فوری/ رقم یارانه نقدی هر نفر 10 میلیون تومان شد | طرح جدید مجلس در پرداخت یارانه مستقیم

ابوالفضل ابوترابی با بیان اینکه سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه آشکار و پنهان در کشور پرداخت می‌کنیم، گفت: عمده این یارانه مربوط به آب ، برق، گاز، بنزین، گازوئیل، نان و دارو است.

کدخبر : 25945
سایت سرگرمی روز :

نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این همه یارانه موجب مسابقه مصرف در کشور شده است اظهار داشت: در این مسابقه، هر کس بیشتر مصرف کند یارانه بیشتری دریافت می‌کند. فردی که چند تریلی دارد با گازوئیل لیتری ۳۰۰ تومان، درآمد هنگفتی به جیب می‌زند و از این یارانه استفاده می‌کند، اما پیرزن و پیرمرد روستایی که حتی ۱ موتور سیکلت ندارند با فقر دست و پنجه نرم می‌کنند.

عضو فراکسیون انقلاب مجلس تاکید کرد: برخی کارخانه‌های خاص چند برابر یک روستا و حتی شهر یارانه انرژی دریافت می‌کنن،د این یارانه از محل نفت، گاز و انرژی است.

وی ادامه داد: علاوه بر این حدود ۸ میلیون نفر اتباع در کشور زندگی می‌کنند که بیش از ۴ میلیون نفر آنها اتباع غیر مجاز هستند این افراد با اجاره کارت‌های بانکی ایرانیان در سال حداقل ۸۰ هزار میلیارد تومان یارانه نان دریافت می‌کنند.

ابوترابی تاکید کرد: ایران جز سه کشور اول دنی در ارزانی قیمت بنزین، گاز و گازوئیل است. اتباع غیر مجاز از یارانه آب برق, گاز و نان استفاده می‌کنند و افراد فقیر کمتر از یارانه استفاده می‌کنند. این یارانه پنهان موجب نهادینه شدن فرهنگ اسراف در کشور شده است.

وی افزود: علاوه بر این قاچاق کالاهای یارانه‌ای مانند بنزین گازوئیل نان و دارو ضربه اساسی به اقتصاد کشور وارد کرده است.

عضو فراکسیون انقلاب تصریح کرد : در سال ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه می‌دهیم ، ۱۵ هزار کیلومتر مرز آبی و خاکی داریم هیچ دولتی قادر به حفاظت کامل از این مرز نیست و امکان قاچاق کالا از مرز وجود دارد این میزان یارانه عین بی‌عدالتی است.

وی با بیان اینکه باید مدل نروژ در پرداخت یارانه مستقیم را اجرایی کنیم، گفت: یارانه باید به صورت مستقیم به افراد پرداخت شود این یارانه مستقیم حدود ۱۰ میلیون تومان برآورد می‌شود تا افراد خودشان مصرفشان را مدیریت کنند.

عضو فراکسیون انقلاب مجلس با تاکید بر اینکه به پیوست اجتماعی برای اجرای این طرح نیاز داریم که باید از طریق همه پرسی اجرایی شود، گفت: طبق 36 قانون اساسی برای تدوین و طرح همه پرسی باید 100نماینده مجلس این طرح را امضا کرده و دو سوم نمایندگان هم رای مثبت بدهند و شرایط نگهبان هم تایید کند، پیشنهاد ما این است که تاریخ این همه پرسی با انتخابات شوراهای شهر و روستا یکی باشد.

طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها قرار است به زودی تغییراتی در دهک‌بندی درآمدی خانوارها که مبنای واریز یارانه نقدی است ایجاد شود و یارانه نقدی دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ در آینده‌ای نزدیک قطع خواهد شد.

مسعود پزشکیان، رئیس دولت نیز اعلام کرده که دولت در تلاش است کاری کند تا منابع هدفمندسازی یارانه‌ها به دست مصرف‌کننده نهایی برسد و این به معنای تلاش دولت برای حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد و اختصاص دادن منابع آن به افراد کم درآمد است.

یارانه افراد کم درآمد قطع نخواهد شد اما ممکن است یک خانوار کم درآمد به دلایل مختلفی در دهک‌های ۸ تا ۱۰ قرار بگیرد و یارانه آن حذف شود.

از این رو برای جلوگیری از قطع یارانه نقدی لازم است ۳ اقدام ضروری را در اولین فرصت انجام دهید:

۱. یارانه فرزندانی که ازدواج کرده‌اند را جدا کنید تا درآمد فرزندان با سرپرست خانوار تجمیع نشود

۲. اگر خودرویی فروخته‌اید که انتقال سند انجام نداده‌اید هر چه سریعتر انتقال سند را انجام دهید

۳. اگر دستگاه کارتخوانی دارید که از آن استفاده نمی‌کنید غیر فعالش کنید و یا اگر دستگاه در دست شخص دیگری است حتما آن را پس بگیرید

حسن نوروزی، سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه ها گفت: در قانون بودجه امسال ۳۱۵ هزار میلیارد تومان تحت عنوان یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ در نظر گرفته شده و اینکه چه مقدار از این مبلغ به شکل نقدی و چقدر به صورت کالابرگ اختصاص داده شود، در اختیار دولت است.

نوروزی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی درباره طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: وزارت تعاون به موجب آیین‌نامه‌ای که آبان امسال مصوب شد، ۶ شاخص تعریف کرد که بر مبنای آن می‌توان دهک‌بندی جدیدی را ارائه داد و از محل دهک‌هایی که حذف می‌شوند (دهک ۸ تا ۱۰) منابعی را برای دهک‌های اول جامعه ایجاد کرد.

وی اظهار داشت: وزارت تعاون در حال کار کردن روی این داده‌ها است و تکلیف حذف دهک‌های ۸ تا ۱۰ را برعهده دارد؛ این وزارتخانه باید بر اساس نتایج آزمون وسع این حذفیات را انجام داده و منابع را آزاد کند. چنانچه سرپرست خانوار که مشمول یارانه نقدی است، بخواهد شیوه دریافت یارانه خود را از نقدی به کالابرگ تبدیل کند، می‌تواند داوطلبانه انجام دهد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: رقم یارانه‌ای که برای سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده، همان میزان فعلی است که پرداخت می‌شود. یعنی رقمی که در حال حاضر پرداخت می‌شود، برای سال آینده هم همان‌طور در نظر گرفته شده است.

سیده طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها، اظهار کرد: «طبق لایحه بودجه دولت، اگر سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی درخواست تغییر شیوه پرداخت از نقدی به کالابرگ الکترونیکی بدهند، می‌توانند از مبلغ کالابرگ به صورت داوطلبانه و بدون دریافت مبلغ اضافی یا تشویقی استفاده کنند. سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است سازوکار اجرایی لازم را برای افراد متقاضی فراهم کرده و دستورالعمل اجرایی آن را با تایید سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کند.» 

حسینی در ادامه افزود: «در لایحه بودجه ۱۴۰۴ این پیشنهاد از طرف دولت به مجلس در خصوص کالابرگ الکترونیکی داده شده است. حالا این که مجلس چه تصمیمی بگیرد و چگونه آن را اجرایی کند، موضوع دیگری است.» 

وی همچنین در خصوص رقم یارانه‌ها گفت: «رقم یارانه‌ای که برای سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده، همان میزان فعلی است که پرداخت می‌شود. یعنی رقمی که در حال حاضر پرداخت می‌شود، برای سال آینده هم همان‌طور در نظر گرفته شده است. اما اگر تعداد یارانه‌بگیران در سال آینده کمتر شود، ممکن است آن رقم به افراد دیگر اضافه شود.»

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه ها درباره واریز نشدن یارانه نقدی آذر برخی دهک ها گفت: ممکن است تغییر از دهک های یک تا سه به دهک های چهار تا نه، یکی از علل عدم واریز یارانه به حساب برخی از سرپرستان خانوار باشد.طیبه حسینی درباره واریز نشدن یارانه نقدی آذر ماه برخی از خانوارها که در دهک های یک تا سه قرار داشتند توضیح داد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه ها در پاسخ به این سئوال که به نظر می‌رسد یارانه نقدی دهک‌های یک تا سه به صورت کامل واریز نشده است، گفت: ممکن است تغییر از دهک های یک تا سه به دهک های چهار تا نه، یکی از علل عدم واریز یارانه نقدی به حساب برخی از سرپرستان خانوار باشد.

حسینی اظهار کرد: یارانه‌ها همان زمانی که اعلام کردیم واریز شد. اینکه برخی اظهار داشتند که یارانه نقدی دریافت نکرده‌اند  ممکن است برای برخی پیامک واریز ارسال نشده باشد یا ممکن است برخی افراد تغییر دهک از یک تا سه به چهار تا نه داشته‌اند در نتیجه هر فرد با توجه به وضعیتش باید مورد بررسی قرار گیرد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: به طور کلی یارانه نقدی دهک‌های مورد اشاره پرداخت شده و موعد پرداخت یارانه دهک‌های چهارم تا نهم هم پایان ماه است و در موعد مقرر پرداخت خواهد شد.

توضیحات سازمان هدفمندی یارانه‌ها

طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی کمک معیشتی، اعلام کرد: منابع مالی واریز یارانه در موعد مقرر به بانک‌ها تحویل داده شده و از سوی سازمان هدفمندی مشکلی وجود ندارد. ممکن است برخی مشمولان به دلیل عدم دریافت پیامک واریز کمک معیشتی دچار نگرانی شده باشند. به این افراد توصیه می‌شود با مراجعه به بانک یا استفاده از همراه بانک، وضعیت حساب خود را بررسی کنند.

وی افزود: برخی از خانوارها ممکن است به دلیل تغییر دهک‌بندی، از گروه دهک‌های اول تا سوم خارج و به دهک‌های چهارم تا نهم منتقل شده باشند. در این صورت، یارانه ۳۰۰ هزار تومانی آن‌ها در تاریخ ۳۰ آذرماه واریز می شود.

 روش استعلام دهک بندی یارانه معیشتی

برای اطلاع از دهک خانوار، افراد می‌توانند از دو روش زیر اقدام کنند:

استعلام از طریق سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه حمایت به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir، آخرین وضعیت دهک‌بندی خود را مشاهده کنند. این سامانه امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی را نیز فراهم می‌کند.

استعلام از طریق شماره تماس گویا

برای استفاده از این روش، متقاضیان باید با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن خود را وارد کنند تا اطلاعات مربوط به دهک خانوار خود را دریافت کنند.

 شماره گیری توسط کد دستوری

در روش سوم نیز، می‌توانید با شماره گیری یک کد دستوری با تلفن همراه خود، از وضعیت دهک‌بندی خود مطلع شوید. با شماره‌ای که به نام خودتان است، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره گیری کنید و از دهک خانوار خود، مطلع شوید.

 روش اعتراض به دهک بندی یارانه معیشتی

سایت اعتراض به یارانه معیشتی که از سوی ستاد هدفمندی یارانه‌ها معرفی شده است همان سایت وزارت کار و رفاه اجتماعی است. افراد معترض به قطع یارانه معیشتی که از ابتدای ۱۴۰۱ یارانه دریافت نکردند یا در سالهای قبل یارانه‌شان به هردلیلی قطع و حذف شده است، حالا می‌توانند به سایت my.gov.ir مراجعه کرده و اقدام به ثبت‌نام کنند. همچنین استعلام یارانه معیشتی با کدملی نیز در همین سایت انجام میشود.

اما افرادی که بعد از مشخص شدن دهک درآمدی خود متوجه شدند جزو دهک دهم درآمدی هستند و نسبت به این دهک‌بندی اعتراض دارند، لازم است به سایت hemaya.tmcls.gov.ir مراجعه کرده و اعتراض خود را در این راستا اعلام کنند. لازم به ذکر است که برای استعلام یارانه معیشتی با کدملی هم نیاز به مراجعه به همین سایت میباشد.

بعد از ورود به سایت hemaya.tmcls.gov.ir با وارد کردن شماره تلفن و کدملی سرپرست خانوار در سامانه و زدن گزینه «درخواست بررسی» ، درخواست شما برای بررسی دهک درآمدی ارسال خواهد شد.

شما می‌توانید با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی “www.sso.my.gov.ir” و با وارد کردن تلفن همراه سرپرست خانوار، از دهک یارانه خود مطلع شوید. همچنین در صورت اعتراض به دهک یارانه خود، می‌توانید در همین سایت اعتراض خود را ثبت کنید تا بررسی شود.

بر اساس این گزارش شما برای استعلام موجودی کالابرگ کافی است در قسمت صفحه تماس تلفن همراه خود کد استعلام کالابرگ الکترونیکی #۱۴۶۳*۵۰۰* را شماره گیری نمایید. در ادامه برای شما صفحه‌ای با ۳ گزینه باز خواهد شد، در این قسمت گزینه ۲ یا همان موجودی یارانه سرپرست را انتخاب نمایید. سپس در صفحه جدید کدملی سرپرست خانوار را وارد کنید.

طبق یکسری تغییراتی که در زمان پرداخت یارانه کمک معیشتی اعلام شده است، یارانه مرحله ۱۶۰ بر اساس دهک‌بندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اطلاعات بیشتر را دنبال کنید.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: