روانشناسی شخصیت | تست شخصیت
روانشناسی شخصیت | آدم های باهوش هیچوقت این 5 سوال رو نمی پرسن
آدم هایی که هوش هیجانی بالا دارند، هرگز این ۵ سوال را نمی پرسند!
برای بسیاری از آدم ها، تعطیلات و دورهمی ها پر استرس ترین زمان است چرا که دوباره با دوستان و خانواده ارتباط برقرار می کنیم، این امر ما را با سوالات زیادی در مورد آنچه که در طول سال انجام داده ایم (یا نداده ایم) مواجه می کند. همه ما سؤالات را می شناسیم- سوالات ناهنجار و مستقیم که معمولاً هنگام نشستن کنار هم و صحبت کردن مطرح می شوند. بدتر اینکه، افرادی که معمولاً این سؤالات را می پرسند ممکن است هوش هیجانی پایینی داشته باشند و در نتیجه نشانه های اجتماعی مهم را از دست بدهند. آنها از خود و نحوه تأثیرگذاری بر دیگران آگاهی ندارند. به هر روی ما در این نوشتار به شما ۵ سوال معرفی می کنیم که افراد دارای هوش هیجانی بالا هرگز از کسی نمی پرسند!
1. چه زمانی یک شغل درست و حسابی پیدا می کنی؟
قضاوت در این سوال موج می زند. پرسیدن این سوال نشان می دهد که آن فرد قبلاً شغل درست و حسابی نداشته یا نباید از شغل خود راضی باشد. پرسیدن این سوال، به سادگی درست نیست، و می تواند مردم را از شما دور کند.
در عوض این را امتحان کنید:
“این روزها روی چه پروژه هایی کار می کنید؟”
اهداف و خواستههایت در زمینه کارت چیست؟”
2. چه زمانی بچه دار می شوید؟
افرادی که هوش هیجانی بالا ندارند، نمی دانند که دیگران شرایط زندگی متفاوتی دارند. آنها با این فرض که همه دارای جدول زمانی، اهداف و ایده های یکسانی هستند، سؤال می پرسند و این بسیار مشکل ساز است، به خصوص در مورد بچه دار شدن!
صدها شرایط متفاوت پاسخ این سوال را تعیین می کند. برخی از زوج ها، زنان یا آدم ها بچه نمی خواهند. برخی دیگر با مشکلات ناباروری یا سلامتی دست و پنجه نرم می کنند که چشم انداز بچه دار شدن را پیچیده می کند. دیگران ممکن است فعالانه با تصمیم گیری در مورد بچه دار شدن یا نداشتن بچه دست و پنجه نرم کنند. صرف نظر از اینها، این که چه زمانی بچه دار می شوند یا نه، اصلا به هیچ کس مربوط نیست.
در عوض این را امتحان کنید:
هیچ چیز! در مورد بچه دار شدن آدم ها سوال نکنید چرا که اصلا به شما ارتباطی ندارد!
3. لاغر (چاق) شدی؟
این سوال نشان دهنده عدم آگاهی کامل است. اکثر افرادی که در مورد وزن نظر می دهند فکر می کنند که در حال انجام یک گفتگوی ساده هستند، اما نظرات مربوط به ظاهر آدم ها می تواند برای عزت نفس مضر باشد.
درست شبیه به سوال «بچه دار شدن»، شرایط بسیاری در افزایش وزن آدم ها نقش دارد. آنها ممکن است واقعاً در تلاش برای افزایش یا کاهش وزن باشند – اما به احتمال زیاد هنوز موفق نشده اند، مشکل سلامتی دارند، علاقه جدیدی به ورزش پیدا کرده اند، توده عضلانی به دست آورده اند، در حال بهبودی از یک اختلال خوردن هستند یا بسیار افسرده هستند. شما که خبر ندارید. همچنین تعریف و تمجید از کسی برای کاهش (یا افزایش وزن) آن هم زمانی که شرایط سختی را پشت سر میگذارد، فوقالعاده آزاردهنده و بی معنا است.
علاوه بر این، احتمالاً وزن آنها از آخرین باری که آنها را دیده اید تغییر نکرده است. وزن بدن ما می تواند تا سه کیلو در روز نوسان داشته باشد – به این معنی که ممکن است بر اساس نفخ، هیدراتاسیون یا وضعیت روده هایمان متفاوت به نظر برسیم.
سوالات بسیار به درد بخورتر و معنادارتری وجود دارد که می توانید بپرسید. به افرادی که دوستشان دارید بگویید که آنها را نه به خاطر وزنشان بلکه به خاطر ویژگی های درونی شان که آنها را خاص می کند دوست دارید.
4. چرا ازدواج نمی کنید؟
افراد دارای هوش هیجانی بالا سوالاتی نمی پرسند که با “چرا…” شروع می شود، هر زمان که این را می پرسید، به این مفهوم اشاره می کنید که کسی در جایی که “باید” باشد نیست و پاسخ فوری افراد این است که حالت تدافعی داشته باشند و این اوقات همه را تلخ می کند.
آدم ها جدول زمانی متفاوتی دارند. آدم ها شرایط زندگی متفاوتی دارند. و آدم ها ترجیحات متفاوتی دارند. فرض اینکه همه افراد 1) می خواهند ازدواج کنند یا 2) آماده ازدواج هستند، خود محوری است.
5. این روزها چقدر درآمد دارید؟
حرف زدن از مقدار درآمد و پول به طور کلی یک موضوع تابو است. البته، افراد مختلف دیدگاههای متفاوتی در مورد پول دارند – و با این حال، صرفنظر از دیدگاههای شما، ارائه چنین سؤالهای بیمعنا و بیپردهای مفید نیست. هرگز از آدم ها نپرسید که چقدر درآمد دارند. چرا که این موضوع نه به شما ربطی دارد و نه در زندگی تان تاثیری دارد.
کلام پایانی
در دورهمی های خوانوادگی انقدر از این سوالات پرسدیه می شود که خیلی ها دوست ندارند با فامیل و آشنا رفت و آمد کنند. شما کسی نباشید که از این سوالات می پرسد. هوش هیجانی خود را با پرسیدن سؤالات معنادارتر افزایش دهید.
افراد دارای هوش هیجانی درک می کنند که نظرات و سوالات آنها چگونه بر دیگران تأثیر می گذارد. آنها می دانند که چگونه به گفتگوهای عادی بپردازند که به جای از هم پاشیدن روابط، باعث ایجاد روابط می شود. برای اینکه هوش هیجانی تان را بالا ببرید، در مورد سرگرمی ها، روابط عمومی، پروژه های مورد نظر و آرزوها بپرسید. از ویژگی های درونی آدم ها تعریف کنید. به این ترتیب، می توانید روابط قوی تری با دوستان و آشنایان ایجاد کنید.