بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
فوری/خبر مهم دولت برای بازنشستگان کشوری | ارقام جدید در محاسبه همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری+جزییات
یک نماینده گفت: ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسبسازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود.
در آبان ماه، همسانسازی برای بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی به اجرا درآمد؛ بازنشستگان لشگری علیرغم وعدهها هنوز مشمول همسانسازی نشده اند. کشوریها نیز در انتظار اصلاح متناسبسازی هستند این در حالیست که کارگران بازنشسته همچنان به نحوه اجرای متناسبسازی اعتراض دارند.
محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: کمیته متناسبسازی مجلس مصوب کرد که باید عین ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه اجرایی شود و دولت مکلف است در سال اول ۴۰ درصد و در دو سال بعد ۳۰ درصد متناسبسازی را اجرایی کند به گونهای که در پایان سال سوم، دریافتی بازنشسته ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به علاوه فوق العادههای مشمول کسورات باشد.
او افزود: سوال اینجاست که الان ۸ ماه از سال گذشته و دولت هنوز به تعهد خود کامل عمل نکرده، چه باید کرد؟ ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسبسازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود؛ برج ۹.۱۰، ۱۱ و ۱۲ همه بازنشستگان (منظور کشوریها و لشگری هاست) این ۴۰ درصد را دریافت کنند؛ سال بعد هم ۳۰ درصد اعمال شود.
زنگنه در ارتباط با کمبود بودجه گفت: دولت میگوید بودجه برای اجرای متناسبسازی بازنشستگان کشوری به اندازه کافی اختصاص نیافته و ۲۵ همت کسری بودجه وجود دارد؛ ما در مجلس گفتیم احکام بازنشستگان را از اول فرودرین ۱۴۰۳ بزنید؛ مبالغی که مربوط به ماههای اول سال است، طبق توافق سازمان برنامه و بودجه جزو طلب بازنشستگان باشد که باید در بودجه ۱۴۰۴ این طلب نیز دیده شود و تامین گردد.
دولت میگوید بودجه برای اجرای متناسبسازی بازنشستگان کشوری به اندازه کافی اختصاص نیافته و ۲۵ همت کسری بودجه وجود دارد؛ ما در مجلس گفتیم احکام بازنشستگان را از اول فرودرین ۱۴۰۳ بزنید؛ مبالغی که مربوط به ماههای اول سال است، طبق توافق سازمان برنامه و بودجه جزو طلب بازنشستگان باشد که باید در بودجه ۱۴۰۴ این طلب نیز دیده شود و تامین گردد.
تجمع بازنشستگان در مقابل مجلس شورای اسلامی و اجرای رتبهبندی یکی از موضوعات بسیار مهمی است که دغدغه معلمان بازنشسته است که تأثیر بسیار زیادی بر وضعیت معیشتی و شغلی فرهنگیان دارد.در واقع معلمانی که در سال ۱۴۰۰ بازنشسته شدهاند به دنبال اجرای این رتبهبندی هستند تا از مزایای آن بهرهمند شده و مطالبات مالی خود را دریافت کنند.
این رتبهبندی به منظور ارتقاء کیفیت آموزش و بهبود وضعیت معیشتی آنان است اما تأخیر در اجرای آن منجر به نارضایتی و بیاعتمادی در میان معلمان شده است.
در این راستا کامران پولادی نماینده مجلس شورای اسلامی پیرامون این موضوع می گوید: برابر برنامه هفتم پیشرفت توسعه قرار بر این بود که قانونگذار دولت را مکلف کرده بود که سالیانه چند درصد حقوق و مزایای بازنشستگان را افزایش دهند تا جایی که حقوق و دستمزد آنان با شاغلین تا سقف ۹۰ درصد هماهنگ باشد باشد و از سوی دیگر باید برابر با تورم حرکت میکردند
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس دوازدهم تاکید می کند: در دولت شهید رئیسی این موضوع چندین بار مطرح شد اما سازمان امور استخدامی این لایحه را به مجلس ارائه نداد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیر متناسب سازی حقوق بازنشستگان هستند،ادامه می دهد:نمایندگان مجلس به دنبال ارائه یک طرح جامع متناسب سازی حقوق بازنشستگان در این زمینه هستند،البته درصدی به حقوق بازنشستگان اضافه شده،اما کافی نیست و نمایندگان به این میزان رضایت نخواهند داد.
نماینده مردم در مجلس دوازدهم تاکید می کند:نمایندگان پیگیر بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و تلاش برای تصویب قوانین و لوایح، تأمین حقوق و رفاه آنان، ایجاد تغییرات اساسی و پایدار در این حوزه هستند و بر لزوم ارائه لایحهای جامع تأکید دارند.
وی با تاکید بر اینکه بازنشستگان سرمایههای این کشور هستند یادآور می شود: اگر بخواهیم بازنشستگان را در یک جمله خلاصه کنیم آنان خزانه این کشور هستند که باید از به عمل آید،چرا که نقش کلیدی در توسعه و پیشرفت کشور دارند و سیاستهای حمایتی و بهبود شرایط زندگی بازنشستگان آنان را در نظر داشته باشیم.
پولادی با بیان اینکه متناسب سازی حقوق بازنشستگان باید با تورم در کشور در نظر گرفته شود خاطرنشان می کند: در واقع دولت متناسب سازی حقوق بازنشستگان و تورم را با هم در نظر دارد،چرا که توجه به وضعیت معیشتی این قشر از جامعه اهمیت بسیاری دارد و افزایش حقوق آنان باید با توجه به نرخ تورم و تغییرات اقتصادی کشور انجام شود،همه نمایندگان مجلس توجه ویژه ای به مطالبات بازنشستگان دارند و با پیگیری حقوق آنها در جهت بهبود شرایط زندگی آنان تلاش می کنند.
گفتنی است که چهارشنبه ۲۹ آبان ماه صدها نفر از فرهنگیان بازنشسته سال 1400 مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و با شعار "خواسته ما هماکنون فقط اجرای قانون" خواستار اجرای صحیح قانون رتبهبندی و اجرای دقیق همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان شدند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از بررسی آیین نامه دولت درخصوص همسانسازی حقوق بازنشستگان در کمیسیون اجتماعی مجلس خبر داد.
ولی داداشی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به اینکه با توجه به اعلام نظر نظر هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین از سوی رییس مجلس به رئیسجمهور ابطال بخش غیرقانونی آئیننامه متناسبسازی حقوق بازنشستگان، تکلیف قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان چه میشود، گفت: آییننامه دولت و این موضوع باید در کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی شود.
وی ادامه داد: باید در کمیسیون اجتماعی این موضوع را بررسی کنیم که آیا این آییننامه منطبق با قانون است یا خیر.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: سعی ما این است که در اولین جلسه آییننامهای که دولت گذاشته را بررسی و مشخص کنیم که آیا این آییننامه منطبق با قوانین بالادستی است یا خیر.
داداشی در پاسخ به این سوال که تکلیف بازنشستگانی که حقوقشان همسانسازی نشده چه میشود، گفت: باید این موضوعات در کمیسیون بررسی شود که آیا بازنشستگانی که هنوز مبالغ همسانسازی حقوقشان را دریافت نکردهاند میتوانند به صورت معوقه دریافت کنند یا خیر. دولت هم باید در زمینه این آییننامه به کمیسیون آمده و توضیح دهد تا در این باره یک تصمیم جدی گرفته شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بررسی این آیین نامه در کمیسیون بعد از بررسی بودجه انجام خواهد شد، تصریح کرد: در هیات رییسه کمیسیون این موضوع مطرح خواهد شد و اگر نیاز باشد سریعتر بررسی شود یک الی دو جلسه از کمیسیون را به بررسی این آییننامه اختصاص خواهیم داد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحیه دولت برای آیین نامه از سوی مجلس پذیرفته شده است، گفت: هنوز چیزی از سوی دولت ابلاغ نشده است اگر اصلاحیه ای باشد که مورد قبول مجلس باشد حتما اجرا میشود اما هنوز از سوی دولت چیزی ابلاغ نشده است.