این میوه سرشار از مواد مغذی، پتاسیم، ویتامین ث، ویتامین ب۶، و فیبر است

موز سرشار از مواد مغذی بسیاری مانند پتاسیم، ویتامین ث، ویتامین ب۶، و نیز فیبر است. پکتین نوعی فیبر است که هم در موز رسیده و هم در موز نارس یافت می‌شود و به نرم‌ شدن مدفوع و جلوگیری از یبوست کمک می‌کند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

کدخبر : 15330
سایت سرگرمی روز :

همان‌طور که گفته شد، موز نارس حاوی نشاسته مقاوم است. نشاسته مقاوم پری‌بیوتیکی است که به روده بزرگ می‌رود و به غذای مفیدی برای باکتری‌های روده (پروبیوتیک‌ها) تبدیل می‌شود.

پکتین نوعی فیبر است که هم در موز رسیده و هم در موز نارس یافت می‌شود و به نرم‌ شدن مدفوع و جلوگیری از یبوست کمک می‌کند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

نفخ

خبرنگاری به نام لی وینگس یک هفته هر روز یک موز خورد و متوجه شد که این میوه مانع نفخ می‌شود.

این کاهش نفخ به‌لطف فیبر و پری‌بیوتیک‌های موجود در موز به دست می‌آید که هر دو برای سلامت روده و هضم غذا بسیار موثرند.

انرژی طبیعی

سه قند طبیعی موجود در موز- گلوکز و فروکتوز و ساکاروز- در کنار کربوهیدرات‌ها، انرژی طولانی‌مدت روزانه شما را تامین می‌کنند.

وینگس می‌گوید در مدتی که روزی یک موز می‌خورد، انرژی بهتری داشت و خستگی کمتری احساس می‌کرد.

کاهش وزن

مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف موز می‌تواند به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

با دریافت بیش از ۱۰۰ کالری از طریق خوردن موز، که سیرکننده و مملو از فیبر است، مدت بیشتری احساس سیری می‌کنید. همچنین، فیبر محلول به دستگاه گوارش حجم بیشتری می‌دهد و روند هضم را کندتر می‌کند.

سلامت قلب

موز منبع عالی پتاسیم است که فشار خون را کاهش می‌دهد و همچنین مانع خطر ابتلا به فشار خون می‌شود.

منیزیم نیز یکی دیگر از مواد مغذی مهم برای سلامت قلب است. کمبود این ماده مغذی خطر بیماری قلبی، فشار خون بالا، و سطوح بالای چربی در خون را به دنبال دارد.

منبع آنتی‌اکسیدان

موز منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئیدها و آمین‌ها است که به کاهش خطر بیماری قلبی کمک می‌کنند.

بهبود خُلق و خو

موز سرشار از تریپتوفان است که در بدن به سروتونین تبدیل می‌شود و به‌طور طبیعی خلق و خو را بهبود می‌بخشد. به این ترتیب، به معنای واقعی کلمه میوه‌ای آرامش‌بخش است.

بهبود حساسیت به انسولین

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف نشاسته مقاوم در رژیم غذایی- به‌ویژه برای مبتلایان به بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲- اهمیت بسیاری دارد. موز حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد و باعث می‌شود بدن به این هورمون واکنش نشان دهد.

سلامت کلیه‌ها

پتاسیم موجود در موز برای حفظ سلامت کلیه‌ها مفید است. پتاسیم فشار خون را نیز کاهش می‌دهد.

احیای عضلات پس از ورزش

موز، با داشتن کربوهیدرات‌های قابل هضم و مقدار زیادی پتاسیم و منیزیم، به احیای عضلات پس از ورزش کمک می‌کند و خستگی عضلات را کاهش می‌دهد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: