روانشناسی شخصیت | تست شخصیت

روانشناسی شخصیت | اگر حداقل 50 درصد این ویژگی هارو داشته باشید یعنی آدم فوق باهوشی هستید

ویژگی افراد باهوش: معمولا کسی را که در یادگیری سریع مسائل مختلف توانایی داشته باشد، همیشه در امتحانات نمرات خوبی بگیرد و اطلاعات زیادی داشته باشد، باهوش تلقی می‌کنیم. افراد بسیار باهوش، خلاق و منطقی هستند و به‌خوبی می‌توانند مسائل و مشکلات را حل کنند.

کدخبر : 16957
سایت سرگرمی روز :

ویژگی افراد باهوش

محققان بسیاری از ویژگی‌های مشترک افراد باهوش را بررسی کرده‌اند. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2016 که در مجله روانشناسی بریتانیا منتشر شد، نشان داد که افراد بسیار باهوش در واقع تنها بودن را ترجیح می دهند. مشخص شد که افراد باهوش‌تر هر چه بیشتر با دوستان خود معاشرت کنند، رضایت کمتری از زندگی را تجربه می‌کنند.

بر اساس روان‌شناسی تکاملی، افراد برای حل مشکلات، باهوش هستند. بنابراین، کسانی که از تنهایی شادتر هستند، بسیار باهوش تلقی می‌شوند، زیرا توانایی رویارویی با چالش‌ها را به تنهایی و بدون نیاز به کمک دارند. مطمئن باشید، اگر شما یک فرد اجتماعی هستید، به این معنی نیست که شما باهوش نیستید. شما ممکن است ویژگی های دیگری داشته باشید که هوش شما را به رخ می کشد، مانند داشتن توانایی ارتباط آسان با دیگران.

به گفته جکسون، افراد بسیار باهوش اغلب خودشان را اینطور تصور نمی کنند. بنابراین به گفته کارشناسان، در اینجا چند نشانه از یک فرد باهوش وجود دارد. در ادامه این 13 نشانه افراد باهوش را با هم بررسی خواهیم کرد: اگر این ویژگی‌ها در فردی وجود داشته باشد، می‌توانیم او را فردی بسیار باهوش بدانیم. برای آشنایی بیشتر با این ویژگی‌ها، با ما همراه باشید.

می دانند که همه‌ چیز را نمی‌دانند

یکی از واضح‌ترین ویژگی فردی که چندان باهوش نیست این است که ادعا می‌کند که همه چیز را می‌داند! فردی که واقعا باهوش است، قبول دارد که چیزهای زیادی را نمی‌داند. به همین علت است که افراد باهوش مدام در حال یادگیری هستند و می‌پذیرند که گاهی اوقات اشتباه می‌کنند.

افراد باهوش بیشتر از دیگران می‌دانند، اما همیشه این موضوع را به رخ دیگران نمی‌کشند. آن‌ها متواضع هستند و ادعا‌ نمی‌کنند جواب همه‌ی سوالات را می‌دانند. آن‌ها از اینکه اقرار کنند چیزی را نمی‌دانند، ترسی ندارند. به‌ندرت می‌توان این افراد را در حال فخرفروشی درباره‌ی دستاوردهایشان پیدا کرد. این افراد اعتماد به نفس دارند، اما بیش از حد خودشان را بالا نمی‌برند.

شلخته هستند

این موضوع اشتباه است که فکر کنید چون یک فرد هوش زیادی دارد، پس ضرورتا تمیز و مرتب هم است. احتمالا شما هم شنیده‌اید که انیشتین یک فرد شلخته و نامرتب بوده است! افراد باهوش در تمیز و مرتب نگه داشتن محیط اطراف خود خوب نیستند. اتاق خواب این افراد معمولا نامرتب است و همیشه از یک شاخه به شاخه‌ی دیگر می‌پرند.

هیچ‌کس نمی‌داند چرا بی‌نظمی و باهوش بودن با یکدیگر ارتباط دارند، اما افراد فوق‌العاده باهوش علت این موضوع را این‌طور توصیف می‌کنند که آن‌قدر کارهای مهم دارند و آن‌قدر فکرشان به مسائل مهم مشغول است که دیگر به تمیزکاری نمی‌رسند.

بعضی تئوری‌ها عنوان می‌کنند که محیط‌های بی‌نظم می‌توانند به افزایش خلاقیت کمک کنند که این موضوع، کلیدی برای رسیدن به ایده‌های جدید و نوین است. افراد باهوش خیلی اهل برنامه‌ریزی کردن نیستند و به جای محدود کردن خود، ترجیح می‌دهند برنامه‌ی خود را آزاد نگه دارند و خود را به انجام کارها در زمان مشخص، مقید نکنند.

از اشتباهات خود درس می‌گیرند

افراد فوق‌العاده باهوش قبول می‌کنند که از آن‌‌ها هم خطا سر می‌زند، اما فکر کردن بیش از حد به اشتباهات را بی‌معنی می‌دانند. آن‌‌ها به چیزهایی که می‌توانند از اشتباهشان یاد بگیرند فکر کرده و بعد آن را فراموش می‌کنند. افراد باهوش اجازه نمی‌دهند که اشتباهات مانع پیشرفتشان شود.

به راحتی خود را با شرایط وفق می دهند

افراد باهوش می‌دانند که برای موفقیت در زندگی باید انعطاف‌پذیر بود و خود را با شرایط مختلف وفق داد. اگر به‌شدت به اصول خود در زندگی پایبند باشید و تمایلی به تغییر دادن نداشته باشید، برخورد با چالش‌های جدید برایتان دشوار می‌شود. زندگی پر از چالش‌های کوچک و بزرگ است.

برای اینکه بتوانید این چالش‌ها را با موفقیت پشت سر بگذارید، باید انطباق‌پذیر باشید. افراد باهوش در هر موقعیتی خوب عمل می‌کنند. آن‌ها به جای اینکه به خاطر تغییرات ایجاد شده غر بزنند، به روشی برای وفق دادن خود با شرایط جدید فکر می‌کنند. آن‌ها می‌دانند که بعضی مشکلات اجتناب‌‌ناپذیر هستند. بنابراین به جای اینکه گوشه‌ای بنشینند و ماتم بگیرند که چرا از میان این همه آدم این اتفاق برای آن‌ها افتاده است، سعی می‌کنند از موقعیت ایجاد شده برای کشف توانایی‌های خود استفاده کنند.

کنجکاو هستند

بعضی از بزرگ‌ترین کشفیات انجام شده در تاریخ، نتیجه‌ی کنجکاوی افرادی بوده است که هیچ تمایلی برای تسلیم شدن نداشته‌اند. افرادی که بسیار باهوش هستند، می‌خواهند جواب سوالاتی که دارند را هر طور شده به دست بیاورند. آن‌ها به جزئیات، که سایر افراد به‌سادگی از کنارشان رد می‌شوند، دقت زیادی می‌کنند.

آن‌ها دوست دارند تجربه‌های جدید داشته باشند و همیشه مشتاق امتحان کردن چیزهای جدید هستند. تحقیقات نشان می‌دهند که کودکان کنجکاو، باهوش‌تر از کودکانی می‌شوند که هیچ‌وقت هیچ سوالی نمی‌پرسند.

همواره در حال یادگیری هستند

افراد فوق‌العاده باهوش تشنه‌ی یادگیری هستند و هر لحظه می‌خواهند به دانش و اطلاعات خود اضافه کنند. این افراد از کتاب خواندن، هنر، کشف زبان‌ها و فرهنگ‌های جدید لذت می‌برند. فارغ‌التحصیل شدن برای این افراد به معنای پایان یادگیری نیست. آن‌ها درباره‌ی همه چیز سوال دارند و برای رسیدن به جواب سوال‌‌هایشان تلاش زیادی می‌کنند.

روشن‌فکر هستند

اینکه افراد باهوش قبول دارند از همه چیز خبر ندارند، به این معنی است که هیچ‌وقت ایده‌های جدید را رد نمی‌کنند و همیشه تمایل دارند از دیگران چیزهای جدیدی یاد بگیرند. آن‌ها به نظر و عقیده‌ی دیگران توجه می‌کنند و در صورت لزوم، از آن‌ها استفاده می‌کنند.

این افراد چیزهایی که دیگران به آن‌ها می‌گویند را به‌راحتی قبول نمی‌کنند و قبل از هر چیز، خودشان درباره‌ی مسائل مختلف تحقیق می‌کنند تا از صحت آن‌ها مطمئن شوند.

آن‌ها به نظرات دیگران گوش می‌کنند، اما از اینکه با دیدگاه‌های دیگران مخالفت کنند، ترسی ندارند. به بیان دیگر، افراد باهوش به‌خاطر خوشایند دیگران حاضر نیستند نظر واقعی‌شان را تغییر دهند.

بامزه و شوخ‌طبع هستند

افراد باهوش آدم‌هایی جدی نیستند که مدام سرشان در کتاب است. آن‌ها شوخ‌‌طبع و شاد هستند. شاید جالب باشد بدانید که یکی از ویژگی‌های افراد فوق‌العاده باهوش، شو‌خ‌طبع بودن است. این افراد با حرف‌ها و شوخی‌هایی که می‌کنند اطرافیان خود را می‌خندانند و کاری می‌کنند که دیگران از وقت گذراندن با آن‌ها لذت ببرند.

خودکنترلی دارند

افراد باهوش روی خود کنترل دارند. این افراد از اطلاعات و دانش خود استفاده‌ی عملی می‌کنند و آن‌ها را در زندگی به کار می‌گیرند. همه‌ی ما می‌دانیم که بعضی چیزها مثل مصرف یک سری مواد غذایی، سیگار کشیدن، زیاد تلویزیون تماشا کردن و… برای سلامتی روحی و جسمی‌مان مضر است، اما همچنان این کارهای بد را انجام می‌دهیم و تمایلی به اصلاح عادت‌های مضر خود نداریم. افراد فوق‌العاده باهوش از انجام کارهایی که برای سلامتی‌شان مضر است، خودداری می‌کنند. آن‌ها خودکنترلی دارند و برای انجام کارهای مضر اما لذت‌بخش وسوسه نمی‌شوند.

مشکلی با تنها بودن ندارند

حتما شما هم در اطرافیانتان کسانی را دیده‌اید که از تنها شدن ترس شدیدی دارند. این افراد دوست دارند تا جایی که می‌توانند با دیگران وقت بگذرانند. افراد باهوش ضداجتماع نیستند، اما از اینکه تنها باشند هم ترسی ندارند.

این افراد معمولا دوست دارند تنها وقت بگذرانند تا بتوانند افکار خود را پردازش کرده و به ایده‌های جدید فکر کنند. آن‌ها از اینکه تنها رستوران بروند، فیلم ببینند یا پیاده‌روی کنند، لذت می‌برند و نگران قضاوت شدن توسط دیگران نیستند.

ریسک محاسبه شده می‌کنند

افراد باهوش بیشتر از دیگران به ریسک کردن تمایل دارند، اما این کار را عاقلانه و محاسبه شده انجام می‌دهند. آن‌ها اول به این فکر می‌کنند که آیا فلان موضوع ارزش ریسک کردن دارد یا نه و بعد یک تصمیم عاقلانه می‌گیرند.

به شانس باور ندارند

شانس در فرهنگ لغت افراد فوق‌العاده باهوش جایگاهی ندارد. آن‌ها موفقیت را نتیجه‌ی تلاش می‌دانند. افراد باهوش به معجزه‌ی تلاش و پشتکار (و نه شانس) اعتقاد دارند. آن‌ها باور دارند که با سعی و کوشش می‌توان به هر چیزی دست یافت. به اعتقاد این افراد، کسانی که مردم آن‌ها را خوش‌شانس تلقی می‌کنند، مطمئنا بیشتر از دیگران تلاش کرده‌اند، بهتر برنامه‌ریزی کرده‌اند و پذیرای ایده‌ها و چالش‌های جدید بوده‌اند.

مستقل هستند

اینکه با خانواده، دوستان و همکارانی که مورد اعتمادتان هستند وقت بگذرانید، هیچ ایرادی ندارد. این تکیه‌ کردن بیش از حد به این افراد است که می‌تواند مشکل‌آفرین شود. افراد باهوش با اطرافیان خود در ارتباط هستند، اما هیچ‌وقت به آن‌ها بیش از حد تکیه نمی‌کنند.

افراد فوق‌العاده باهوش زمانی که برایشان مشکلی پیش می‌آید، از مشورت کردن با دیگران اجتناب نمی‌کنند، اما در نهایت خودشان تصمیم‌گیری می‌کنند. آن‌ها استقلال خود را حفظ می‌کنند و تکیه کردن دائم به دیگران را بیهوده می‌دانند

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: