روانشناسی رابطه | رفتار شناسی عاطفی
روانشناسی رابطه | با شوهر بی مسئولیت و بیخود اینطوری باید رفتار کرد
داشتن شوهر بی مسئولیت می تواند باعث از بین رفتن آرامش و یا از هم گسیختگی خانواده شود ولی شما می توانید با رفتاری درست با این نوع اخلاق همسر بر خورد کنید.
راه و روش های موثر برای برخورد با شوهر بی مسئولیت
زندگی مشترک زمانی لذت بخش و موفق خواهد بود که هر دو طرف یعنی زن و مرد با مشارکت و همکاری یکدیگر و به اصطلاح دوشا دوش هم مسیر را طی کنند و به کمک هم با مشکلات زندگی روبرو شوند و در این راه در کنار یکدیگر باشند دراین صورت هر دو طرف زندگی شاد و مسالمت آمیزی را پیش رو خواهند داشت.
اما زمانی که یکی از طرفین از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند آن موقع است که تمام بار مسئولیت زندگی بر دوش یک نفر افتاده و او را از پا در خواهد آورد. به طور کلی حس بی مسئولیتی در زندگی مشترک اساس بنیاد خانواده را سست و ضعیف کرده و رابطه عاطفی زوجین را به خطر می اندازد.
بی مسئولیتی یکی از خصلت های بسیار نا متعارفی است که در برخی از افراد دیده میشود و می تواند ریشه در خانواده داشته باشد و یا اینکه همنشین شدن با دوستانی بی مسئولیت و راحت طلبی در برخی از افراد به وجود می آید زیرا به این نتیجه می رسند که با شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت، زندگی راحت تری خواهند داشت. به راستی باید با همسر بی مسئولیت چگونه رفتار کرد و آیا راه حلی برای اصلاح این رفتار در شخص بی مسئولیت وجود دارد؟
در برخی از مواقع اطرافیان به بی مسئولیت بودن فرد عادت کرده و از فرد مورد نظر دیگر توقع چندانی نخواهند داشت و همین موضوع باعث ایجاد برخی دیگر از خصلت های بد همچون پر توقع شدن ، لجبازی و راحت طلبی را در فرد مورد نظر ایجاد خواهد کرد که باید با اقدامات لازم از بروز چنین موقعیتی جلوگیری به عمل آورد.
نحوه برخورد با شوهر بی مسئولیت
چنانچه در بخش خانواده پلاس نمناک میخوانید، مسئولیت پذیری یکی از ارکان مهم زندگی مشترک میباشد در صورتی که هر یک از طرفین به هر دلیل از زیر بار آن شانه خالی کنند آن زندگی دچار مشکل خواهد شد. بی مسئولیتی یکی از خصلت های ناپسندی است که زن و مرد نمیشناسد و هر فردی میتواند به آن مبتلا شود و در این صورت بار زندگی روی دوش یکی از طرفین افتاده و وی را از پای درخواه آورد. شاید شما هم در اطراف خود زنان زیادی را دیده باشید که از بی مسئولیتی همسرانشان شکایت دارند و مجبور هستند به تنهایی به امور داخلی و خارجی خانه رسیدگی کنند و در این راه فشار زیادی را تحمل خواهند کرد.
اگر شما هم از آن دسته خانم هایی هستید که همسری بی مسئولیت و بی کفایت دارید که در در امور زندگی شما را یار ی نمی دهند و مجبورید به تنهایی بار زندگی را به دوش بگیرید از ترفندهای زیر برای مسئولیت پذیر شدن همسرتان استفاده کنید.
بی مسئولیت بودن شوهرتان را جدی بگیرید
از کنار بی مسئولیت بودن همسرتان به راحتی عبور نکنید و روی این رفتار ناپسند او سر پوش نگذارید بلکه با پیدا کردن راهی درست سعی کنید رفتار او را اصلاح کرده و او را به شخصی مسئولیت پذیر تبدیل نمایید اگر امروز این مشکل را رفع نکنید در آینده با مشکلات زیادی در تربیت فرزندان خود روبرو خواهید شد پس بهتر است همین امروز به فکر حل مشکل باشید.
برای حل این مشکل به آهستگی قدم بردارید و توقع نداشته باشید که یک شبه همسر بی مسئولیت خود را به یک فرد مسئولیت پذیر تبدیل کنید بلکه با تلاشی بی وقفه و صبورانه در این راه قدم بردارید و اجازه دهید تا همسرتان به تدریج از این وضعیت خارج شده و قدم در راه درست بگذارد.
مسئولیت های همسرتان را به او یادآوری کنید
برای داشتن همسری مسئولیت پذیر ابتدا حد و حدود وظایف خود و همسرتان را مشخص کنید در این صورت هر یک از طرفین به وظایف خود پی خواهند برد و در انجام آن ها تلاش خواهند کرد اگر یکی از طرفین از زیر بار وظایف خود شانه خالی کند زندگی لنگ خواهد ماند از این رو هر یک از زن و شوهر باید مسئولیت خود را به همسرش یادآوری کند و در انجام برخی امور از یکدیگر کمک بخواهند.
از خودتان شروع کنید
توجه داشته باشید که برای آموزش مسئولیت پذیری به همسرتان هرگز وظایف او را نباید انجام دهید. اگر میخواهید به همسر خود یاد بدهید که مسئولیت پذیر باشد ابتدا باید رفتار خود را در مقابل او تغییر دهید تا شاهد تغییر رفتار در همسر خود شوید. مطمئن باشید که انعکاس تغییر رفتار شما در همسرتان باعث تغییراتی در او خواهد شد.
وظایف تان را جا به جا نکنید
هرگز از سر دلسوزی وظایفتان را با همسر خود جابه جا نکنید بهتر است هر کس نقش خود را در زندگی به خوبی ایفا نماید. مثلا اگر همسرتان از شما خواست تا با درآمدی که دارید برای نیازهای خودتان از او پول نخواهید و به تنهایی مایحتاج خود را تامین کنید نباید این درخواست او را از روی محبت و دلسوزی به او قبول کنید بلکه تامین نیازهای شما به عهده شوهرتان است و نباید از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کند.
البته لازم به ذکر است همکاری زوجین در تمام امور یک امر مهم در استوار ماندن پایه های زندگی است و باعث ایجاد روابط عاطفی صمیمانه میان آن ها خواهد شد اما با این وجود نباید همسرتان این محبت و از خود گذشتگی شما را دائمی فرض کرده و در ذهن خود وظایف را جابه جا کند در این صورت این امر موجب بی مسئولیتی او خواهد شد.