عیدی پزشکیان برای بانوان و زنان خانه دار برای روز زن | کمک معیشت ماهیانه جدید به زنانه خانه دار+شرایط ثبتنام

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، با اشاره به اجرای همزمان مراحل پنجم و ششم خرید سبد غذایی کودکان، گفت: ۱۶۷ کودک گیلانی مشمول این مرحله هستند.

کدخبر : 25083
سایت سرگرمی روز :

علی لقمانی ، با اشاره به آغاز مرحله جدید خرید سبد غذایی کودکان زیر پنج سال مبتلا به سوء تغذیه، اظهار کرد: ۱۶۷ کودک پنج تا ۵۹ ماهه در ۱۶۶ خانوار گیلانی مشمول این مرحله هستند و سبد غذایی رایگان را دریافت می کنند.

وی با اشاره به اجرای همزمان مراحل پنجم و ششم خرید سبد غذایی کودکان، افزود: در این طرح برای کودکان مشمول در دهک‌های یک تا پنج در هر مرحله مبلغ ۱۱ میلیون ریال و کودکان دارای سوءتغذیه در دهک‌های شش و هفت در هر مرحله ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال برای تامین سبد غذایی مشتمل بر اقلام مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‌پزشکی در نظر گرفته شده است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان کودکان زیر پنج سالی را که از طریق پایش شاخص‌های تن‌سنجی (قد، وزن و مقایسه با منحنی‌های رشد) به لحاظ کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری در پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت شناسایی شده‌اند، مشمولان این طرح دانست.

لقمانی ادامه داد: سبد غذایی مشتمل بر ۱۶ قلم کالای اساسی شامل شیر پاستوریزه، ماست، پنیر، تخم‌مرغ، گوشت گوساله، مرغ، روغن مایع، برنج ایرانی، ماکارونی، عدس، پیاز، خرما، سیب، گوجه، هویج و مغزدانه است.

وی با بیان اینکه اقلام تعیین ‌شده در همه فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی در دسترس خانوار قرار داشته و قابل دریافت است، گفت: این طرح از پاییز سال ۱۴۰۲ در کشور آغاز شده است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه طرح «یسنا» آنچنان که می‌بایست در سال جاری پیشرفت نکرد، گفت: بسته‌های غذایی که در قالب طرح یسنا در اختیار گروه هدف یعنی مادران شیرده و دارای کودکان کمتر از ۵ سال قرار می‌گیرد برای سلامت جامعه بسیار مهم است.

دکتر احمد اسماعیل‌زاده  درباره آخرین وضعیت اجرای طرح «یسنا» (حمایت تغذیه‌ای از مادران باردار نیازمند و کودکان دچار سوء تغذیه) اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی، دولت را بر مبنای ماده ۲۴ قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»  موظف کرده که از زنان باردار، مادران شیرده و دارای کودکان کمتر از ۵ سال، حمایت کند و بسته‌های تغذیه‌ای و بهداشتی را در اختیار این افراد قرار دهد. بودجه‌ای برای اجرای طرح یسنا در سال گذشته در نظر گرفته شد؛ با توجه به تخصیص بودجه برای این طرح، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با همکاری وزارت رفاه نسبت به اجرای طرح یسنا در ۸ استان کم‌برخوردار کشور اقدام کرد.  

وی با بیان اینکه بودجه‌ای برای طرح یسنا در سال جاری درنظر گرفته نشده، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه بودجه‌ای برای اجرای طرح یسنا در سال جاری تخصیص نیافته، این طرح آنچنان که می‌بایست پیشرفت نکرده است. وزارت بهداشت، یکی از سازمان‌ها و ارگان‌های کشور است که وظایفی در زمینه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برعهده دارد. به دلیل اینکه وظایفی برای وزارت بهداشت در زمینه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در نظر گرفته شده، این وزارتخانه به مجموعه‌ای مطالبه‌گر در زمینه اجرای طرح یسنا تبدیل شده است.  

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه تخصیص بودجه برای طرح «یسنا» ضروری است، افزد: بسته‌های غذایی که در قالب طرح یسنا در اختیار گروه هدف یعنی مادران شیرده و دارای کودکان کمتر از ۵ سال، قرار می‌گیرد برای سلامت جامعه بسیار مهم است. اگر سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصیص بودجه برای وزارت رفاه به منظور اجرای طرح یسنا کمک کند، این طرح در سال آتی بهتر پیش می‌رود. متاسفانه، این طرح در سال جاری آنچنان که می‌بایست پیش‌ نرفته و کمرنگ است.  

وی با بیان اینکه حمایت از تغذیه مادران یک موضوع جدید نیست، گفت: دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت وزارت بهداشت از زنان باردار و مادران شیرده حمایت می‌کند و حدود ۲۰ سال است که از ارائه بسته‌های حمایتی می‌گذرد. اثربخشی اقلام و موادغذایی که در اختیار جامعه هدف قرار می‌گیرد در دسترس است. طرح یسنا، تکمیل‌کننده طرح‌های گذشته است.

اسماعیل‌زاده اظهار کرد: ارزیابی به منظور بررسی نتایج طرح یسنا هنوز انجام نشده است؛ به عبار دیگر، ارزیابی مختص طرح یسنا انجام نداده‌ایم. طرح‌های حمایتی از مادران باردار و شیرده همواره انجام شده  که آثار و نتایج  این طرح‌ها در دسترس است.  

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: