کسانیکه هیچ بیمه ای ندارند بخوانند | ارائه خدمات رایگان درمانی به کسانیکه بیمه ندارند+کد استعلام
مدیر کل بیمه سلامت استان بوشهر گفت: بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ توانخواه بوشهری خدمات بیمه سلامت را دریافت میکنند.
داراب بارگاهی در دیدار با مدیر کل بهزیستی بوشهر از افزایش خدمات بیمه سلامت به بیمه شدگان تحت پوشش بهزیستی خبر داد و اظهار کرد: ۶۳ مرکز توانبخشی و فیزیوتراپی در استان بوشهر طرف قرارداد با این اداره کل هستند.
وی در خصوص ارائه خدمات توان بخشی سازمان بیمه سلامت به توانیابان بهزیستی، بیان کرد: خدمات توان بخشی گروههای مختلفی دارد که نمونه آن ارائه خدمات به معلولان سازمان بهزیستی است، بر اساس تفاهم نامه سال ۱۴۰۱، برای ۵۹ کد خدمتی ستاره دار، علاوه بر پوشش خدمات در بخش دولتی، پرداخت در بخش عمومی غیر دولتی و خصوصی نیز در تعهد سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۶ قانون حمایت از معلولان مصوب سال ۱۳۹۶، وزارت بهداشت موظف است که پوشش بیمه افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی را تأمین کند.
وی افزود: طبق این قانون علاوه بر خدمات درمانی باید خدمات توان بخشی، جسمی و روانی این افراد نیز تأمین شود که این وظیفه بر عهده سازمان بیمه سلامت ایران قرار گرفته است.
بارگاهی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹، تنها ۹ کد خدمتی در تفاهم نامه سازمان بیمه سلامت و بهزیستی قرار داشت، تصریح کرد: در سال جاری این خدمات به ۵۹ کد خدمتی افزایش پیدا کرد.
وی افزود: این خدمات در حیطههای مختلفی قرار دارد که ۶ کد خدمتی در حوزه کاردرمانی، ۱۱ کد خدمتی در گفتار درمانی، ۷ کد خدمتی در بخش بینایی سنجی، ۹ کد خدمتی در شنوایی سنجی، ۱۵ کد در پروتز و ارتز و ۵ کد در حوزه فیزیوتراپی است.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر یادآور شد: علاوه بر این خدمات ۶ کد خدمتی هم توسط پزشکان متخصص مختلف ارائه میشود که در سامانه نسخه نویسی الکترونیکی بیمه سلامت پیاده سازی شده است.
وی افزود: بر اساس این تفاهم نامه علاوه بر افزایش تعداد خدمات توانبخشی، ۷۰ درصد هزینه خدمات مذکور در بخشهای دولتی، عمومی غیردولتی، خیریه و خصوصی تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است.
بارگاهی اظهار داشت: مراکز توانبخشی دارای پروانه فعالیت میتوانند برای عقد قرارداد به اداره کل بیمه سلامت استان مراجعه کنند.
مقدمه مجری: در آبانماه قرار داریم سالگرد سی امین سال تصویب قانون بیمه همگانی خدمات درمانی در مجلس کشورمان که به موجب این قانون دولت موظف بوده شرایط لازم را برای تحت پوشش قرار دادن تمام گروهها و افراد جامعه که متقاضی بیمه خدمات درمانی هستند فراهم کند. سالهای بعد هم با تجمع سازمانهای بیمه گر کشور سازمان بیمه سلامت در مهرماه سال ۹۱ تاسیس شد تا چند ماموریت ویژه را پیگیری کند اول خرید راهبردی خدمات سلامت با رعایت برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع کاهش پرداخت از جیب بیمه شدگان با انجام دقیق خرید راهبردی از مراکز ارائه دهنده خدمت و سومین ماموریت اجرای کامل پوشش بیمهای برای تمام آحاد کشور، برای بررسی عملکرد سازمان بیمه سلامت گفتگو میکنیم. در فرصتی که داریم قصد داریم ۸ تا محور را که جزء برنامههای سازمان بیمه سلامت بوده را اگر موافق باشید که هر کدام از آنها هم دربرگیری زیادی دارند، اگر موافقید با هم مروری بکنیم. ابتدا برویم سراغ گستردگی چتر بیمهای برای آحاد جامعه.
سوال: آخرین وضعیت پوشش صندوقهای تحت نظر سازمان را برای ما بفرمایید الان در چه شرایطی قرار دارد، صندوق بیماران خاص را داریم، صندوق عشایری و روستایی را داریم، صندوق کارکنان، صندوق سلامت همگانی، یک توضیح اجمالی که بدانیم الان در کجای ارائه خدمات توسط این صندوقها قرار داریم. ؟
ناصحی: خوشبختانه پوشش جمعیتی ما در کشور از جهت بیمهای پوشش گسترده و خوبی است، ما بعنوان یکی از بزرگترین بیمههای پایه کشور در حوزه درمانی و تامین اجتماعی هم به همین صورت دو قطب اصلی بیمه پایه کشور هستیم نکته مهمی که وجود دارد، بیش از ۴۵ میلیون نفر از اقشاری که عمدتا اقشار کم درآمد جامعه هستند تحت پوشش بیمه سلامت هستند وضعیت صندوقهای ما به این صورت است که بیمه روستاییان یکی از صندوقهای بزرگ ما است بیش از ۲۰ میلیون جمعیت تحت پوشش این صندوق هستند بیمه همگانی ایرانیان بیش از ۱۷ میلیون جمعیت را تحت پوشش دارد افرادی که هیچ بیمهای نداشتند الان بیمه دارند گهگاهی این بیمه بخشی از آنها نامعتبر میشود بخاطر واریز بعضی از مبالغ ولی فرصت را دولت فراهم کرده بیمه سلامت فراهم کرده احیانا اگر نیاز به درمانی داشتند بستری شدند، در حین بستری هم بتوانند بیمه کنند.
سوال: یک زمانی صحبت میشد اگر یک کسی که بیمه نیست، بلافاصله که رفت بیمارستان همان لحظه بتواند بیمه بشود، الان در ۵ تا دهک اول آمار دارید که مثلا ما چند نفر از هموطنان مان هستند که نیاز به بیمه داشته باشند و بیمهای نداشته باشند؟
ناصحی: ۵ دهک اول که خود به خود با آماری که ما از وزارت رفاه میگیریم بدون این که فرد حضور پیدا کند به طور اتوماتیک بیمه میشوند، حدود ۱۲ میلیون این جمعیت بودند که حالا ممکن است بخشی از آنها دهک هایشان جابجا بشود تغییر کنند ولی این تعداد را در ۵ دهک اول ما تحت پوشش داریم و نیاز به حضور ندارد.
سوال: یعنی الان امکان دارد شخصی باشد که بیمه باشد و خودش خبر نداشته باشد؟
ناصحی: بله شماره تلفنهایی که دادند در ابتدا ممکن است تغییر کند اشتباه بوده، پیامک به آنها نرسیده ما بلافاصله که بیمه میکنیم با تاریخ اعتبار برای آنها پیامک میکنیم که از بیمه برخوردار شده است.
سوال: اگر کسی خودش بخواهد پیگیری کند که ببیند وضعیت بیمهای او در چه صورت است از چه طریقی میتواند اقدام کند؟
ناصحی: یک روش سادهای است، یک کد دستوری دارد این کد دستوری را وارد موبایل کنند براحتی میتوانند از وضعیت بیمه خودشان مطلع بشوند، سایر بیمه شدگان هم میتوانند غیر از بیمه سلامت پایگاه جمعیتی و پایگاه استحقاق سنجی بیمه سلامت کشور این امکان را فراهم کرده با این کد دستوری که الان اعلام میکنم میتوانند از وضعیت بیمه خودشان مطلع بشوند که تحت پوشش کدام بیمه و تا چه تاریخی هستند.
سوال: کد دستوری؟
ناصحی: ستاره ۱۶۶۶ مربع، این را وارد کنند، دستوراتی که میآید میتوانند براحتی مطلع بشوند.
سوال: اگر بخواهند برای بیمه شدن اقدام بکنند چه کار باید بکنند؟
ناصحی: راه آن هم آسان است یک سامانه شهروندی بیمه سلامت است که وارد آن میشوند به صورت مجازی بدون حضور میتوانند بیمه شان را تمدید کنند یا اصلا بیمه بشوند و یا این که به پیشخوانهای دولت مراجعه کنند آنجا بیمه سلامت بشوند.
سوال: و اگر کسی جزء آن بیماران صعب العلاج باشد و تحت پوشش نباشد و بخواهد این اتفاق بیفتد؟
ناصحی: آن هم راهی برای ثبت این مورد و نشاندار شدن دارد که یا مراجعه میکنند به ادارات بیمه سلامت کشور و یا باز هم در سامانه شهروندی بیمه سلامت میتوانند مدارک شان را بارگذاری کنند بررسی میشود و تماس میگیرند و مراحل آن را طی میکنند میتوانند آن بیماری را در سامانه ثبت کنند و از خدمات این صندوق استفاده کنند.
سوال: آیا امکان دارد که آن سقف و تعداد آن بیماریهایی که تحت پوشش قرار گرفتند افزایش پیدا کند؟
ناصحی: الان تقریبا بیماریهایی که پرهزینه بودند و بیماریهایی که مزمن بودند را با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت در لیست قرار دادیم، یک تعدادی از بیماریها هست که ممکن است در لیست نباشد یا هنوز بسته اش آماده نشده باشد آنها را یک ۵ درصدی داریم به صورت خارج ضوابط بعد از هزینه توسط همان ادارات استانی پرداخت میشود.
سوال: مثال میتوانید بزنید که الان کدام بیماریها هست که در دستور کار شما هست؟
ناصحی: الان عمده بیماریها که تحت پوشش این صندوق هستند، بیماریهایی که ممکن است بسته آن نوشته نشده باشد الان سرطانها عمدتا نوشته شده، پیوندها در صندوق بارگذاری شده، بیماریهای عصبی مثل گیلن باره، سایر بیماریهایی که مربوط به بیماریهای دمیلین زدا هستند اینها همه در صندوق وارد شدند و وارد سامانه شدند از این جهت دیگر نیاز به حضور فرد در ادارات بیمه نیست و به صورت سامانهای ما هزینه هایشان را پرداخت میکنیم و به موسساتی که طرف قرارداد هستند پرداخت میشود.