و توهین و بی‌احترامی به اوست! چنین رفتارهایی به دیگران نیز این مجوز را می‌دهد که رفتارشان را نسبت به رابطه و شریک عاطفی فرد تغییر دهند در حالیکه در یک رابطه سالم به هیچ عنوان فرد اجازه بی‌احترامی و تحقیر دیگران را به شریک عاطفی‌اش نمی‌دهد چه برسد به اینکه خودش بخواهد این کار را بکند. این اتفاق گاهی بین مردان میفتد، مردان برای نشان دادن قدرت و مردانگی خود متاسفانه گاهی دست به کوچک کردن شریک عاطفی‌تان می‌زنند. صحبت‌های نگار از مراجعین ما را در این زمینه بخوانید:”احسان تو خونه همیشه قوربون صدقه من می‌ره کاری میکنم ازم تشکر می‌کنه خیلی دوستانه میگه زحمت کشیدی ممنونم ازت و … ولی توی جمع خیلی منو تحقیر می‌کنه، مثلا آخرین بار مهمون داشتیم همه ازم تشکر کردند گفتند خیلی غذات خوب شده یهو احسان برگشت گفت حالا خیلی کار خاصی‌ام نکرده صبح تا شب می‌خوره و می‌خوابه حالا یه غذایی هم زحمت کشیده بعد از مدت‌ها گذاشته! من خیلی خجالت کشیدم از این حرفش و تا آخر شب فقط بغضم رو قورت می‌دادم”. احتمالا با خواندن صحبت‌های این مراجع با او احساس همدردی کرده‌اید و تصور کرده‌اید چقدر احساس بدی را تجربه کرده است. مردی را انتخاب کنید که وقتی با او در جمع هستید دائم استرس نداشته باشید که شما را تحقیر کند، مردی باید کنارتان باشد که تمام قد شما را بالا بکشئ و پشتتان باشد و اجازه ندهد کسی تحقیر شدن شما را ببیند.

وقتی دیگران الویت اولش هستند

مرد باشید یا زن شریک عاطفی‌تان باید الویت اول شما در رابطه باشد اما این موضوع برای زنان با توجه به ویژگی‌های زیستی و تکاملی‌شان اهمیت بیشتری دارد و نیازمند توجه بیشتری از سمت شریک عاطفی‌شان در رابطه هستند، البته در مورد یک توجه سالم و معقول صحبت می‌کنیم نه افرادی که درگیر تله‌های روانشناسی مانند کمبود محبت هستند و توجه بیش از اندازه نیاز دارند. اگر مرد رابطه شما الویتش کارش، دوستانش، اهدافش، خانواده‌اش و … باشد و اگر وقت اضافه‌ای آورد آن را برای شما خرج کند نمی‌تواند توجه لازم را به شما بدهد و نمی‌توانید به عنوان یک مرد به او اعتماد کنید.

وقتی پنهان کار است

شاید یکی از روشن‌ترین و واضح‌ترین ویژگی‌های افراد غیر قابل اعتماد پنهان کاری او باشد. پنهان کاری تحت هیچ شرایطی قابل پذیرش نیست. صداقت از مهم‌ترین ویژگی‌های یک رابطه سالم است. هرچند در چند سال آخر تحقیقات نشان داده است پنهان‌کاری، عدم صداقت و خیانت به شدت در زنان هم افزایش داشته است اما همچنان مردان آمار بالاتری از پنهان‌کاری و خیانت دارند. در مورد پنهان کاری با خودتان شوخی نداشته باشید و آن را به شدت جدی بگیرید، متاسفانه پنهان کاری یکی از نشانه‌های جدی و قابل توجه است که خیلی اوقات افراد آن را نادیده می‌گیرند و بعدها که عواقبش گریبانگر رابطه شد در اتاق مشاوره متوجه می‌شوند که چه نشانه‌های واضحی وجود داشته است و شخص آن‌ها را انکار کرده است. بنابراین به مرد پنهان کار اعتماد کردن سخت است و تا زمانی که این رفتار را ریشه یابی و رفع نکرده است فکر رابطه جدی با او را از سر بیرون کنید.

وقتی بابت خطاهایش پشیمان نیست

قطعا هر کدام از ما ممکن است در زندگی و رابطه خطاهایی داشته باشیم اما همه توانایی پذیرش خطا و پذیرش مسئولیت عواقب آن را ندارند و نه تنها بابت آن عذرخواهی نمی‌کنند وقتی یک مرد بابت خطاهایش پشیمان نمی‌شود امکان ارتکاب آن خطا بارها و بارها وجود دارد و شما نمی‌توانید به او بابت رفتارهای آینده‌اش اعتماد کنید. پشیمانی تنها پشیمانی کلامی نیست، پشیمانی یعنی فرد علاوه بر ندامت از انجام کارش در پی جبران و جلب اعتماد شما هم برآید. از طرفی افرادی که معمولا از انجام خطایشان پشیمان نمی‌شوند انتقادپذیر هم ینستند و شما باید در تمام طول رابطه او را تایید کنید و از خطاهایش چشم پوشی کنید! آیا می‌توانید به چنین مردی اعتماد داشته باشید؟ این دو دلی به خصوص اگر او اعتمادتان را خدشه‌دار کند و هیچ احساس ندامتی هم بابتش نداشته باشد دو چندان خواهد شد.

