مددجویان بهزیستی | مددجویان کمیته امداد
واریزی 1 میلیون و 200 هزار تومانی اضافه برای این مددجویان | پرداخت فوق العاده ویژه برای مددجویان از امشب
جمعی از افراد دارای معلولیت و خانوادههای آنها با حضور مقابل سازمان برنامه و بودجه، نسبت به بیتوجهی به حداقل حقوقشان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
جمعی از افراد دارای معلولیت و خانوادههای آنها با حضور مقابل سازمان برنامه و بودجه، نسبت به بیتوجهی به حداقل حقوقشان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
آنها خواستار اجرایی شدن کامل ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان هستند. طبق ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت موظف است به معلولان واجد شرایط، کمکهزینه معیشتی معادل حداقل دستمزد سالانه پرداخت کند.
افراد دارای معلولیت میگویند: دولتها به کمک مجلس، ماده ۲۷ را به دلخواه تفسیر کرده و مبلغ ناچیز ۴۸۰ هزار تومان را به عنوان کمکهزینه ماهانه تعیین کرده است؛ رقمی که بههیچوجه پاسخگوی نیازهای معیشتی معلولان نیست.
آنها با اشاره به وعدهی پزشکیان در اجرای قوانین مربوط به معلولان میگویند: ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۴ و مشخصا ردیف ۲ بند پ تبصره ۱۲ نشان میدهد که دولت تمایلی به اجرای این قانون در سال آینده ندارد.
گفتنی است، در لایحه بودجه سال آینده میزان مستمری معلولان تنها ۲۰درصد افزایش یافته است که رقمی حدود ۱میلیون و ۲۰۰هزار تومان میشود. همچنین وجود ردیف ۲ بند پ تبصره ۱۲ را در لایحه بودجه، باعث به حاشیه راندنِ ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان میشود.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) ساوه گفت: امسال، به همت خیران شهرستان، ۶۴۰ میلیارد ریال به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) اهدا شده است.
حسین ذبیحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این کمکها که از سوی نیکوکاران و مراکز نیکوکاری فعال در شهرستان جمعآوری شده و در حوزههای رفاهی و خدماتی به نیازمندان و خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) اختصاص یافته است.
وی یادآور شد: از این مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال بهصورت مستقیم به کمیته امداد ساوه تحویل داده شده که ۷۰ میلیارد ریال آن کمک نقدی و ۳۰ میلیارد ریال آن بهصورت غیرنقدی بوده است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) ساوه یادآور شد: همچنین ۵۴۰ میلیارد ریال دیگر توسط ۳۳ مرکز نیکوکاری شهرستان جمعآوری شده است.
وی گفت: این میزان کمک در سطح شهرستان نشاندهندهی رشد فرهنگ نیکوکاری و مسئولیتپذیری اجتماعی در میان شهروندان است و با توجه به مشکلات اقتصادی و نیازهای رو به افزایش اقشار آسیبپذیر، مشارکت خیرین و نیکوکاران در این ابعاد نقش مهمی در کاهش فقر و ارتقاء رفاه اجتماعی دارد.
ذبیحی یادآور شد: کمکهای نقدی و غیرنقدی خیران میتواند بخشی از هزینههای روزمره خانوادههای نیازمند را پوشش دهد و در تأمین ضروریات زندگی و ارتقاء سطح خدمات به این گروهها مؤثر باشد.
وی گفت: کمیته امداد امام خمینی(ره) و مراکز نیکوکاری وابسته در شهرستان، با مدیریت و سازماندهی مؤثر توانستهاند اعتماد خیرین را جلب کنند و این امر در رشد مشارکتهای مردمی و جمعآوری این مبلغ چشمگیر از کمکها نمود پیدا کرده و بهویژه نقش ۳۳ مرکز نیکوکاری فعال در شهرستان، در جذب و هدایت این کمکها به سمت مددجویان، شایان توجه است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) ساوه یاداور شد: این مراکز با تمرکز بر نیازسنجی دقیق و هدفمند، کمکهای مالی و غیرنقدی را به بهترین شکل در اختیار نیازمندان قرار دادهاند.
وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، تداوم این نوع حمایتها و توسعه شبکههای نیکوکاری اهمیت بسزایی دارد و با گسترش خدمات و افزایش کمکهای خیرین، میتوان شاهد کاهش بخشی از فشارهای اقتصادی بر اقشار آسیبپذیر جامعه بود.
ذبیحی ادامه داد: از سوی دیگر، تداوم این برنامهها نیازمند حمایتهای دولتی و هماهنگیهای بیشتر میان کمیته امداد، مراکز نیکوکاری و خیرین است تا کمکها به شکل هدفمند و موثرتر در اختیار نیازمندان قرار گیرد.
سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: خیران ۶۰۰ میلیارد ریال از ابتدای سالجاری تاکنون به مددجویان تحت پوشش این نهاد در استان کمک کردند.
صادق جعفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: کمک های انجام شده در قالب نقدی و غیرنقدی، کالا، لوازم خانگی، بسته معیشتی، تجهیزات توانبخشی از جمله عصا، ویلچر و تشک مواج بوده که همچنان ادامه خواهد داشت.
وی افزود: مشارکت های مردمی از طریق ادارات بهزیستی شهرستان های استان، مرکز مثبت زندگی، موسسات خیریه تحت نظارت، مراکز شبانه روزی شامل مرکز شبانه روزی کودکان بی سرپرست، مراکز شبانه روزی معلولان و سالمندان به صورت شبانه روزی جمع آوری شده است.
سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی با بیان اینکه تقویت مشارکتهای مردمی ضروری است اضافه کرد: بهزیستی با ارائه وام اشتغال به مددجو حمایت و مستمری خود را قطع نمیکند.
وی ادامه داد: راهبرد بهزیستی تقویت جذب مشارکتهای مردمی خواهد بود و فعالیتی آگاهانه و داوطلبانه است که توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی به صورت نقدی، غیر نقدی و خدمات مادی و معنوی مطابق با اهداف برنامههای سازمان بهزیستی انجام میشود.
جعفری تاکید کرد: مشارکت غیرمستقیم نیز مشمول هرگونه کمک نقدی، غیر نقدی و خدماتی است و به صورت مستقیم از طریق خیرین با نظارت بهزیستی به جامعه هدف ارائه میشود.