بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان

پرداخت حقوق بازنشستگان با اضافه باقی مانده معوقات 4 ماهه در مرداد ماه | جزییات جدید از رقم افزایشی حقوق مرداد بازنشستگان

آخرین خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان را در ادامه بخوانید.

کدخبر : 20386
سایت سرگرمی روز :

متن درخواست همسان‌سازی هرچه سریعتر حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و اصلاح مصوبه آن به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر پزشکیان

ریاست محترم جمهوری

جناب آقای دکتر قالیباف

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و درود بر محمد و آل محمد (ص)

همان گونه که استحضار دارید، تدوین و تصویب فرمول نود (۹۰) درصدی بازنشستگان صندوق کشوری برای بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی امری ناعادلانه و غیرمنطقی می‌باشد. زیرا با اجرای این مصوبه، حکم حقوقی بازنشستگان صندوق کشوری فقط در یک مرحله و به میزان نود (۹۰) درصد شاغلین هم‌تراز آنها تعیین می‌گردد و معادل نود (۹۰) درصد از حقوق سال آخر اشتغال شخص بازنشسته می‌باشد. به عبارتی حقوق سال آخر اشتغال هر فرد بازنشسته صندوق کشوری در کل اجرای این قانون تنها ده (۱۰) درصد کاهش می‌یابد و البته این موضوع نیز جای اعتراض دارد.

اما با اعمال و اجرای این مصوبه، حقوق بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی دو (۲) بار کاهش می‌یابد. در مرتبه اول، سازمان تأمین اجتماعی مطابق ماده ۷۷ سازمان خود، متناسب‌سازی دائمی را اجرا و ضریبی به نام متناسب‌سازی دائمی را تعیین می‌نماید و حکم حقوقی ماه اول بازنشستگی هر فرد حقوق متناسب‌سازی شده وی از این ضریب خواهد بود. یعنی معدل حقوق دو یا حتی چند سال آخر اشتغال او می‌باشد.

در مرتبه دوم نیز مطابق جز دوم از بند الحاقی ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم، به میزان ده (۱۰) درصد دیگر نیز از حقوق فرد بازنشسته کسر شده و معدل جدیدی از حقوق وی نیز گرفته می‌شود.

لذا ضروری است و پیشنهاد می‌گردد، مصوبه جز دوم (۲) از بند الحاقی دوم (۲) ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه اصلاح کوچکی گردد. زیرا مصوبه متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان ذیحق سازمان تأمین اجتماعی نه تنها عقب‌ماندگی حقوق بازنشستگان از نرخ تورم شانزده (۱۶) ساله را جبران نمی‌کند، بلکه مجدداً با کاهش ده (۱۰) درصدی آن، "مستمری" متناسب‌سازی شده این بازنشستگان محترم را کاهش مجدد می‌دهد.

واضح است که با نادیده گرفتن ضریب برقراری حقوق ماه اول بازنشستگی این مجموعه بازنشستگان، باعث تضییع حقوق آنها می‌شود. این امر نیز تبعات منفی خود را دارد که البته می‌توان با اصلاح اندک این مصوبه مجلس محترم مانع تضییع حق قانونی این قشر وسیع از جامعه گردید.

چون حقوق ماه آخر اشتغال فرد مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی، معدل حقوق سال آخر هر شاغل مشمول قانون تأمین اجتماعی معادل حقوق شاغل هم‌تراز خودش محسوب می‌گردد. بر این اساس، در مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر، باید آخرین حقوق دستمزد دوران اشتغال، جایگزین اولین مستمری بازنشستگی گردد تا عدالت واقعی در حق آنان به اجرا نزدیک‌تر شود.

و در صورت امکان، ابتدا باید عقب‌ماندگی حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر متناسب‌سازی شده و بعد از آن نیز باید کلمه اولین مستمری بازنشستگی از سطر آخر مصوبه فوق‌الذکر حذف و عبارت حقوق ماه آخر اشتغال (۳۰ روز آخر اشتغال یا معدل حقوق سال آخر اشتغال) جایگزین آن گردد. در پایان نیز متن اصلاحی پیشنهادی به منظور بررسی کارشناسی به استحضار می‌رسد:

"سازمان تأمین اجتماعی مکلف است در طول سه سال اول برنامه نسبت به جبران عقب‌ماندگی از نرخ تورم ۱۶ ساله اخیر و متناسب‌سازی مستمری بازنشستگی همه بازنشستگان مشمول تأمین اجتماعی اقدام نماید به نحوی و گونه‌ای که در پایان سال سوم نسبت مستمری بازنشستگان سایر سطوح به حداقل دستمزد همان سال با نود (۹۰) درصد نسبت حقوق ماه آخر اشتغال به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری متناسب و قابل پذیرش باشد. که در واقع متناسب‌سازی دائمی خواهد بود."

در آخر، خانواده بزرگ بازنشستگان از دستوری مساعدی که در تسریع اجرا و اصلاح مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی می‌فرمایید، سپاسگزار خواهند شد و دعای خیر آنها نیز بدرقه راه شماست.

درخواست صدور احکام همسان‌سازی بازنشستگان و پرداخت معوقات آن

بسمه‌تعالی

معاون محترم رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه

مدیرعامل محترم صندوق بازنشستگی کشوری

با سلام و احترام؛

احتراما، بدین‌وسیله به استحضار می‌رساند که حدود ۱۷ سال است که معیشت، درمان، رفاه و منزلت بازنشستگان کشور در کش و قوس‌های دولت‌ها و مجلس‌ها و سیاست‌های نادرست آن‌ها قرار دارد. در این راستا، موارد زیر به عنوان دغدغه‌های اصلی این قشر معزز مطرح می‌شود:

۱. چرا از سال ۱۳۸۶ تاکنون به قانون مدیریت خدمات کشوری رسیدگی نشده و دولت‌ها آن را برای بازنشستگان اجرا نکرده‌اند؟

۲. چرا به ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه به عنوان یک تکلیف قانونی عمل نشده است؟ طبق این ماده، نه تنها عدالت در حق پرداخت حقوق بازنشستگان اجرا نشده، بلکه تبعیض و فاصله بین حقوق بازنشستگان و شاغلین همتراز افزایش یافته است.

۳. چرا به متناسب‌سازی با ۹ همت در بودجه سال ۱۴۰۱ عمل نشد و هنوز تکلیف آن مشخص نیست و هیچ مسئول دولتی پاسخگوی آن نیست؟

۴. چرا به ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری برای داشتن یک بیمه تکمیلی کامل و کارآمد عمل نشده است؟

۵. چرا در برنامه هفتم توسعه، همسان‌سازی به سه سال آینده موکول شده است آن هم با مدل ۳۰-۳۰-۴۰ و با نصف اعتبارات لازم و حتی این مبلغ ناچیز ۴۰ درصد سال اول هنوز اجرا نشده است و در هاله‌ای از ابهامات قرار دارد؟

۶. چرا مبلغ سه میلیون تومان به‌صورت علی‌الحساب، دقیقاً از محل افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که از جیب خودمان برداشت شده باید مجدداً به ما پرداخت شود آن هم به عنوان علی‌الحساب؟

۷. چرا ما بازنشستگان با افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها در فروردین سال جاری در مقابل تورم بالای ۶۰ درصدی، به‌عنوان یک انسان حق زیست و زندگی عادی را نداریم؟ تکلیف ما بازنشستگان از ۱۶ تیرماه سال ۱۴۰۳ به بعد مجدداً در کش و قوس گرفتن پاسخ از مسئولین به این چراها چیست؟

لذا با عنایت به مراتب فوق‌الذکر و با توجه به تأمین منابع لازم برای اجرای قانون همسان‌سازی که قرار بود از خرداد ماه سال ۱۴۰۳ اجرا شود ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته است، از آن مقامات محترم تقاضای صدور دستور احکام همسان‌سازی و اجرای آن را داریم.

پیشاپیش از حسن توجه و همکاری شما کمال تشکر و امتنان را داریم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: