بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
فوری/افزایش 8 میلیون تومانی حقوق بازنشستگان از این ماه | اعمال همسان سازی حقوق بازنشستگان در فیش حقوقی جدید
تا زمان صدور احکام، افزایش قطعی حقوق بازنشستگان مشخص نیست.
بازنشستگان کشوری در تماس با ایلنا، در ارتباط با میزان افزایش حقوق بعد از اجرای متناسبسازی اعلام نگرانی کردند و گفتند در این زمینه ابهام وجود دارد؛ سوال مشخص بازنشستگان این است که در همسانسازی یک بازنشسته با گروه حقوقی مشخص، چقدر مشمول افزایش حقوق خواهد شد و حکم او بعد از اجرا چگونه خواهد بود.
غلامحسین قاسمی، کارشناس امور بازنشستگان، در این رابطه میگوید: تا زمانی که دستورالعمل و شیوه نامه همسان سازی اعلام نشود، نمیتوان هیچ مبلغی را اعلام نمود.
او افزود: اما به طور متوسط تفاوت حقوق بازنشسته با ۹۰ درصد حقوق مشمول کسور شاغل در گروههای مختلف حقوقی۱ تا ۲۰ حدود ۴ میلیون تومان تا حداکثر ۸ میلیون تومان خواهد بود، بنابراین ۴۰ درصد آن هم که قرار است امسال (سال اول) اجرا شود، حدود ۱.۶ میلیون تومان تا ۳.۲ میلیون تومان خواهد بود.
قاسمی تاکید کرد: باید منتظر شیوهنامه اجرای همسانسازی بمانیم؛ پس از آن، جدول افزایش حقوق بازنشستگان براساس گروههای شغلی مشخص و قابل تدوین است.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد و برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام میشود که در هفته قبل ابلاغ شد.
به گزارش ایلنا، داود منظور (رئیس سازمان برنامه و بودجه) درباره علت واریز مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان در هفته گذشته گفت: متناسبسازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد و برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام میشود که در هفته قبل ابلاغ شد.
وی افزود: منابع مالی متناسبسازی در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: استقلال سازمان تأمین اجتماعی یکی از مهمترین خواستههای بازنشستگان است.
عباسعلی سلطانیکیا، رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی در رابطه با مطالبات کارمندان بازنشسته تأمین اجتماعی از دولت آینده گفت: استقلال سازمان تأمین اجتماعی یکی از مهمترین خواستههای بازنشستگان است. با توجه به اینکه حوزه رفاه و بازنشستگی حوزهای کاملا تخصصی و فرادستگاهی است و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سبب مسئولیتهای گوناگون فاقد ساختار مناسب برای ادارهی این صندوق مهم است، در نتیجه اولین اقدامی که میتوان برای حمایت از صندوقِ بازنشستگان تأمین اجتماعی انجام داد، کمک به استقلال این صندوق است.
حسن صادقی، رئیس کمیته کارگری ستاد دکتر مسعود پزشکیان، در یادداشتی نسبت به سوءاستفاده از تشکلهای کارگری در انتخابات هشدار داد.
اصولاً رویکرد تشکلهای کارگری در مناسبات سیاسی به گونهای است که گرایش آنها باید به سمت احزاب و گروههایی باشد که هم سابقه حمایت از کارگران را در کارنامه خودشان دارند و هم در محافل و مجالس، از حقوق و مطالبات کارگران دفاع میکنند.
سابقه مجالس قانونگذاری و دولتها در جمهوری اسلامی نشان میدهد که احزاب و تشکلهای سیاسی وقتی به قدرت میرسند، رفتارشان در مقابل جامعه کارگری متفاوت است.
یک جناح تلاش میکند تا فقرزدایی کند، معیشت و امنیت شغلی کارگران را در دوران اشتغال و بازنشستگی تقویت کند و درمان آنها را بهبود ببخشد و جناحِ سیاسیِ دیگر کمترین اهمیتی به سرنوشت کارگران نمیدهد و اهداف دیگری از جمله حمایت از سرمایه داری را دنبال میکند و اصولاً سیاستهایی را مد نظر قرار میدهد که کارگران را به تنگناهای اقتصادی و معیشتی دچار میکند.
طی چند سال گذشته آنچه بر سر دستمزد کارگران و مستمری بازنشستگان گذشت، شاهد این مدعاست. اعتراضات کارگری در واحدهای تولیدی به دلایل متفاوت از جمله مطالبات معوق مزدی، عدم پوشش بیمه ای، بیکاری، تعطیلی واحدهای تولیدی، تعدیل نیروی انسانی و نبود امنیت شغلی از جمله موضوعاتی است که مورد مطالبه کارگران است.
همچنین افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید مزدبگیران و فشاری که تورم بر بخش مسکن و درمان وارد کرده است، شرایطی را فراهم کرده که زندگی را بر طبقات کارگری بسیار سخت کرده است.
این واقعیات نشان میدهد که سمت و سوی گرایشات سیاسی تشکلها و نمایندگان آنها باید به جریانی هدایت شود که حافظ حقوق کارگران باشد. ولی متأسفانه شاهدیم که برخی تشکل ها، با اهدافی غیر صنفی به سمتی گرایش پیدا میکنند که با ذات تشکل و اهداف آن منافات و تضاد دارد.
آن جناحِ سیاسی که جواب مطالبهگری را با زندانی کردن و محاکمه کردن کارگران و نمایندگان آنها پاسخ میدهد، چگونه قادر است حقوق اجتماعی را تضمین کند.
جامعه کارگری باید تکلیف خود را با چنین عناصری که قدرت تشکل کارگری را وسیلهای برای معاملات سیاسی و کسب جایگاههای قدرت قرار میدهند، مشخص و آنان را وادار به پاسخگویی کند.
اینکه توان و انرژی کارگران را وسیله معاملات سیاسی قرار میدهند به هیچ وجه بخشودنی نیست و یکبار برای همیشه جامعه کارگری شاغل و بازنشسته باید صف خود را از چنین افرادی جدا کنند و اختیار قدرت نهادهای کارگری و بازنشستگی را به کسانی بسپارند که راه مطالبهگری حقوق جامعه کارگری را دنبال کنند؛ نه اینکه از این صندلیها برای توافقات و معاملات سیاسی استفاده کنند و حقوق کارگران را قربانی مصالح شخصی و سیاسی خود نمایند.
ما به طور جد، هشدار میدهیم که ادامه چنین روندی قابل تحمل نیست و در صورت تکرار و ادامه وضع موجود، ناچار به انتقال گزارش عملکرد آنها به جامعه مخاطب خواهیم بود.
چرا حقوقی ایثارگران اضافه نکردم گفتن اضافه میکنیم ولی حیچ ترتیب عصر ندادن مگر ماجانبازای ایثار گر جزعی این مردم نبودیم چرا گفتن 20درصد اضافه کردن ولی حیچ خبری نشد