با این ترفند تا مدت ها کره تازه و خوشبو و خوش طعم در یخچال دارید
نگهداری درست و اصولی کره میتواند به افزایش عمر آن کمک کرده و از فاسد شدن کره جلوگیری کند. هنگامی که کره در تماس با هوا، نور و گرما قرار میگیرد، تجزیه شده و طعم و بوی بدی به وجود میآورد.
کره یک ماده محبوب در آشپزی است که به غذاها بو و طعم میبخشد. با این حال، نگهداری نادرست کره میتواند منجر به فاسد شدن آن، ترشی و از دست دادن کیفیتش شود.
اگر کره به درستی نگهداری شود از رشد باکتریهای مضر مانند لیستریا جلوگیری خواهد کرد؛ باکتری که میتواند باعث بیماریهای ناشی از غذا شود. کره باید در دمای خنک نگهداری شود تا خطر رشد باکتری پایین بیاید.
علاوه بر ایمنی، نگهداری صحیح کرده به حفظ طعم و بافت آن کمک کند. کره ای که برای زمان زیاد در معرض هوا، نور یا گرما باشد، طعم ترش و بافت ناخوشایندی پیدا خواهد کرد.
کره را در یخچال نگهداری کنید
کره وقتی در معرض هوا باشد؛ تمایل به اکسید شدن دارد و طعم، قوام و شکل آن را تغییر میدهد. وقتی آن را در دمای پایینتری نگهداری میکنید؛ احتمال اکسیداسیون آن کمتر خواهد شد.
کره را در بسته آلومینیومی خود نگهداری نکنید
شاید باور داشته باشید که بسته بندی کره اصلاً برای نگهداری آن مناسب نیست. کره میتواند در اثر اکسیداسیون با فویل آلومینیومی، فاسد شود.
کره را در ظرف دربسته قرار دهید
برای نگهداری کره، ظروف مختلفی در دسترس است. با استفاده از این روش، کره از گرما، نور خورشید و اکسیژن که میتوانند باعث رشد باکتریها شوند، محافظت میشود.
کره را قطعه قطعه کنید
با این کار میتوانید هر باز قسمتی از آن را که نیاز دارید از فریزر خارج کرده و در یخچال قرار دهید و استفاده کنید.
عواملی که باید در هنگام نگهداری کره در نظر داشته باشید
در اینجا چند فاکتور کلیدی وجود دارد که باید به یاد داشته باشید:
دما: کره به نوسانات دما حساس است. دمای بالا باعث ذوب شدن کره و چربی آن شود، در حالی که دمای پایین میتواند بافتش را سخت و دشوار کند. پیدا کردن دمای مناسب بسیار مهم است.
نور: کره به نور، مخصوصاً طبیعی یا مصنوعی خورشید حساس است. قرار گرفتن در معرض نور باعث مزه و طعم ترش میشود.
هوا: کره میتواند بوها را از محیط خود جذب کند و بدمزه شود؛ بنابراین آن را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید.
رطوبت: رطوبت میتواند کره را فاسد کند؛ بنابراین باید کره در محیط خشک نگهداری کنید.
ظرف: ظرف مناسب برای نگهداری کره مهم است. ظروف سرامیکی خوب هستند؛ با اینحال میتوانید از ظروف پلاستیکی وکیوم هم استفاده کنید.
بهترین روش نگهداری کره
شما سه راه برای نگهداری کره در دسترس دارید: نگهداری در دمای اتاق، در یخچال یا فریزر.
نگهداری کره در دمای اتاق:
نگه داری کره در دمای اتاق باعث نرمی آن شده و برای استفاده فوری مناسب است. با این حال، شما نمیتوانید بیشتر از یک هفته کره را در دمای محیط متعادل نگه دارید.
کره را در ظرف دربسته قرار داده و منابع مستقیم حرارت را از آن دور نگه دارید.
نگهداری کره در یخچال:
نگهداری کره در یخچال رایجترین روش نگهداری آن است. این روش به حفظ کیفیت و تازگی کره کمک خواهد کرد. دمای یخچال باید بین ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد باشد. با این روش کره میتواند چند هفته تا چند ماه در یخچال تازه بماند.
نگهداری کره در فریزر:
انجماد کره یک روش عالی برای نگهداری طولانی مدت است. در این روش باید کره را محکم در کاغذ مومی یا پلاستیک بپیچید و تا حد امکان هوا را خارج کنید. کره را میتوان تا شش ماه در فریزر بماند.
نگهداری درست کره برای حفظ کیفیت، تازگی و طعم آن مهم است. با در نظر گرفتن شرایط دما، نور، هوا و رطوبت، میتوانید کره را برای زمان طولانیتری نگهداری کنید. چه بخواهید کره را در دمای اتاق، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید، هر کدام از این روش مزایا و معایب خود را دارند و این در نهایت به شما بستگی دارد که کدام روش را انتخاب میکنید.
نگهداری کره در دمای اتاق، باعث میشود نرم باشد و راحتتر استفاده شود. اما با سرعت بیشتری فاسد میشود. قرار دادن کره در یخچال به حفظ تازگی کره کمک کرده و رایجترین روش برای نگهداری روزانه آن است. انجماد کره امکان نگهداری طولانی مدت کره را فراهم کرده و تضمین میکند که برای چندین ماه سالم بماند.