وقتی فرصت زن بودن را در کنارش ندارید!

یکی از مهم‌ترین مواردی که یک مرد را برای رابطه عاطفی نامناسب می‌کند و باعث می‌شود اعتماد به او سخت شود این است که از شما فرصت زمن کامل بودن را می‌گیرد! زن و مرد هر کدام به واسطه تکامل و زیست شناختی بدن و روانشان دارای نقش‌های زنانه و مردانه هستند، گاهی این نقش‌ها در اجتماع پر رنگ‌تر شده‌اند تا مرز کلیشه جنسی شد پیش رفته‌اند و گاهی مختص یک فرهنگ یا جامعه خاص هستند. مثلا برخی تامین رفاه خانه را دتنها به عهده مرد می‌دانند و برخی دیگر این نقش را به عهده هر دو عضو رابطه می‌گذارند. این موضوع به جامعه و فرهنگ و طرز فکر شما بستگی دارد اما زمانی که مرد رابطه‌ شما احساس زن بودن را در شما بکشد باید این هشدار را به شما بدهیم که در یکی از ناسالم ترین روابط قرار دارید. شما باید در کنار مرد رابطه به زنانگی خود ببالید و او هم بتواند از پس نقش‌های مردانه مربوط به بافت فرهنگی و فکری شما بر بیاید، گاهی در یک رابطه زنان مجبور هستند علاوه بر نقش‌های زنانه خود نقش‌های مردانه رابطه را نیز بپذیرند تا بتوانند رابطه را پیش ببرند! گاهی نیز به زنانگی آن‌ها در رابطه ارزشی داده نمی‌شود و زن رفته رفته از آن دور خواهد شد و دوری از زنانگی برای یک زن مساوی با دوری از سلامت روان اوست. پس با مردی وارد رابطه شوید که نه تنها از زنانگی شما لذت می‌برد بلکه یان فرصت را برایتان فراهم خواهد کرد تا بتوانید خودتان هم از این نقش‌ها لذت ببرید!

وقتی خسیس است

مرد خسیس فرصت زندگی کردن و لذت بردن از زندگی را از شما خواهد گرفت. توجه داشته باشید فرد اقتصادی که با درایت خرج می‌کند و به فکر روز مبادا هم هست و بی حساب ولخرجی نمی‌کند کاملا از یک مرد خسیس متمایز است و روی صحبت ما با او ینست. برعکس فردی که توان مدیریت مالی داشته باشد بسیار هم از این نظر قابل اعتماد است. اما فردی که خسیس است حتی در موارد ضروری برای خرج کردن شما را آزار خواهد داد و شما هیمشه در کنارش باید چرتکه بیندازید و برای خرج‌هایتان توجیه داشته باشید وگرنه متهم هستید. مرد خسیس برای داشتن یک رابطه لذت بخش مناسب نیست، فرقی ندارد او از نظر مالی تامین باشد یا خیر در هر صورت الویت اول زندگی او شمردن پول‌هایش خواهد بود و دائم با شما در این زمینه چالش خواهد داشت. او از این لحاظ قابل اعتماد نیست که ممکن است به راحتی برای نگه داری از مال و اموالش پشت شما را خالی کند و از طرفی شما در کنار چنین مردی هرگز احساس امنیت مالی نخواهید داشت.

وقتی هیچ گاه مقصر نیست!

مردی که هرگز نمی‌پذیرد در اختلافات و چالش‌ها تقصیر دارد شریک عاطفی نیست یک قاضی ناآگاه و غیر منصف است که دائم باید در کنارش حساب پس دهید. او خود را منطقی و بدون نقص می‌داند و در هر چالشی انگشت اتهامش سمت شماست. همیشه همه کارهایش را درست می‌پندارد، چطور می‌شود به فردی که هیچ منطقی جز منطق خودش را قبول ندارد اطمینان کرد؟ ممکن است هر لحظه در رابطه اشتباه کند و بدون پذیرش مسئولیتش نه تنها تلاشی برای رفعش نکند بلکه شما را هم بابتش مقصر بداند! در چنین شرایطی باید انرژی زیادی صرف رابطه و مراقبت از آن بکنید و طرف مقابلتان نیز همیشه طلبکار است!

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: