تو یک چشم بهم زدن خودت تو خونه سس های رنگی و خوشمزه درست کن
طرز تهیه سس: یکی از محبوبترین چاشنیهایی است که همراه انواع سالاد، غذا، خوراکها، فست فودها و ساندویچها در سراسر دنیا سرو میشود. از سسها برای ساختن طعمهای جدید و لذتبخش و مزهدهی به انواع غذاها و همچنین تزئین و جذابتر به نظر آمدن وعدههای غذایی استفاده میشود.
طرز تهیه سس
میزان غلظت سسها بسته به نوع استفادهای که دارند، متفاوت است. معمولا سسهای سالاد رقیقتر و آنهایی که قرار است همراه با ساندویچ یا سوخاریهای ترد مصرف شوند، غلیظتر هستند. انواع سس ماندگاریهای متفاوتی با یکدیگر دارند، برخی از آنها را میبایست در یخچال نگه داشت وگرنه فاسد میشوند، در حالی که برخی دیگر حتی در درمای اتاق هم تا مدتها قابل نگهداری هستند و انواعی از سسها هستند که پس از آماده شدن باید بلافاصله آنها را مصرف کرد.
همچنین برای تهیه برخی از سسها باید مواد اولیه را پخت یا حرارت مختصر داد اما برای برخی دیگر فقط از مواد اولیه خام استفاده میشود. در ادامه با طرز تهیه چند نوع سس همراه باشید.
دو نوع سس سالم با انار
یکی از انواع سس سالم و پرمصرف و خوش طعم برای انواع غذاهای گوشتی و سالادها، سس انار است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این سس پرطرفدار را با شما به اشتراک بگذاریم.
طرز تهیه سس انار ۱:
مواد لازم مقدار مورد نیاز
رب انار ۶ قاشق غذاخوری
سیر له شده ۶ حبه
گردو ۶ عدد
نمک ½ قاشق چای خوری
زعفران ¼ قاشق چای خوری
روغن ½ قاشق چای خوری
آب انار یا آب ¼ لیوان
گردوها را با میکسر، میکس کرده یا با رنده ریز، رنده کنید.
گردوی خرد شده را با روغن و سیر کمی تفت دهید.
رب انار را به مخلوط گردو و سیر اضافه کرده و مجددا تفت دهید.
نمک و زعفران و آب (ترجیحا آب انار) را نیز به مواد اضافه کرده و صبر کنید تا با حرارت ملایم ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بجوشد و جا بیفتد.
یکی دیگر از انواع سس سالم با انار، سس انار ترکیهای است که به طور معمول رنگی قرمزتر و شادتر از سسی که در بالا دستورش آمد دارد؛ آن هم به دلیل استفاده از آب انار تازه در مواد اولیه. این سس نیز بسیار خوشمزه و خوشطعم است؛ حتما امتحان کنید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این سس پرطرفدار را با شما به اشتراک بگذاریم.
طرز تهیه سس انار ترکیهای
مواد لازم مقدار مورد نیاز
آب انار ملس ۱ پیمانه
آب لیموی تازه ۱ قاشق مربا خوری
نشاسته ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
آب انار و نشاسته را در یکدیگر و به صورت سرد حل کنید.
مواد را روی شعله قرار دهید و صبر کنید تا کمی بجوشد.
پس از دو الی سه دقیقه، شکر و آبلیمو را به مواد اضافه کرده و مدام هم بزنید تا مواد ته نگیرد.
زمانی که به غلظت مناسب و دلخواهتان رسید و بوی خامی از بین رفت، سس را از روی حرارت بردارید.
این سس را هم میتوانید با مرغ، بوقلمون، استیک و حتی سالاد نوش جان کنید!
2 نوع سس سالم برای سالاد سزار
یکی از انواع سالادهایی که این روزها در رژیم غذایی جوانان و به ویژه ورزشکاران وجود دارد، سالاد سزار است. اگر شما هم از طرفداران این سالاد پروتئینی هستید و سلامت و میزان کالری سس سالم و چاشنی ای که با آن مصرف میکنید برایتان اهمیت ویژهای دارد، اینجا برای شما طرز تهیه دو نوع سس سالاد سزار را در ادامه خواهیم آورد، درست کنید و لذت ببرید.
طرز تهیه سس سالاد سزار ۱:
مواد لازم مقدار مورد نیاز
سس ماست یا سس مایونز کم چرب ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۶ قاشق غذاخوری
سس خردل ۱ قاشق غذاخوری
سرکه ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده ۱ قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان ۴ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار مورد نیاز
برای شروع کار باید سس مایونز را در داخل یک ظرف ریخته و به خوبی هم بزنید تا یک دست شود.
در مرحلۀ بعد، روغن زیتون و سس خردل را به سس مایونز خود اضافه کنید، هم بزنید تا مواد شما کاملا مخلوط شود.
در این مرحله، سرکه را به میزانی که گفته شد به مواد خود اضافه کنید.
در آخر پنیر پارمزان، سیر، آبلیمو (برای اینکه طعم سس شما دلپذیر باشد از سیر و آبلیمو تازه استفاده کنید) و مقداری نمک به مواد اضافه کنید. (باید خردههای سیر در سس شما مشخص باشد، سیرها را به صورت خیلی ریز رنده کنید ولی له نکنید.)
مواد خود را به خوبی با هم مخلوط کنید تا سس سالاد شما یکنواخت شود.
این سس فقط برای سرو سالاد سزار نیست، در کنار سرو انواع سالاد میتوان از این سس استفاده کرد. به خاطر داشته باشید که به مدت ۳ روز به صورت تازه میتوانید از این سس استفاده کنید. با توجه به ذائقه خود اگر مایل هستید، میتوانید در تهیه این سس به جای سس ماست یا مایونز کم چرب از سس ووسترشیر(ورچستر) استفاده کنید.
طرز تهیه سس سالاد سزار ایتالیایی
مواد لازم مقدار مورد نیاز
پنیر پارمزان ۲ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
روغن زیتون ۱/۳ پیمانه
فیله ماهی آنچوی ۴ عدد
آبلیموی تازه ۱ قاشق غذاخوری
سس خردل ۱ قاشق غذاخوری
سرکه بالزامیک ۱ قاشق غذاخوری
سس ووسترشیر(ورچستر) ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
در ایتالیا که خاستگاه سالاد سزار است، این سالاد که با پنیر پارمزان طعم دار میشود، به آن سس مایونز اضافه نمیکنند و با مرغ گریل شده (نه سرخ شده) یا بدون آن به همراه نانهای تست سرخ شده در روغن زیتون آماده سرو میشود. در این قسمت دستور اصلی سس سالاد سزار را با شما به اشتراک میگذاریم.
زرده تخممرغ، سیر لهشده، فیله ماهی آنچوی، آبلیوی تازه، سس خردل، سس ووسترشیر و سرکه بالزامیک را داخل مخلوطکن ریخته و دستگاه را روشن نمایید تا همه مواد خوب با یکدیگر مخلوط شوند.
همانطور که دستگاه مخلوطکن در حال کار است، روغن زیتون را به صورت قطره قطره و به آرامی به مواد اضافه نمایید تا سس شما فرم گرفته و سفت شود.
وقتی سس به غلطت دلخواه رسید دستگاه را خاموش کنید و از زیاد همزدن آن خودداری نمایید.
در این مرحله، پنیر پارمزان را نیز به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
نیازی به اضافه کردن نمک نیست اما میتوانید بنا به ذائقه افراد خانواده خود، کمی نمک و فلفل نیز به مواد اضافه نمایید.
برای رقیقکردن سس سزار میتوانید از مقدار کمی آب استفاده کنید و این به سلیقه خود شما بستگی دارد.
سس شما آماده است؛ نوش جان! استفاده از ماهی آنچوی اختیاری است و میتوان آن را به صورت کنسرو خریداری نمایید. سس ووسترشیر (Worcestershire sauce) که در ایران آن را با نام سس ورچستر یا ورشسترشایر میشناسند، یکی از انواع سسهای خوش طعم در دنیاست که ریشهای انگلیسی دارد و به عنوان طعمدهنده همراه با غذاهای گوشتی از آن استفاده میشود. این چاشنی ترکیبی از شوری، شیرینی و تندی است و به همین دلیل یکی از بهترین چاشنیها برای غذاهای گوشتی به حساب میآید.
طرز تهیه سس سالم با انبه
سس انبه یک چاشنی پرطرفدار و خوشمزه است که در کنار انواع ساندویچها و فینگرفودها قابل استفاده است. در ادامه مطلب شما را با طرز تهیه سس سالم با پودر انبه و طرز تهیه سس با انبههای تازه آشنا خواهیم کرد.
طرز تهیه سس
سس انبه با انبه تازه
مواد لازم مقدار مورد نیاز
انبه تازه ۲ عدد
آب ½ پیمانه
شکر قهوهای یا عسل ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه نصف قاشق مربا خوری
روغن زیتون ¼ پیمانه
آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق مربا خوری
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
پودر سیر نصف قاشق چای خوری
دانه خردل ۱ قاشق چای خوری
دانه زیره سبز ۲ قاشق چای خوری
پودر گشنیز نصف قاشق چای خوری
پودر شنبلیله ۱ قاشق چای خوری
ابتدا انبهها را خوب شسته و هسته و پوست آنها را جدا کرده و روی میوهها نمک بپاشید.
سپس انبهها را داخل ظرفی شیشهای و استریل ریخته، درب آن را ببندید و ظرف را به مدت ۵ روز در محیط باز و زیر نور خورشید قرار دهید تا انبهها، آب بیندازد.
بعد از گذشت این مدت، آب انبه را از گوشت آن جدا کرده و کنار بگذارید.
گوشت میوه را روی پارچهای تمیز پهن کنید و صبر کنید تا حدود ۳ الی ۴ ساعت بماند و کاملا خشک شود.
در ظرفی مناسب مقداری روغن بریزید و بگذارید گرم شود. سپس پودر خردل، شنبلیله، گشنیز و پودر پاپریکا و همچنین زردچوبه، زیره و فلفل را به روغن اضافه کرده و ۲ الی ۳ دقیقه با هم تفت دهید.
بعد از اضافه کردن ادویهها نوبت اضافه کردن شکر و پودر سیر است.
بعد از اینکه مواد را مختصری تفت دادید، باید گوشت خشک شده انبه، آب انبه، آب و آبلیمو را به مواد اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
حالا شعله را خاموش کنید و اجازه دهید ترکیبات سس انبه، خنک شوند. سپس برای اینکه یک سس انبه صاف و یکنواخت داشته باشید، تمام مواد را داخل میکسر یا غذاساز بریزید و چند دقیقه خوب میکس کنید.