بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان

فوری/ جلسه مهم مدیر عامل تامین اجتماعی با مجلسی ها | جزییات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

برگزاری جلسات هفتگی تبادل نظر با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و پیگیری مطالبات مرتبط با سازمان تأمین اجتماعی در حوزه‌های انتخابیه

کدخبر : 23890
سایت سرگرمی روز :

مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در سلسله جلسات هفتگی با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، به تبادل نظر پیرامون موضوعات مهم این سازمان، بررسی مطالبات شرکای اجتماعی و همچنین تبیین اقدامات و برنامه‌های سازمان تأمین اجتماعی در حوزه‌های انتخابی پرداخت.

در این جلسات که به‌صورت مستقل با نمایندگان برگزار شد، مهمترین مسائل و مطالبات مرتبط با سازمان تأمین اجتماعی در این مناطق مطرح شده و هماهنگی‌های لازم صورت پذیرفت.

در این جلسات نمایندگان حوزه‌های ذیل با مدیرعامل سازمان ملاقات کردند:

هادی قوامی، نماینده محترم حوزه انتخابیه اسفراین،بام و صفی آباد

رحمت اله نوروزی، نماینده محترم حوزه انتخابیه علی آباد کتول

محسن زنگنه، نماینده محترم حوزه انتخابیه تربت حیدریه،مه ولات و زاوه

زهرا خدادادی، نماینده محترم حوزه انتخابیه ملکان

محمد محمدی معاون بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی در گفتگویی با اشاره به آغاز اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، از پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی همره با حقوق آبان‌ماه خبر داد و گفت: پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی برای بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر و مبلغ حفظ قدرت خرید برای بازنشستگان حداقل‌بگیر، از ۲۳ آبان و مطابق جدول اعلام شده انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی محمدی با اشاره به عملیاتی شدن وعده وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی درخصوص اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از آبان‌ماه، درباره نحوه محاسبه آن اظهار داشت: در جلساتی که با کانون‌های عالی بازنشستگان داشتیم، فرمول‌های مختلفی در این‌خصوص پیشنهاد شد و با توجه به اینکه ارتقای متناسب‌سازی اولویت مهم سازمان برای جلب رضایت بازنشستگان عزیز است، قرار شد که متناسب‌سازی براساس جبران ۹۰ درصد افت مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری انجام شود. براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، ۴۰ درصد از این مبلغ در سال جاری، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود.

وی افزود: مثلاً فردی زمان برقراری، ۷ برابر حداقل حقوق دریافت می‌کرده و اکنون ۶ برابر دریافت می‌کند، مابه‌التفاوت این دو، معادل «یک واحد» است. به عبارتی سازمان تامین اجتماعی مکلف به پرداخت براساس ۹۰ درصد آن یک واحد افت است که معادل ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود. ۴۰ درصد از این مبلغ در سال جاری و مابقی آن طبق قانون در سال‌های بعد پرداخت می‌شود.

معاون بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی درخصوص وضعیت متناسب‌سازی حقوق حداقل‌بگیران تصریح کرد: قانون متناسب‌سازی تنها شامل غیرحداقل‌بگیران بود و حداقل بگیران مشمول این قانون نیستند، اما با مساعدت سران محترم قوا و وزیر محترم کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی، سازوکارهایی تعیین شد تا معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد ماهیانه به نسبت سنوات پرداخت حق‌بیمه به عنوان «حفظ قدرت خرید» به آنهایی که شامل متناسب‌سازی نمی‌شوند، پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه از ۲۳ آبان‌ماه برای همه مستمری‌بگیران، مبالغ مربوط به متناسب‌سازی به همراه حقوق ماهیانه‌ آن‌ها پرداخت می‌شود، گفت: مابه‌التفاوت متناسب‌سازی برای بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر و مبلغ حفظ قدرت خرید برای بازنشستگان حداقل‌بگیر، از ۲۳ آبان و مطابق جدول اعلام شده انجام می‌شود.

محمدی با اشاره به بند د تبصره ۱۵ قانون تامین اجتماعی درخصوص منابع سازمان از محل رد دیون دولت گفت: ان شاءالله سازمان برنامه و بودجه کشور کمک خواهد کرد تا منابع مربوطه به موقع تأمین شود و ما متناسب با این منابع پیش‌بینی شده، مابه‌التفاوت ماه‌های گذشته را پرداخت ‌کنیم.

ناهید حیدری اظهار کرد: ارزش ریالی حقوق حداقلی‌بگیران نیز همانند سایر سطوح از دست رفته است، اما تصور قانونگذار در قانون برنامه هفتم توسعه به نظر این بوده که به دلیل  اجرای ماده ۴۱ قانون کار که حداقل حقوق کارگران شاغل را براساس دو فاکتور هزینه سبد معیشت خانوار و زندگی و میزان تورم به صورت توأمان سنجش می‌کنند و بر آن اساس میزان حداقل حقوق توسط شورای عالی کار اعلام می‌شود و همچنین با لحاظ مفاد ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی که بیان می‌کند که کمتر از حداقل دستمزد پرداختی نباید صورت گیرد، به نظر می‌رسد نیت قانونگذار این بوده که چون با توجه به مواد مورد اشاره، مستمری حداقل‌بگیر همه ساله بهنگام و متناسب می‌شود، از همین رو، حداقلی‌بگیرانِ صندوق تامین اجتماعی را در ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم مشمول نکرده است.

وی ادامه داد: اما میزان مستمری مستمری‌بگیران حداقل‌بگیر نیز با این تورم فزاینده و هزینه زندگی در واقع افت پیدا کرده و نیازمند بازنگری است.

حیدری تاکید کرد: البته در این راستا مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در مصاحبه‌هایی که اخیرا داشته‌اند، قول  اجرای متناسب‌سازی معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد را پس از اخذ مجوزهای لازم و تامین منابع، داده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: