بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
فوری/دستور جدید رئیس مجلس برای بازنشستگان | واریزی جدید 16 میلیون تومانی برای بازنشستگان در آخر هفته
رئیس مجلس شورای اسلامی مصوبه هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین را به رئیس جمهور ابلاغ کرده است که براساس آن، با رای این هیئت جلوی تضعیف حقوق بازنشستگان در مصوبه مربوط به متناسب سازی گرفته شد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: سال جاری ۳۰ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق بازنشستگان پیش بینی شده بود اما دولت در لایحه بودجه سال آینده منابع ۸۰ هزار میلیارد تومانی برای این موضوع پیش بینی کرده است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، مصوبه هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین را به رئیس جمهور ابلاغ کرده است که براساس آن، با رای این هیئت جلوی تضعیف حقوق بازنشستگان در مصوبه مربوط به متناسب سازی گرفته شد.
براساس مصوبه دولت در شهریور 1403 برای اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان، دولت بنا داشت 90 درصد حقوق و فوق العاده های شاغلان را پس از کسر حق بیمه و مالیات، برای بازنشستگان مشابه و هم تراز محاسبه کند اما هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، با لغو این مصوبه تاکید کرده است که این اقدام غیرقانونی بوده و محاسبه 90 درصد حقوق شاغلان باید پیش از کسر حق بیمه و مالیات باشد. به این ترتیب با لغو مصوبه دولت سهم بازنشستگان از متناسب سازی حقوق، افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
سیدسلمان ذاکر در نشست علنی امروز (سهشنبه، ۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: بودجه سال آینده دارای رویکرد کاهش فشار بر مردم و رعایت حال اقشار کم درآمد است و کاهش مالیات و فشار بر اصناف و کسبه میباشد، این به این معنا نیست که هیچگونه ایرادی ندارد و برای همه قابل قبول میباشد. به این نکته توجه کنیم که اگر به ویژگیها و نوآوریهای لایحه بودجه سال آینده توجه کنیم ایرادات را میتوانیم در کمیسیون تلفیق برطرف کنیم.
نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از ویژگیهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ قابل تامل و تازگی دارد، اولین ویژگی آن شفافسازی درآمدهای نفتی، تبصره ۱۴، برق، انرژی و هدفمندی است. سالهای قبل دسترسی به منابع حاصل از تهاتر نفت نداشتیم و نمیتوانستیم بر آن نظارت کنیم، میخواستیم در مقابل تحریم نفت بفروشیم اما نمیتوانستیم بر روی منابع آن حساب باز کنیم. هدفمندی یارانهها و بودجه بنیه دفاعی شفافسازی شده است.
وی افزود: شاید برای مردم تردید وجود داشت که میزان بودجه نیروهای مسلح چقدر است، اکنون شاهد آن هستیم که منابع آنها کم بوده و امیدواریم با شفاف سازی، درآمد و سرانه آن بیشتر شود.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: یکی از سوالات مهم نمایندگان کمیسیون در موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ تأخیر در پرداخت ۳ میلیون تومان علیالحسابی بود که به حساب بازنشستگان کشوری و لشکری واریز شده بود. رئیس سازمان تأمین اجتماعی در این نشست اعلام کرد با مصوبه دولت و هماهنگیهایی که با هیات امنای تأمین اجتماعی انجام شد این پرداخت با چند روز فاصله از پرداخت بازنشستگان کشوری و لشکری انجام شد و فرایند متناسبسازی را با این پیشپرداخت آغاز کردیم.
داداشی ادامه داد: مسئله سهام بیمه کارگری، اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی، بحث متولی شدن سازمان تأمین اجتماعی در بحث درمانی، دغدغهها و کمبودهایی که در این حوزه در سراسر کشور و به صورت موردی در حوزههای انتخابیه مختلف وجود داشته و دارد، از دیگر مسائل و دغدغه نمایندگان بود که در جلسه امروز کمیسیون اجتماعی مطرح شد؛ در مقابل رئیس سازمان تأمین اجتماعی کشور قول داد با تدابیری که قرار است اتخاذ شود، این کمبودها را جبران کنند.
وی در ادامه با اشاره به حضور مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) در نشست کمیسیون اجتماعی و ارائه گزارش عملکرد و وضعیت شرکتها و هلدینگهای تابعه شستا، گفت: نمایندگان سوالاتی در رابطه با انتصاباتی که در شرکتهای زیرمجموعه شستا وجود داشته، شرکتهای زیانده و سودده شستا و تصمیماتی که قرار بوده برای شرکتهای زیانده این مجموعه گرفته شود از مدیرعامل شستا مطرح کردند و توضیحات لازم را دیافت کردند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: البته گلایههایی هم درخصوص عدم تعامل یا تعامل کم مدیران شستا با نمایندگان کمیسیون اجتماعی وجود داشت؛ مثلاً همکاران ما در کمیسیون به دنبال تعامل بیشتر با شستا برای انتقال خواستههای مردم و بهرهوری بیشتر شستا بودند و گلایههایی داشتند که مطرح و قرار بر این شد که هم شستا هم سازمان تأمین اجتماعی ارتباط خود با کمیسیون اجتماعی مجلس را تنگاتنگ کنند تا اگر نقاط ضعف یا نقاط کوری در قانون یا آئیننامههای مربوط به این حوزه وجود دارد، بتوانیم در مجلس برای ایشان باز کنیم و برای بهرهوری بیشتر سازمان تامین اجتماعی و شستا که نقطه هدف آن تقریبا بازنشستگان عزیز کشور هستند؛ کمک کنیم.
همچنین میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور در حاشیه این جلسه با اشاره به واریز مبلغی به عنوان پیشپرداخت یا علیالحساب به حساب بازنشستگان در راستای اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: چندی پیش پرداخت مبلغی به عنوان علیالحساب برای بازنشستگان کشوری و لشکری انجام شد، اما از آنجا که پرداخت سازمان تأمین اجتماعی همزمان با آن انجام نشد این شائبه پیش آمد که سازمان تأمین اجتماعی آن را انجام نمیدهد؛ در حالی که با مصوبهای که دولت در این خصوص داشت و هماهنگیهایی که با هیات امنای تأمین اجتماعی انجام شد، به فاصله چند روز ما هم این علیالحساب را برای بازنشستگان سازمان پرداخت و عملاً بعد از ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه، فرایند متناسبسازی را با این پیشپرداخت آغاز کردیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به جلسات امروز خود با بازنشستگان این سازمان، گفت: کمیتهای تشکیل شده که روند اجرای از این به بعد این مصوبه قانون برنامه هفتم توسعه در قالب صدور احکام و مسائل مختلف، نحوه اجرای متناسبسازی با اصلاحی که در بند (ر) جزء ۲ ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه بایستی اتفاق بیفتد و شرایطی که باید در لایحه دولت که به صورت دو فوریتی به مجلس ابلاغ شده، انجام شود را پیگیری میکنند و مشکلی برای اجرای آن نداریم.