مصرف این دانه تا 100 سال قاتل بیماری قند خون | بیماری قند خونت رو با این دانه نابود کن
مصرف این دانه تا 100 سال پیش قاتل بیماری قند خون محسوب می شده است.
مصرف روغن سیاه دانه در برنامه غذایی در کاهش قند خون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مؤثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه می کند.
مصرف روغن سیاه دانه در برنامه غذایی در کاهش قند خون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مؤثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه می کند.
خواص سیاه دانه برای سلامتی بدن چیست؟
تا اینجا درباره خواص سیاه دانه برای لاغری صحبت کردیم. اما آیا این دانههای سیاه کوچک کاربردهای دیگری هم دارند؟ بله! در ادامه به دیگر خواص سیاه دانه اشاره میکنیم:
1. کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
تحقیقات انجامشده نشان میدهد که پودر و روغن سیاهدانه میتواند یکی از شاخصهای التهابی در بیماریهای قلبی را در افرادی که اضافه وزن دارند، کمتر کند. جدا از آن، این گیاه روی فشار خون و سطح چربیای که در خون وجود دارد، تأثیر مثبتی میگذارد.
این نتایج در نهایت میتواند میزان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کمتر کند. در نتیجه، اگر مثل ۸۰ درصد ایرانیها، اعضای خانوادهتان با مشکلات قلبی دستوپنجه نرم میکنند یا بیماریهای قلبی و فشار خون در خانوادهتان ارثی است، پیشنهاد میکنیم که به سیاهدانه روی آورید.
2. کاهش سطح قند خون
همانطور که میدانید، یا شاید هم نمیدانید، دیابت نوع ۲ وضعیتی است که در آن بدن نمیتواند به اندازه کافی، هورمونی به نام انسولین تولید کند؛ هورمونی که توسط پانکراس ایجاد شده تا سطح قند خون در بدن را کاهش دهد.
زمانی که این هورمون تولید نمیشود، سطح قند خون بدن افزایش پیدا میکند و خطر بیماریهای قلبی، چشم و کلیهها بیشتر میشود. سیاهدانه میتواند در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 عملکرد انسولین را بیشتر کند و با به تأخیر انداختن فرایند جذب قند، به کنترل سطح قند خون در بدن بپردازد.
3. آنتی اکسیدان بالا
سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدانهایی مانند تیموکینون است که به محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو و آسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد کمک می کند. این آنتی اکسیدانها ممکن است در کاهش خطر بیماریهای مزمن مثل سرطان و حمایت از سلامت کلی نقش داشته باشند.
4. اثرات ضد التهابی
سیاه دانه حاوی ترکیباتی است ( مثل تیموکینون) که خواص ضد التهابی دارد. این خواص ممکن است به کاهش دردهای ناشی از بیماریهای التهابی مثل روماتیسم و آرتریت کمک کند. افراد برای کاهشهای درد اینچنینی بیشتر از روغن سیاه دانه استفاده میکنند.
5. حمایت از سلامت گوارش
محتوای فیبری بالای سیاه دانه ممکن است با حمایت از میکروبیوتای سالم روده به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. به همین دلیل در طب سنتی از سیاه دانه برای مشکلات گوارشی مثل زخم معده، اسهال، نفخ و یبوست استفاده میشود.
6. بهبود سلامت پوست
روغن سیاه دانه ممکن است برای رفع علائم بیماریهای پوستی مانند اگزما، آکنه یا پسوریازیس مفید باشد. همچنین این روغن موها را آبرسانی، پوست را نرم و به عنوان یک مرطوب کننده عالی عمل میکند. اگرچه برای تائید تاثیر روغن سیاه دانه بر روی پوست و مو، باز هم تحقیقات بیشتری لازم است.
7. کمک به مشکلات تنفسی
مصرف خوراکی سیاه دانه همراه با داروهای آسم میتواند سرفه، خسخس سینه و عملکرد ریه را در برخی از افراد مبتلا به آسم بهبود بخشد. اما اگر بیماری تنفسی دارید، حتما با مشورت پزشک سیاه دانه مصرف کنید و داروهایتان را به هیچ عنوان کنار نگذارید.