بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
خبر مهم از استرداد لایحه متناسب سازی مستمری بگیران تامین اجتماعی | بازنشستگان تامین اجتماعی بخوانند
آخرین اخبار در رابطه با همسان سازی حقوق بازنشستگان را در ادامه بخوانید.
در حالی که رئیس سازمان برنامه و بودجه از احتمال ارائه بودجه دو سالانه برای نخستین بار خبر داده است، وزیر اقتصاد اعلام کرده که بودجه ۱۴۰۴ به صورت یکپارچه به مجلس ارائه خواهد شد.
حدود دو هفته قبل پورمحمدی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرده بود: در صورت توافق با مجلس و رسیدن به جمعبندی مشترک، لایحه بودجه سال آینده به صورت دوسالانه ارائه میشود که بودجه سال نخست برای تصویب و بودجه سال دوم برای اطلاع خواهد بود.
اما امروز در جلسه صحن علنی مجلس وزیر اقتصاد در خصوص سازوکار جدید لایحه بودجه ۱۴۰۴ خبر داد: با تلاش دولت بودجه سال آینده کشور به صورت یکپارچه خواهد بود و هر بودجه و هر هزینهای در جای خود مشخص است و قابل جا به جا کردن نخواهد بود.
لازم به ذکر است بعداز طرحی که دو سال قبل در مجلس تصویب شد بودجه به صورت دو مرحله ای به مجلس ارائه میشود. این سازوکار ارائه لایحه بودجه برای نخستین بار در سال گذشته پیاده شد.
لازم به ذکر است گزارش جدید مرکز پژوهشهای مجلس در این خصوص نکات مهمی مطرح شده است. دراین گزارش آمده، که اصلاح آئیننامه داخلی مجلس گام مثبت بزرگی بهسمت تبیین نقش دولت و مجلس در بودجه و اصلاح محتوایی و فرایندی بودجه بود و بهلحاظ کارشناسی، بررسی دومرحلهای بودجه توصیه میشود. بااینحال، محتوای لایحه بودجه ارسالی دولت در سال ۱۴۰۳ (بهخصوص در مرحله اول) با ایراداتی همراه بود که این اهداف را تحتالشعاع قرار داده است. ازجمله این ایرادات میتوان به نقص در ارائه جداول کلان بودجه، عدم شفافیت در سیاستهای مالی و مغایرتهای قانونی در فرایند بودجهریزی اشاره کرد. این مشکلات باعث کاهش شفافیت بودجه و آسیب به کیفیت تصمیمگیری نمایندگان مجلس میشود. همچنین، برخی از اطلاعات حیاتی مانند جزئیات هدفمندی یارانهها و فروض محاسباتی بهدرستی ارائه نشده بودند. در این راستا ضروری است، ترتیباتی اتخاذ شود تا بر مبنای یک الگوی بهینه نحوه تدوین بودجه دو مرحلهای اصلاح شود.
این گزارش ایراداتی را در روش دومرحلهای تصویب بودجه مطرح کرده و بیان میکند که در بخش نخست لایحه بودجه، جداول کلان که نمای کلی از بودجه کشور را ارائه میدهند، بهصورت ناقص ارائه شده بود. این نقص اطلاعاتی باعث کاهش شفافیت و ایجاد ابهام در بررسی بودجه توسط نمایندگان مجلس میشود. انتظار میرود دولت حداقل جداول کلان شماره (۱) تا (۴) را که هرساله در سند بودجه درج میشد بهطور کامل ارائه دهد. از سوی دیگر لایحه بودجه ۱۴۰۳ فاقد شفافیت لازم در ارائه سیاستهای مالی و فروض محاسباتی بود. بهعنوان مثال، نحوه افزایش حقوق کارکنان دولت و حقوق بازنشستگان به درستی تبیین نشده و اطلاعات کافی درباره رشد درآمدهای مالیاتی و نحوه تعیین آنها درخصوص گروههای ذینفع مختلف ارائه نشده بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به درخواست یکی از نمایندگان مبنی بر برگزاری جلسه در صحن مجلس درباره موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: بازنشستگان موضوع دستور جلسه یکی از جلسات نظارتی مجلس است.
احمد فاطمی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در تذکری اظهار کرد: مجلس منتظر اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان است. من خواهش میکنم آقای قالیباف پیگیری کند تا از طریق تصمیم سران قوا این کار انجام شود. چون همسانسازی حقوق بازنشستگان فوریت دارد. بحث فرهنگیان که در سال ۱۴۰۰ بازنشست شدند و هنوز پول خودشان را دریافت نکردند، فوریت دارد.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکرات عنوان کرد: درباره موضوع بازنشستگان یک جلسه نظارتی در مجلس داریم.
نماینده مردم بافق در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان مدعی شد: دولت به بهانه عدم اعتبار یا هر دلیل دیگری میخواهد قانون را دور بزند.
محمدرضا صباغیان در جلسه علنی سهشنبه مجلس در تذکری درباره گزارش ارائه شده در صحن مجلس درباره عملکرد تبصرههای موسوم به تولید و اشتغال قانون بودجه ۱۴۰۳ گفت: ای کاش در جلسه امروز نمودار و آماری ارائه میشد که هر استان چه میزانی اعتبار دریافت کرده است چرا که این موضوع واقعاً مبهم است.
وی عنوان کرد: اگر موضوعات مربوط به گندم، دارو، پاداش بازنشستگان و همسان سازی برطرف شود ۸۰ درصد مراجعات مردم کم خواهد شد؛ در این زمینه خواهش میکنم که جلسهای برگزار شود و این موضوعات بررسی و حل شوند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به اظهارات حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه امروز صحن مجلس، مدعی شد: در صحبتهای آقای پورمحمدی و لایحه پیشنهادی که ارائه شد به نظر میرسد که قصد دارند که همسان سازی را دور بزنند؛ این درحالی است که اگر همسانسازی ۴۰ سی سی تغییر کند، بعداً اجرایی نخواهد شد و سرنوشت برنامه ششم توسعه را خواهد داشت. دولت به بهانه عدم اعتبار یا هر دلیل دیگری میخواهد قانون را دور بزند. ما باید پاسبان این ۴۰ سی سی باشیم.
وی گفت: الان ۷ ماه از سال گذشته است و این قانون اجرا نشده است؛ همه بازنشستگان از نمایندگان مجلس مطالبه همسانسازی حقوق را میکنند؛ بخش اعظمی از اعتراضات و نارضایتیها به همین دلیل است. ارزش دارد که آقای رئیس جمهور و وزرا به صحن مجلس بیایند و اختصاصاً این موضوع را برای مردم شفاف کنند.
صباغیان از رئیس مجلس شورای اسلامی خواست که شخصاً به موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان ورود کند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به صباغیان تاکید کرد: حتما آقای پورمحمدی این دغدغه را دنبال میکنند و ما نیز در مجلس مجدد آن را دنبال میکنیم.
وی همچنین گفت: سهم استانها در حوزه اشتغال از حساب پیشرفت و عدالت ۷۰ درصد است و حساب مرکز ۳۰ درصد است؛ حتماً شورای برنامهریزی استان در این امر دخیل است و کمیسیون اقتصادی نیز کار نظارتی خود را پیگیری میکند. مجری این کار وزارت اقتصاد است گزارش و نظارت آن نیز وزارتخانه کار باید ارائه دهد. ما در تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۲ نیز یک سری اعتبارات بانکی داشتیم که در ۱۴۰۳ به تبصره ۲ منتقل شد.