یارانه | یارانه نقدی | یارانه جدید

فوری/ 2 واریزی جدید از سوی دولت به حساب مردم | واریز 1 میلیون تومان از فردا برای یارانه بگیران

سخنگوی ستاد برنامه و بودجه از انتقال منابع یارانه‌ها به بودجه عمومی در لایحه ۱۴۰۴ خبر داد و اعلام کرد این اقدام با هدف ثبات پرداخت‌ها و شفافیت بیشتر صورت گرفته است.

کدخبر : 23833
سایت سرگرمی روز :

یارانه دهک‌های درآمدی اول تا سوم روز جمعه ۲۵ آبان به حساب سرپرستان خانوار واریز و ساعت ۲۴ همان روز قابل برداشت است. یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم نیز در روز چهارشنبه ۳۰ آبان واریز و از ساعت ۲۴ آن روز قابل برداشت است.

بر اساس جدول زمان بندی سازمان هدفمندی یارانه ها، یارانه نقدی ماه آذرماه که صد و شصت و ششمین مرحله یارانه محسوب می شود، واریز خواهد شد. بر این اساس، یارانه دهک‌های درآمدی اول تا سوم روز جمعه ۲۵ آبان به حساب سرپرستان خانوار واریز و ساعت ۲۴ همان روز قابل برداشت است.

همچنین یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم در روز چهارشنبه ۳۰ آبان واریز و از ساعت ۲۴ آن روز قابل برداشت است؛ اما زمان واریز مستمری مستمری بگیران کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور ۲۰ آبان است و این افراد زودتر مستمری خود را دریافت خواهند کرد.

در آبان ۱۴۰۳ همچون ماه‌های گذشته، یارانه بگیران دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان است.

مطابق لایحه بودجه 1403، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف شد با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به حذف یارانه‌ خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت اقدام کند. منظور از خانوارهای غیر مشمول حمایت دولت در واقع همان خانوارهای پردرآمد است. 

در این زمینه، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت روز چهارشنبه ۹ آبان ماه در حاشیه دیدار خبرنگاران با اعضای هیأت دولت در حیاط دولت در پاسخ به سوالی در این زمینه تأکید کرد: «یارانه‌ها باید به اشخاصی داده بشود که نیازمند دریافت آن هستند. موضوع حذف یارانه بگیران حساس است. کسانی که در دهک‌های بالا هستند از یارانه‌بگیری آرام آرام حذف می‌شوند.»

سخنگوی ستاد سازمان برنامه و بودجه از انتقال منابع هدفمندی یارانه‌ها به بودجه عمومی خبر داد و اعلام کرد که این تغییرات با هدف ایجاد ثبات و شفافیت بیشتر در پرداخت یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۴ انجام شده است. او تأکید کرد که مبلغ یارانه‌های نقدی در سال آینده تغییری نخواهد کرد، اما شناسایی مجدد یارانه‌بگیران ممکن است ضروری باشد.

مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه، در نشست خبری امروز گفت که منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها به بودجه عمومی منتقل شده تا از بی‌ثباتی در منابع مالی جلوگیری شود و پرداخت یارانه‌ها به‌موقع انجام شود. او افزود که این اقدام با هدف کاهش عدم اطمینان از تأمین منابع لازم و تضمین پرداخت‌ها در زمان‌های اعلام‌شده صورت گرفته است.

خانلو تصریح کرد که مبلغ یارانه‌های نقدی در سال آینده ثابت می‌ماند و تغییری در آن اعمال نخواهد شد. با این حال، بر اساس قانون برنامه هفتم، ممکن است بازبینی و شناسایی مجدد یارانه‌بگیران توسط وزارت تعاون انجام شود. این فرآیند شامل آزمون‌های وسع و معیارهای دیگر خواهد بود و در صورت حذف برخی افراد، منابع آزادشده به سایر یارانه‌بگیران واجد شرایط تخصیص می‌یابد.

سخنگوی ستاد بودجه ویژگی‌های اصلی بودجه ۱۴۰۴ را به‌موقع بودن، شفافیت و یکپارچگی دانست و گفت که در بودجه‌های گذشته مشکلاتی به دلیل عدم انسجام در مدیریت اجرایی ایجاد شده بود. او تاکید کرد که این مسائل در بودجه جدید رفع شده است و از روز شنبه کمیسیون تلفیق کار خود را آغاز کرده است. همچنین، رئیس‌جمهور قرار است فردا در مجلس درباره جزئیات این بودجه صحبت کند.

مژگان خانلو؛ به رشد ۲۰ درصدی مستمری کمیته امداد و بهزیستی در سال آینده اشاره کرد و گفت که این افزایش برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و بهبود معیشت آنها در نظر گرفته شده است اما با این حال هنوز سوالاتی درباره کافی بودن این افزایش و تاثیر آن بر معیشت خانواده های تحت پوشش وجود دارد.

با توجه به ظرفیت‌های قانونی برنامه هفتم، شناسایی مجدد یارانه‌بگیران ممکن است لازم باشد. این بازبینی به منظور اطمینان از توزیع درست منابع و حمایت از افرادی که واقعاً نیازمند هستند، انجام می‌شود. هرگونه تغییر در لیست یارانه‌بگیران با هدف بهبود کارآمدی در تخصیص یارانه‌ها و بازپرداخت به افراد مستحق صورت خواهد گرفت.

به نظر می‌رسد که این تغییرات نشان‌دهنده گام‌های مؤثری از سوی دولت برای اصلاح ساختار بودجه و افزایش شفافیت در نظام یارانه‌ای کشور است.

، بر اساس آمار و ارقام به دست آمده از لایحه بودجه ۱۴۰۴، منابع سازمان هدفمندی یارانه‌ها ۶۰ همت نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و این عدد سال ۱۴۰۳ در سقف منابع هدفمندی یارانه‌ها در این تبصره ۷۵۸.۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۷۹ درصد از کل مصارف، یعنی ۵۹۹.۶ هزار میلیارد تومان برای اهداف حمایتی در نظر گرفته شده بود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: