وام | وام قرض الحسنه | وام فوری

ابلاغیه جدید دولت برای وام ودیعه مسکن | خبر خوش برای مستاجران و متقاضیان وام اجاره خانه

بانک مرکزی، در یک بخشنامه، شرایط پرداخت وام ودیعه مسکن به افراد مجرد را اعلام کرد و اولویت بندی در پرداخت این تسهیلات به افرادی که شرایط لازم را دارند، مشخص شد.

کدخبر : 23282
سایت سرگرمی روز :

بانک مرکزی در یک بخشنامه، شرایط پرداخت وام ودیعه مسکن به افراد مجرد را اعلام کرد و همچنین اولویت‌بندی در پرداخت این تسهیلات به افرادی که شرایط لازم را دارند، مشخص شد.

بانک مرکزی در این بخشنامه تأکید کرده است:‌ حسب ماده ۷ دستورالعمل اجرایی تسهیلات ودیعه مسکن در خصوص شرایط متقاضیان دریافت تسهیلات موضوع این دستورالعمل متقاضی می بایست متاهل باشد. چنانچه متقاضی مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای ۳۵ سال سن و در خصوص مردان بالای ۴۵ سال سن داشته باشند.

همچنین اولویت بندی متقاضیان بر مبنای تصویب نامه هیات وزیران موضوع ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها انجام می پذیرد.

لذا بانک های عامل موظفند نسبت به اعطای تسهیلات مزبور مطابق اولویت بندی مذکور به ترتیب به خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی زنان سرپرست خانواده، خانواده های دارای سه فرزند و بیشتر، زوج های جوان و خانوارهای دهک های پایین درآمدی و برای افراد مجرد نیز براساس شرایط سنی ذکر شده اقدام کنند.

طبق مصوبه شورای پول و اعتبار مبلغ وام ودیعه مسکن در تهران ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در روستاها ۴۰ میلیون تومان است.

ضمن اینکه سود تسهیلات ودیعه مسکن ۲۳ درصد و حداکثر مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات ۵ساله تعیین شده است.

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان از امکان دریافت مجدد وام ودیعه مسکن خبر داد و در این زمینه توضیحاتی مطرح کرد.

مسعود بیات‌منش درحالی سرپرست معاونت مسکن و ساختمان از امکان دریافت مجدد وام ودیعه مسکن خبر داده که هم اکنون حدود ۷۰ درصد از اجاره‌نشین‌ها در صف دریافت وام مذکور هستند.

وی با اشاره به اصلاح دستورالعمل اجرایی دریافت مجدد تسهیلات ودیعه مسکن برای واجدان شرایط اظهار کرد:متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن که پیش‌تر و در سنوات گذشته این تسهیلات را دریافت کرده‌اند با شرط تسویه تسهیلات قبلی امکان دریافت مجدد تسهیلات را خواهند یافت.

بیات‌منش افزود: شرط پرداخت مجدد تسهیلات مجدد ودیعه مسکن مربوط به متقاضیانی است که در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده و تسویه تسهیلات را انجام داده اند. این دسته از متقاضیان با درج گزینه تسویه تسهیلات از طریق شعب بانک عامل این امکان را برای بار دوم خواهند یافت تا نسبت به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن اقدام کنند.

مبلغ وام ودیعه مسکن در تهران ۲۰۰ میلیون تومان، مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان، سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و روستاها ۴۰ میلیون تومان است. سود تسهیلات ودیعه مسکن ۲۳ درصد و حداکثر مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات ۵ ساله تعیین شده است.

با آن‌که وام مذکور یکی از ابزارهای حمایتی دولت برای کمک به مستاجران در تأمین هزینه‌های اجاره بوده، اما در عمل، فرآیند پرداخت این وام با چالش‌های متعددی روبروست که باعث شده تا بخش قابل توجهی از اجاره‌نشین‌ها نتوانند از این فرصت استفاده کنند.

در زمان حاضر فارغ از پروسه دشوار دریافت وام، سود ۲۳ درصدی تسهیلات ودیعه مسکن و عدم همراهی بانک‌ها به چالش‌های قابل توجهی برای پوشش بخشی از نیاز مستاجران توسط سیستم بانکی تبدیل شده است. موضوعی که به وضوح می‌توان آنرا در آمار ارائه شده توسط مسئولان وزارت راه و شهرسازی از پرداخت وام ودیعه مشاهده کرد.

اواخر مردادماه امسال سید احمد خادمیان، مدیرکل سابق دفتر پایش طرح‌های مسکن وزارت راه وشهرسازی گفته بود: تاکنون۲ میلیون و ۳۰۱ نفر در سامانه saman.mrud.ir برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد، یک میلیون و ۷۷۷ هزار و ۵۹۸ متقاضی حائز شرایط شناخته شده و یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۳۷۹نفر نیز به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات معرفی شدند.

وی افزود: بانک‌های عامل، تاکنون وام کمک‌ ودیعه ۵۳۳ هزار و ۷۵۷ متقاضی را پرداخت کرده‌اند.

خادمیان با تاکید بر اینکه انتظار می‌رود تا پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن با توجه به نیاز مردم تسریع یابد، بیان کرد: بانک‌هایی که بیشترین همکاری را برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن داشتند شامل بانک ملی با رقمی معادل ۱۲ همت، ملت ۸ همت، صادرات و تجارت هرکدام ۵ همت، سپه ۴ همت و رفاه کارگران ۳ همت است.

طبق آمار اعلام شده از سوی مقام سابق وزارت راه و شهرسازی به حدود ۳۰ درصد اجاره‌نشین‌ها وام پرداخت شده و ۷۰ درصد دیگر خانه‌ به دوش‌ها در صف قرار دارند.

به نظر می‌رسد فرآیند پرداخت تسهیلات وام ودیعه مسکن نیاز فوری به اصلاحات دارد تا به این ترتیب بانک‌ها و سیستم بانکی کشور بتوانند سهم خود را از تکلیف قانونی حمایت از مستاجران انجام دهند.

 

منبع: گسترش
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: