جزییات جدید از فیش حقوقی جدید بازنشستگان تامین اجتماعی | واریز حقوق بازنشستگان + 1 ماه معوقه متناسب سازی در این ماه
فیش حقوقی دیماه بازنشستگان تامین اجتماعی در سامانه مربوطه بارگذاری شده و واریز حقوقها مطابق برنامه انجام خواهد شد.
متوسط دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان نیروهای مسلح بابت متناسبسازی ۷۰۰ هزار تومان و متوسط مبلغ متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری حدود ۲ میلیون تومان است که به حقوق آنها اضافه خواهد شد.
واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دی ۱۴۰۳ طبق برنامه از ۲۰ تا ۳۰ دی و بر اساس حروف الفبا انجام خواهد شد.
بر همین اساس طی ر ساعات گذشته فیش حقوقی بیمهشدگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در سامانه مربوطه بارگذاری شده و این افراد با ورود به اپلیکیشن تامین من یا سامانه خدمات غیر حضوری این سازمان به آدرس es.tamin.ir و ورود به بخش «فیش حقوقی مستمریبگیران» - «مشاهده فیش حقوقی مستمریبگیران»، میتوانند فیش حقوقی دیماه خود را مشاهده و چاپ نمایند.
حقوق بازنشستگان در ماه دی همراه با اعمال متناسبسازی واریز میشود که این موضوع به میزان دریافتی بازنشستگان در ماه دی میافزاید. مبلغ متناسبسازی به صورت جداگانه در فیش حقوقی بازنشستگان درج شده است. البته متناسبسازی حقوق بازنشستگان در دو ماه قبل هم اعمال شد و بازنشستگان نسبت به میزان افزایش حقوق خود گلایهمند بودند، زیرا معتقدند مبالغ دریافتی بسیار کمتر از میزان تصورشان بوده است.
امیر رهبر که بازنشسته فعال صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح است به تازگی در گفتگو با ایلنا اعلام کرده که بالاترین مبلغ واریز شده برای بازنشستگان نیروهای مسلح ۷۰۰ هزار تومان بوده است. او گفته است که قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح به بدترین شکل انجام شده و موجب ناراحتی و نارضایتی شده است.
مبلغ متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز قابل توجه نیست و برخی از بازنشستگان در دو ماه گذشته خبر دادهاند که ۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان به حقوق آنها اضافه شده است. گفته میشود متوسط دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی بابت متناسبسازی ۷۰۰ هزار تومان است.
در خصوص بازنشستگان کشوری نیز به طور رسمی اعلام شد که متوسط مبلغ متناسبسازی حقوق آنها حدود ۲ میلیون تومان است؛ اگرچه این بازنشستگان نیز در ماه آذر اعلام کردند که مبلغی بسیار کمتر از ۲ میلیون تومان بابت متناسبسازی دریافت کردهاند؛ بنابراین طبق اخبار رسمی، متوسط دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان نیروهای مسلح بابت متناسبسازی ۷۰۰ هزار تومان و متوسط مبلغ متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری حدود ۲ میلیون تومان است که این مبالغ در فیش حقوقی بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ درج شده است.
شایعات مربوط به ادغام صندوقهای بازنشستگی صحت ندارد و دولت به دنبال انتقال تعهدات صندوقهایی؛ مانند کشوری و فولاد به خزانه است.
در روزهای اخیر، شایعاتی درباره ادغام صندوقهای بازنشستگی فولاد، هما و کشوری با صندوق تامین اجتماعی منتشر شده است. برخی رسانهها این موضوع را به نقل از مقامات مجلس مطرح کردهاند. از جمله بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، که در مصاحبهای از موافقت مجلس با ادغام صندوقها خبر داده و خواستار ارائه لایحهای دوفوریتی از سوی دولت شده است.
علیرضا حیدری، کارشناس مسائل تامین اجتماعی، این شایعات را رد کرد و تاکید داشت که موضوع ادغام مطرح نیست. وی در گفتوگویی توضیح داد: قرار نیست صندوقی با صندوق دیگر ادغام شود. بلکه تعهدات صندوقهایی؛ مانند کشوری و فولاد به خزانه دولت منتقل خواهد شد. به این معنا که دولت موظف خواهد بود حقوق مستمریبگیران و بیمهپردازان فعلی این صندوقها را پرداخت کند.
این کارشناس ادامه داد که وابستگی بیش از ۹۰ درصدی صندوقهایی؛ مانند صندوق کشوری به بودجه دولت، دلیل اصلی این تصمیم است. صندوق کشوری از سال گذشته دیگر مجاز به پذیرش بیمهگذاران جدید نیست و بسیاری از هزینههای آن از خزانه دولت تامین میشود. در نتیجه، ساختار اجرایی گسترده این صندوقها دیگر ضرورتی ندارد و تعهدات آنها مستقیما به دولت واگذار میشود.
حیدری توضیح داد که داراییهای صندوقهای بازنشستگی ممکن است بهعنوان بخشی از مطالبات صندوق تامین اجتماعی از دولت به این صندوق واگذار شود؛ اما برخلاف شایعات، صندوق تامین اجتماعی تعهدات صندوقهای دیگر را بر عهده نخواهد گرفت و حقوق مستمریبگیران همچنان بدون تغییر باقی خواهد ماند.
بازنشستگان فرهنگی در انتظار خبرهای جدید درباره زمان واریز پاداش پایان خدمت خود باشند.
به گفته حیدری، تفاوت در نوع خدمات و انتظارات بیمهشدگان صندوقهای مختلف، مانع اصلی در ادغام آنها است. برای مثال، صندوق هما به دلیل ماهیت خدماتی متفاوت به صندوق کشوری واگذار شده بود؛ اما اجرای این تصمیم نیز به دلیل پیچیدگیهای بودجهای و تعهدی بهسادگی امکانپذیر نبود.
حیدری با اشاره به سیاستهای کلی تامین اجتماعی و برنامه هفتم توسعه گفت: این سیاستها هدفمند کردن منابع دولتی و اصلاح ساختارها را دنبال میکند؛ اما اجرای آنها نیازمند بازنگری در قوانین موجود است. متاسفانه، بسیاری از قوانین پاییندستی با سیاستهای کلی مغایرت دارند و تاکنون اصلاح نشدهاند.
این کارشناس تاکید کرد که هیچ تغییری در وضعیت حقوق مستمریبگیران و بیمهپردازان فعلی ایجاد نخواهد شد. حقوق آنها همچنان توسط دولت پرداخت خواهد شد و هیچ کاهش یا وقفهای در پرداختها وجود ندارد.
دولت بهجای ادغام، به دنبال انتقال تعهدات این صندوقها به خزانه خود است تا ساختار اجرایی آنها را سادهتر کرده و هزینهها را کاهش دهد. بازنشستگان و بیمهپردازان میتوانند اطمینان داشته باشند که حقوق و مزایای آنها همچنان محفوظ خواهد ماند.