بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
فوری/ لایحه جدید دولت برای بازنشستگان | دولت برای افزایش سبد معیشت بازنشستگان آستین بالا زد
سرپرست پژوهشکده بیمه از بررسی لایحه جدید بیمه ای برای بازنشستگان در دولت خبر داد و گفت: طبق این لایحه، در کنار بیمه پایه، از بیمه های بازرگانی هم برای بیمه تکمیلی بازنشستگان استفاده می کنیم.
نیاکان سرپرست پژوهشکده بیمه در نشست خبری با خبرنگاران درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان گفت: طبق این لایحه که هم اکنون در دولت است، بیمه های بازرگانی در کنار بیمه پایه کمک قابل توجهی به بیمه های بازنشستگی میکنند.
وی افزود: لایحه دولت همهمین است که بخشی از ذخیره بازخرید کارمندان دولت، بایک سازوکاری در کنار بیمه پایه بعنوان بیمه تکمیلی بازنشستگی در پایان دوره خدمت پرداخت شود. این بیمه جدا از بیمه تکمیلی درمانی است که الان بازنشستگان دارند
یک عضو کمیسیون اجتماعی گفت: کلیات موضوع ادغام صندوقهای بازنشستگی درست است، ولی در جزئیات میمانیم، چراکه نمیتوانیم طی یکسال اموال و داراییهای چند صندوق را بررسی کنیم و ببینیم چیست و چقدر است که به تامین اجتماعی واگذارش کنیم. پس طبیعتا این موضوع تقریبا بیاثر خواهد بود اما در بحث کلان کار درستی است، به اعتقاد من ای کاش این را قانون دائمی کنیم و بگوییم دولت ۲ الی ۳ سال وقت دارد اموال و داراییهای صندوقهای بازنشستگی را بررسی کند و بعد اقدامات دیگر را انجام دهند.
احمد بیگدلی درباره موضوع ادغام صندوقهای بازنشستگی گفت: میخواهند اموال و داراییهای صندوقها را به تامین اجتماعی واگذار کنند، زیرا دولت بدهی به سازمان تامین اجتماعی دارد و هرکسی هم یک مبلغی را میگوید؛ از همین رو دولت میگوید من که بالاخره باید این بدهی را بدهم و تامین اجتماعی هم میگوید این بدهی باید به روز پرداخت شود پس یکدفعه بیایم قال قضیه را بکنم و این کار را انجام دهم.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت میگوید اموال و داراییهای شرکتها را که واقعا ورشکسته شدهاند به تامین اجتماعی واگذار میکنم، اینگونه هم بدهیام را میدهم و هم وقتی قرار است ۹۰ درصد منابع صندوقها مثل صندوق بازنشستگی را تامین کنم، پس ۱۰ درصد دیگرش را هم تامین میکنم و همه صندوقهای بازنشستگی را تحت پوشش خودم میآورم. این کار حداقلش این است که بدهیام به تامین اجتماعی را دادهام و از سوی دیگر تامین اجتماعی این صندوقها را از آن وضعیت بحرانی درمیآورد؛ اصل موضوع این است و نه واگذاری.
وی تاکید کرد: حداقل کاری که در ادغام صندوقهای بازنشستگی صورت میگیرد آن است که چند نقطه چالشی که وجود دارد یکجا جمع میشوند، هنگامی که چالشها یک جا جمع شوند، آنان که باید میفهمند و میبینند و یک فکری برایشان میکنند.
بیگدلی در پاسخ اینکه برخی میگویند تامین اجتماعی در حالحاضر خودش مشکل مالی دارد با ادغام این صندوقها مشکلی پیش نمیآید، گفت: هر اصلاح و جراحی یک بهایی دارد؛ برای این بها هم هزینه باید پرداخت کنیم، حال بها همیشه هزینه مالی نیست، یک عده باید در این مملکت هزینه پرداخت کنند؛ به طور مثال اول انقلاب یک عده آمدند از جانشان گذشتند. دفاع مقدس هم یکعده دیگر آمدند از جانشان گذشتند. بعد از آن هم عده دیگری شخصیت و مقام خودشان را برای کشور فدا کردند، این موضوع هم همین است، یک عدهای باید هزینه بدهند.
وی در خصوص اینکه گفته میشود برخی از صندوقهایی که قرار است به تامین اجتماعی واگذار شوند منابع چندانی ندارند، اظهار داشت: اموال، دارایی و شرکتهایی که دارند واگذار میشوند. البته این هم نشدنی است چون اولاً این قانون، قانون بودجهای و یکساله است؛ شما بخواهی اموال و دارایی صندوقهای بازنشستگی را برآورد کنید فقط ۲ سال طول میکشد، حال آن چیزی که آمده است را من تحلیل می کنم؛ واقعیت امر شاید در صحن هم این بند حذف شود.
توجه داشته باشید کلیات موضوع درست است، ولی در جزئیات میمانیم، چراکه نمیتوانیم طی یکسال اموال و داراییهای چند صندوق را بررسی کنیم و ببینیم چیست و چقدر است که به تامین اجتماعی واگذارش کنیم. پس طبیعتا این موضوع تقریبا بیاثر خواهد بود اما در بحث کلان کار درستی است، به اعتقاد من ای کاش این را قانون دائمی کنیم و بگوییم دولت ۲ الی ۳ سال وقت دارد اموال و داراییهای صندوقهای بازنشستگی را بررسی کند و بعد اقدامات دیگر را انجام دهند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سازمان تعاون اجتماعی در حال حاضر ۲۸۰ شرکت و ۱۶۰ صندوق بازنشستگی دارد، حال صندوقهای دیگر را کار ندارم؛ همین صندوق بازنشستگی را به تامین اجتماعی بدهند میشود ۴۵۰ شرکت میشود، یعنی ۴۵۰ هیات مدیره و ۴۵۰ حیاط خلوت. مثلا خود شرکت شستا با آن عظمت یک هیات مدیره ۵ الی ۷ نفره دارد، یک شرکت کوچکش هم هیات مدیره ۵ نفر دارد که حداقل نفری ۴۰ الی ۵۰ تومان حقوق میگیرند.
اگر یک عقلانیت اقتصادی و مدیریتی در سازمان تامین اجتماعی وجود داشته باشد باید بیاید اینها را سروسامان دهد و اینگونه مشکل حل خواهد شد، اما اگر بخواهند با همین روند ادامه دهند، سازمان تامین اجتماعی هم با مشکل مواجه میشود و ۴۵ میلیون بیمه شده متاسفانه اموال و دارایی های شان به سمت وضعیتی پیش میرود که کسی نمیداند چه کند.
بیگدلی درخصوص آخرین اقدامات برای همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: همسانسازی که درحال انجام شده است، در حال حاضر همسان سازی برای بازنشستگان کشوری و لشکری ۹۰ درصد شاغلین همتراز که حکمهایشان هم در آبان ماه صادر شده است، انجام میشود. ۴۰ درصد امسال صورت میگیرد، ۳۰ درصد سال دیگر و ۳۰ درصد هم سال دیگرش (۱۴۰۵) صورت میگیرد.
اما یک موضوعی این وسط وجود دارد، که آن یک درصد مالیات بر ارزش افزوده دیده شده است، سال آینده این یک درصد کفاف منابع را نخواهد داد، چرا؟ چون اولاً یک ۳۰ درصد داریم و بعد ۲۰ درصد هم افزایش حقوق داریم که میخواهد روی آن ۳۰ درصد بیاید، مطمئنا یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که میخواهند بدهند نهایتا ۱۰۰ همت میشود ولی این مسئله ۱۴۰ همت پول میخواهد تازه این به جز بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد است.