این خبر برای کسانیست که زیاد برنج می خورند
ویتامینهایی که به طور طبیعی در برنج وجود دارند شامل ویتامین E، ویتامین B6، نیاسین، اسید پانتوتنیک، ریبوفلاوین، تیامین (ویتامین B1) و فولات است. این ویتامینها در سبوس یافت میشوند، بنابراین وقتی برنج فرآوری میشود این سبوس حذف میشود و آنچه باقی میماند برنج سفید غنی از نشاسته و فقیر از نظر مواد مغذی است.
به همین دلیل برنج قهوهای مغذیتر و برای مصرف مناسب است. علاوه بر این، غنیسازی برنج وجود دارد که آن را مغذیتر میکند و میتواند از کمبودهای تغذیهای در جمعیتهایی که برنج را اساس رژیم غذایی خود دارند، جلوگیری کند.
برنج منبع عالی کربوهیدرات است. بیشتر کربوهیدرات موجود در برنج سفید از نشاسته و شکر حاصل میشود.
تا زمانی که برنج سفید بدون افزودن روغن یا کره پخته شود، تقریباً هیچ چربی در برنج سفید وجود ندارد. در حالی که پروتئین موجود در برنج سفید 4 گرم در یک وعده است. برنج سفید منبع عالی منگنز و ویتامینهای گروه B مانند آستین، نیاسین و ریبوفلاوین است.
برنج حاوی ویتامین های گروه B است که ویتامینهای محلول در آب هستند.
ویتامینهای B اجزایی هستند که از آنزیمهای لازم برای متابولیسم حمایت میکنند.
گزارش شده است که ویتامین B1 دارای اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی و کاهش استرس است و ویتامین B2 برای تولید گلبولهای قرمز و هموگلوبین ضروری است.
برخی از مهمترین خواص برنج عبارتند از:
حفظ محدوده سالم وزن
کاهش التهاب ها
بهبود سطح کلسترول خون
کاهش ریسک بیماری های قلبی عروقی
کنترل فشار خون
کاهش ریسک ابتلا به سرطان
درمان مشکلات گوارشی
کمک به درمان اختلالات روانی
تقویت کننده سیستم ایمنی
سلامتی و جوانی پوست
بهبود رشد موها و جلوگیری از ریزش مو
پیشگیری از بیماری های مردانه نظیر پروستات و ...
کمک به تنظیم هورمون های زنانه و جلوگیری از تنبلی تخمدان
۱- کنترل وزن با مصرف صحیح برنج
با مصرف برنج در سطح معتدل، میتوان به حفظ وزن سالم کمک کرد. کم بودن چربی و کالری برنج میتواند گزینهای عالی برای کنترل وزن باشد. شاید کمی عجیب به نظر برسد اما برنج حتی در فرایند کاهش وزن نیز میتواند بسیار مفید باشد. البته به شرطی که زیر نظر یک متخصص تغذیه مورد استفاده قرار گیرد.
۲- کاهش التهاب های بدن
ترکیبات موجود در برنج به خصوص فیبر و مواد معدنی مانند منگنز دارای خواص ضد التهابی هستند و به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند. همین موضوع باعث میشود تا مصرف برنج نقش بسیار زیادی در درمان بیماریهای التهابی داشته باشد.
۳- بهبود دهنده سطح کلسترول خون
برنج حاوی مواد معدنی مانند فیتوسترولها است که میتوانند سطح کلسترول خون را کاهش دهند و به حفظ سلامتی قلب کمک کنند. این موضوع باعث میشود تا مصرفکنندگان برنج کمتر در خطر ابتلا به چربی خون قرار بگیرند.
۴- کاهش ریسک بیماری قلبی-عروقی با مصرف برنج
برنج حاوی فیبر قابل توجهی است که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است که در کشورهایی که برنج به عنوان غذای اصلی مردم مورد استفاده قرار میگیرد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی کمتر است.
۵- کنترل فشار خون
کنترل فشار خون یکی دیگر از خواص برنج است که نباید از آن غافل شد. به طور کلی میتوان گفت برنج دارای سدیم کمی است که میتواند به کنترل فشارخون کمک کند. افرادی که از بیماری فشار خون بالا رنج میبرند، میتوانند با قرار دادن برنج در رژیم غذایی خود یک قدم به سلامتی نزدیکتر شوند.