یارانه | یارانه نقدی | یارانه معیشتی
فوری/واریزی جدید 900 هزار تومانی با دستور پزشکیان از امشب | شگفتانه دولت از یارانه کمک معیشتی جدید
سرپرست سازمان هدفمندی یارانهها گفت: تلاش میشود یارانه دهکهای چهارم تا نهم تا پایان امشب پرداخت شود.
حسن نوروزی با اعلام این خبر، اعلام کرد: تلاش میشود یارانه دهکهای چهارم تا نهم تا پایان امشب پرداخت شود.
وی دلیل تاخیر در واریز یارانهها را عدم هماهنگی بین دستگاههای ذیربط عنوان کرد.
سرپرست سازمان هدفمندی یارانهها با بیان اینکه یارانه افراد قطع نشده است و نمیشود، گفت: بابت تامین منابع باید هماهنگی با دستگاههای زیربط صورت بگیرد که در حال تلاش هستیم تا پایان امشب یارانه پرداخت شود.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: یارانه هیچکس حذف نشده؛ منابع تامین شود، یارانهها پرداخت میشود.
رحالی که طبق روال هر ماه یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم 30ام هر ماه واریز می شد، یارانه نقدی این ماه برای این شش دهک هنوز واریز نشده و ظاهرا هنوز منابع یارانه نقدی از محل نفت و پالایش و پخش به خزانه واریز نشده است و به همین دلیل هنوز یارانه ماه جاری واریز نشده است.
حسینی سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها با تایید این خبر اعلام کرد: یارانه هیچکس حذف نشده؛ منابع تامین شود، یارانهها پرداخت میشود.
وی افزود: یارانه دهکهای اول تا سوم پرداخت شده اما یارانه دهکهای چهارم تا نهم به دلیل تامین نشدن منابع هنوز پرداخت نشده است. سازمان هدفمندسازی یارانهها زمان پرداخت را اطلاعرسانی خواهد کرد.
بر اساس جدول زمانبندی واریز یارانهها، هر ماه در روز بیست و پنجم ماه یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم و در روز سیام ماه یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم واریز میشود.
در ماه آبان یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم با حدود ۱۶ ساعت تأخیر به حساب سرپرستان خانوار واریز شد و یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم که قرار بود ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۳۰ آبان قابل برداشت باشد هنوز به حساب سرپرستان خانوار واریز نشده است.
هنوز دلیل عدم واریز یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم مشخص نیست و سازمان هدفمندسازی یارانهها توضیحی در این باره ارائه نکرده است.
این احتمال وجود دارد که مانند یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم، یارانه سایر دهکها هم یک روز پس از روز مقرر (امروز ۱ آذر ۱۴۰۳) به حساب سرپرستان خانوارها واریز شود.
عدم واریز یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در حالی رخ داده که دولت اعلام کرده قرار است به زودی یارانه نقدی افراد پردرآمد حذف شود اما سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها تاکید کرده یارانه نقدی آبان بدون تغییر بدون حساب سرپرستان خانوارها واریز خواهد شد.
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد حذف یارانه ثروتمندان، گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، دولت آئیننامهای نوشت و بررسی و تصویب کرد و هفته قبل ابلاغ کرد که بر اساس آن، بر اساس شرایط اجتماعی و خیلی تدریجی این کار انجام خواهد شد.
وی افزود: اگر قرا باشد حذف پردرآمدها از یارانه شروع شود،به اطلاع مردم میرسانیم، فعلا آئین نامه اجرایی آن ابلاغ شده است.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در مورد این که چه تعداد از افراد از یارانه حذف میشوند،بیان داشت: تعداد زیادی نخواهد بود.میدری در پاسخ به این پرسش که آیا با حذف پردرآمدها ،یارانه سایر افراد نیازمند بیشتر خواهد شد ، خاطرنشان کرد: برنامهای برای اضافه شدن یارانه افراد تصویب نشده است.
وزیر کار در پاسخ به این پرسش که آیا آزمون وسع سنجی دورهای انجام میشود،گفت: اگر قرار باشد وسع سنجی برای حذف افراد از یارانه انجام شود،قبا از اجرا به مردم اطلاعرسانی خواهد شد، فعلا فقط آئیننامه ابلاغ شده است.
در ماده 31 قانون برنامه هفتم پیشرفت بند ث آمده است، دولت مکلف است در طول اجرای برنامه علاوه بر پرداخت یارانه فعلی، هر سال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد (۲۰%) حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون هدفمند کردن یارانه ها با حذف خانوارهای پردرآمد و در قالب ردیف مستقل از طریق دستگاههای مذکور تأمین و پرداخت نماید.
رقم یارانه اعلام شده برای دهکهای چهارم تا نهم، ۳۰۰ هزار تومان است. برای اطلاع از یارانه نقدی خود، میتوانید به وبسایت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی “www.sso.my.gov.ir” مراجعه کرده و با وارد کردن شماره تلفن همراه سرپرست خانوار، اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنید.
همچنین در صورت اعتراض به مقدار یارانه، میتوانید در همین وبسایت اعتراض خود را ثبت کرده و درخواست بررسی کنید.
طبق اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانه ها، یارانه معیشتی آبان ۱۴۰۳ دهک چهارم تا نهم، ساعت ۲۴ روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۳۰ به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد و از بامداد روز پنجشنبه قابل برداشت است.
مرکز آمار سالانه در گزارش بودجه خانوار، خانوادهها را بر اساس مجموع درآمد و هزینههای سالانه در ۱۰ گروه دستهبندی میکند. دهک اول کمدرآمدترین گروه و دهک دهم پردرآمدترین گروه از خانوادهها تشکیل میدهند. در این گزارش چگونگی استعلام دهک بندی خانوار را بخوانید.
دولت برای پیدا کردن خانوادههای کمدرآمدی که باید مشمول دریافت یارانه قرار بگیرند، سراغ دهکهای هزینهای رفته است. به این صورت که سه دهک پردرآمد جامعه از دریافت یارانه کنار گذاشته شدهاند و هفت دهک باقیمانده یعنی اقشار کمدرآمد مشمول دریافت یارانه هستند. حالا سوال اصلی اینجاست که چطور میتوانیم بفهمیم خانواده ما در کدام دهک اقتصادی دستهبندی میشود؟
متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه حمایت به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir، آخرین وضعیت دهکبندی خود را مشاهده کنند. این سامانه امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی را نیز فراهم میکند.
برای استفاده از این روش، متقاضیان باید با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن خود را وارد کنند تا اطلاعات مربوط به دهک خانوار خود را دریافت کنند.
در روش سوم نیز، میتوانید با شماره گیری یک کد دستوری با تلفن همراه خود، از وضعیت دهکبندی خود مطلع شوید. با شمارهای که به نام خودتان است، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره گیری کنید و از دهک خانوار خود، مطلع شوید.
سایت اعتراض به یارانه معیشتی که از سوی ستاد هدفمندی یارانهها معرفی شده است همان سایت وزارت کار و رفاه اجتماعی است. افراد معترض به قطع یارانه معیشتی که از ابتدای ۱۴۰۱ یارانه دریافت نکردند یا در سالهای قبل یارانهشان به هردلیلی قطع و حذف شده است، حالا میتوانند به سایت my.gov.ir مراجعه کرده و اقدام به ثبتنام کنند. همچنین استعلام یارانه معیشتی با کدملی نیز در همین سایت انجام میشود.
اما افرادی که بعد از مشخص شدن دهک درآمدی خود متوجه شدند جزو دهک دهم درآمدی هستند و نسبت به این دهکبندی اعتراض دارند، لازم است به سایت hemaya.tmcls.gov.ir مراجعه کرده و اعتراض خود را در این راستا اعلام کنند. لازم به ذکر است که برای استعلام یارانه معیشتی با کدملی هم نیاز به مراجعه به همین سایت میباشد.
بعد از ورود به سایت hemaya.tmcls.gov.ir با وارد کردن شماره تلفن و کدملی سرپرست خانوار در سامانه و زدن گزینه «درخواست بررسی» ، درخواست شما برای بررسی دهک درآمدی ارسال خواهد شد.
طرح یسنا به منظور تامین امنیت غذایی مادران و نوزادان سراسر کشور اجرایی شد و در مرحله جدید آن، مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیت آنها به یک میلیون نفر میرسید، مشمول این طرح شدهاند.
بر اساس اعلام معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کاهش میزان کالری مصرفی مردم در طی سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ باعث شد دولت بسته کلانی در حوزه امنیت غذایی تدوین کند و یکی از بخشهای مهم آن به حمایت از مادران شیرده و دارای کودکان زیر دو سال اختصاص یابد.
این طرح یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی برای یارانه مادران با فرزند زیر دو سال است که برای سه دهک اول کمدرآمد به اجرا درآمده است و در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفر مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند.
طرح یسنا به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی، در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مرحله اجرا درآمده است.
در مرحله جدید مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آنها به یک میلیون نفر میرسید، مشمول این طرح شدهاند.
مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه میتوانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند.
یارانه ۴۰۰ هزار تومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و مادران مشمول طرح یسنا، میتوانند از بستههای حمایتی پیشبینیشده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزیجات، میوهجات و سبزیها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شویندههای بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.