بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان

فوری/واریزی ماهانه 14 میلیون و 200 هزار ریالی برای بازنشستگان | پرداخت حمایتی ویژه از این ماه برای بازنشستگان

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی گفت: ۲۲۵۷ میلیارد ریال مستمری و هزینه درمان در نیمه نخست امسال به مددجویان سالمند زیر پوشش این نهاد حمایتی پرداخت شد.

کدخبر : 22398
سایت سرگرمی روز :

مجید الهی‌راد  اظهار کرد: ۲۲۳۰ میلیارد ریال از این اعتبار در قالب مستمری به مددجویان سالمند و ۲۷ میلیارد ریال نیز برای درمان مددجویان زیر پوشش پرداخت شد.

به گفته وی، هر خانواده دو نفره سالمند زیر پوشش این نهاد حمایتی ماهانه ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال مستمری دریافت می‌کند.

الهی‌راد بیان کرد: ۳۱ هزار و ۸۶ سالمند شهری و روستایی این استان زیر پوشش این نهاد حمایتی هستند و از حقوق مستمری، دریافت خدمات بهداشت و درمانی و سایر خدمات بهره‌مند هستند.

وی ادامه داد: سالمندان در رده سنی ۶۰ سال به بالا قرار دارند که از مجموع سالمندان زیر پوشش این نهاد حمایتی ۹۱۱۲ نفر در مناطق شهری و ۲۱ هزار و ۹۷۶ نفر در مناطق روستایی سکونت دارند.

الهی‌راد اظهار کرد: از مجموع سالمندان زیر پوشش حمایت ۱۵ هزار و ۴۰۳ نفر زن و ۱۵ هزار و ۶۸۳ نفر مرد هستند که ۲۰ هزار و ۱۹۰ نفر در سنین ۶۰ تا ۷۴ سال، ۱۰ هزار و ۲۶۱ نفر در سن ۷۵ تا ۹۰ سال و ۶۳۵ نفر هم بالای ۹۰ سال هستند.

وی گفت: خدمات بستری، خدمات پاراکلینیکی، دارو و تجهیزات، فرانشیز و مابه‌التفاوت خدمات بیمه‌ای از جمله حمایت‌های کمیته امداد از سالمندان است.

مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی بیان کرد: تامین مایحتاج زندگی سالمندان، خدمات کمک موردی، لوازم منزل، پرداخت کمک هزینه اجاره مسکن به مستاجرها هر خانوار مستاجر ماهیانه شش میلیون ریال از دیگر خدمات این نهاد حمایتی برای سالمندان زیر پوشش است.

وی اظهار کرد: ۸۰ تا ۱۰۰ درصد هزینه‌های درمانی بیماران سالمند زمین‌گیر توسط این نهاد حمایتی پرداخت می‌شود.

الهی‌راد ادامه داد: از ۳۱ هزار و ۸۶ نفر سالمند ۶۰۰ نفر بیمار زمین‌گیر نیازمند پوشینه هستند که در نیمه اول امسال پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال هزینه نگهداری بیماران سالمند زمین‌گیر بالای ۶۰ سال نیازمند پوشینه پرداخت شده است.

وی گفت: پرداخت کمک‌هزینه خرید تجهیزات یا خود کالا به سالمندان از جمله تجهیزات پزشکی شامل تخت، تشک مواج، دستگاه اکسیژن‌ساز، پرداخت کمک‌هزینه خرید سمعک، عینک، دندان مصنوعی نیز از دیگر خدمات این نهاد حمایتی است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی تامین حداقل نیازهای اساسی سالمندان نیازمند را از سیاست‌های این نهاد دانست و افزود: فراهم کردن امکان تداوم حضور سالمند در جامعه و تاکید بر حفظ موقعیت و جایگاه سالمند در خانواده‌محور برنامه‌های کمیته امداد در حوزه سالمندان است.

شارژ یک میلیون تومانی به بازنشستگان  فراجا در حکمت کارت آغاز شد.

ضمن عرض تبریک هفته فراجا به اطلاع اعضای محترم دارای حکمت کارت میرساند با پیگیری سردار ریاست محترم کانون بازنشستگان انتظامی جمهوری اسلامی ایران و موافقت فرماندهی کل انتظامی بمناسبت فرارسیدن هفته فراجا کارت حکمت (اتکا) تمامی پیشکسوتان انتظامی مبلغ یک میلیون تومان بعنوان هدیه هفته فراجا شارژ گردید. 

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولتی ۶ بر ۳ از بازنشستگان تأمین اجتماعی پیش افتاد و همچنان متولیان امر جزئیاتی در مورد نحوه پرداخت مبلغ متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی ارائه نمی‌دهند.

 مابه‌التفاوت یک‌میلیون تومانی همسان سازی حقوق بازنشستگان برای ششمین ماه به حساب بازنشستگان دولتی واریز شده اما بازنشستگان تأمین اجتماعی بعد از واریز ۳ میلیون تومان بابت سه‌ماهه اول سال، دیگر پولی دریافت نکرده‌اند.

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با واریز مابه‌التفاوت سه‌ماهه در تیرماه، امید تازه‌ای به این قشر داده بود و انتظار می‌رفت به‌سرعت با صدور احکام قطعی، ترمیم معیشت بازنشستگان محقق شود؛ اما در عمل، نه‌تنها احکام قطعی بازنشستگان طبق قانون برنامه هفتم توسعه صادر نشد، بلکه واریز مابه‌التفاوت متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان تأمین اجتماعی هم قطع شد و این اتفاق کام بازنشستگان تأمین اجتماعی را به‌شدت تلخ کرد.

بعدازاینکه دولت سیزدهم در تیرماه ۱۴۰۳، برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سه‌ماهه اول، سه میلیون تومان علی‌الحساب به حساب آنها واریز کرد، مقرر شد احکام قطعی بازنشستگان صادر شده و بعد از حساب‌وکتاب، رقم دقیق مبلغ متناسب‌سازی اعمال شود.

در ادامه، با تغییر دولت برآورد می‌شد که صدور احکام قطعی به تأخیر بیفتد اما واریز مبلغ علی‌الحساب ادامه داشته باشد. در عمل اما، فقط واریز مبلغ علی‌الحساب به حساب بازنشستگان کشوری ادامه پیدا کرد و بازنشستگان تأمین اجتماعی در بلاتکلیفی ماندند.

در هفته اخیر، با دو نوبت واریز مبلغ یک‌میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری، مجموع دریافتی آنها بابت متناسب‌سازی ۶ ماهه به ۶ میلیون تومان رسید؛ درحالی‌که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی فقط همان ۳ میلیون تومان دولت سیزدهم واریز شده و نه‌تنها خبری از واریزی جدید نیست، بلکه متولیان امر نیز دراین‌باره اظهارنظری نمی‌کنند.

تبعیض در اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و بلاتکلیفی بازنشستگان تأمین اجتماعی بیش از هر چیز به محل تأمین منابع موردنیاز برای متناسب ساز مربوط است. در قانون، پیش‌بینی شده که منابع مالی موردنیاز برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در صندوق‌های دولتی به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان از محل افزایش یک درصد مالیات ارزش‌افزوده تأمین شود؛ اما برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، در قانون بودجه امسال پیش‌بینی شده است که دولت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به تأمین اجتماعی پرداخت کند تا با استفاده از این منابع، متناسب‌سازی حقوق این بازنشستگان اجرا شود.

با توجه به فرایند اجرای این قانون، به نظر می‌رسد فقط در دولت سیزدهم بخشی از بدهی دولت معادل منابع موردنیاز برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در ۳ ماهه اول سال پرداخت شده و بعدازآن پولی به تأمین اجتماعی داده نشده تا متناسب‌سازی را اجرا کند.

در این میان، هزینه‌های ماهانه تأمین اجتماعی برای پرداخت حقوق، مستمری و هزینه درمان مستمری‌بگیران و بیمه‌پردازان به‌قدری بالاست که قدرت خرج اضافه ندارد. در این وضعیت، مادامی‌که دولت طبق قانون نسبت به بازپرداخت بدهی انباشت شده خود به سازمان تأمین اجتماعی اقدام نکند، بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان از متناسب‌سازی محروم خواهند بود.

صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی، بزرگ‌ترین صندوق بیمه کشور است که باوجوداینکه امور آن در اختیار مدیران دولتی است و به‌شدت از سیاست‌های دولتی در ادوار مختلف آسیب‌دیده، همچنان توانسته است با اتکا به نقدینگی و دارایی داخلی، دخل‌وخرج خود را تراز کند؛ این در حالی است که صندوق‌های دولتی به‌صورت عام و صندوق بازنشستگی کشوری به‌طور خاص با ضریب پشتیبانی کمتر از یک، کاملاً وابسته به منابع دولتی هستند و عملاً از بودجه عمومی کشور ارتزاق می‌کنند.

نکته قابل‌تأمل اینکه، دولت در ادوار مختلف به تأمین اجتماعی بدهکار بوده و باید چند صد هزار میلیارد تومان به این سازمان بپردازد. در این شرایط، تسویه نشدن بدهی دولت به تأمین اجتماعی به بیش از ۴ میلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر این سازمان آسیب می‌زند که نمونه آن در متناسب‌سازی حقوق مشهود است.

بی‌توجهی به بازنشستگان تأمین اجتماعی در ماجرای متناسب‌سازی حقوق، یک‌طرف ماجراست و در این میان، نادیده انگاری حداقل بگیران این سازمان که به دلیل ازکارافتادگی یا بازنشستگی قبل از موعد، حقوق بسیار ناچیزی دریافت می‌کنند، موضوع دیگری است که باید در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مدنظر قرار گیرد.

در نشست اخیر هیات مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی با رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، درخواست شد که تصویب لایحه دوفوریتی برای تحت شمول قرار گرفتن حداقل بگیران در متناسب‌سازی پیگیری شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: