واکنش تند مجلس به حذف یارانه کمبرخوردارها | مجلس برای واریز یارانه برای همه یارانه بگیران آستین بالا زد
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: وزارت تعاون پاسخگوی اعتراض مردم نسبت به دهک بندی خانوارها باشد تا شاهد ایجاد مشکل برای مردم نباشیم.
جعفر قادری با اشاره اینکه وزارت کار باید در اجرای صحیح دهک بندی خانوارها گام بردارد، گفت: مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری اعتراض مردم نسبت به دهک بندی خانوارها است؛ همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم باید در این رابطه اطلاعات خود را بروزرسانی کند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اکنون مردم نسبت به دهک بندی خانوارها معترض هستند و البته ما هم پیگیری های لازم را انجام می دهیم تا این موضوع برطرف شود؛ در هر صورت وزارت تعاون باید پاسخگوی اعتراض مردم به دهک بندی خانوارها باشد؛ بالاخره افرادی هستند که تمکن مالی ندارند و دهک بندی آنها را بالا بردند و از دریافت یارانه و کالابرگ محروم شده اند که می طلبد وزارت کار سامانه خود را در خصوص اطلاعات مردم به روزرسانی کند تا شاهد این گونه مشکلات نباشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزئیاتی را در خصوص حذف یارانهبگیران سه دهک بالا ارائه کرد و گفت: طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آییننامهای تدوین شده که سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندانشان قطع شود، گفت: پیگیر حل این مساله در مجلس هستیم و احتمال بازگشت یارانه این خانوار وجود دارد.
احمد میدری در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان خدابنده، اظهار داشت: با هدف بهبود شرایط زندگی مردم، پیگیری و حل مشکلات اقشار مختلف در دستور کار ما قرار دارد.
وی به وضعیت دهکبندی در کشور نیز اشاره کرد و گفت: طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آییننامهای تدوین شده که سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد که طبق آن باید ۲۴ میلیون نفر حذف میشدند که با توجه به اینکه تعدادی از این افراد یارانه دریافت نمیکردند مقرر شد ۱۷ میلیون نفر حذف شوند که باز هم عدد بزرگی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اطلاعات سه دهک بالای درآمدی براساس مرکز آمار است ولی برای افرادی که نسبت به حذف از دریافت یارانه معترض و منتقد هستند اظهارنامه ارایه و بررسی میشود که در صورت نا درست بودن اظهارنامه از برخی امکانات دولتی محروم خواهند شد.
بهگفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مالکان خانه با ۳۰۰ میلیون ریال درآمد جزو سه دهک بالا خواهند بود.
وی با بیان اینکه در حوزه بیمه، گامهای مهمی برای حمایت از اقشار مختلف جامعه در حال برداشته شدن است، گفت: یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه، افزایش تعداد کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمهای است.
میدری ادامه داد: با توجه به نقش حیاتی این قشر در پروژههای عمرانی و ساختوساز کشور، فراهم آوردن امنیت شغلی و پوششهای درمانی و بازنشستگی برای آنها ضروری است.
وی در ادامه به وضعیت اشتغال در حوزه صنعت پوشاک استان زنجان اشاره کرد و افزود: سرمایهگذاری در حوزه پوشاک در شهرستان خدابنده مطلوب است و بدون بیمه و با حداقل درآمد بخش مهمی از صنعت پوشاک در تهران را تامین میکند.
وی خاطر نشان کرد: در زنجان نیز با تشکیل کارگروهی تخصصی، توسعه صنعت پوشاک در دستور کار قرار گرفته است تا با برنامهریزی صحیح، فرصتهای شغلی بیشتری ایجاد شود.
میدری در پایان گفت: میزان تسهیلات اشتغال خرد که سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافت امسال نسبت به سال گذشته دو برابر خواهد شد و ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اطلاعات سه دهک بالای درآمدی براساس مرکز آمار است ولی برای افرادی که نسبت به حذف از دریافت یارانه معترض و منتقد هستند اظهارنامه ارایه و بررسی میشود. میدری تاکید کرده در صورت رد اعتراض متقاضیان، افراد نهتنها از یارانه نقدی، بلکه از سایر حمایتهای دولت نیز محروم خواهند شد.
ملاکهای تعیین سه دهک پردرآمد شامل شاخصهایی همچون مالکیت ملک با ارزش بیش از ۳۵ میلیارد تومان، خودروهای بالای ۳ میلیارد، درآمد و تراکنشهای بانکی غیرمتعارف، اقامت یا سفرهای خارجی متعدد اعلام شده است.
متقاضیان میتوانند با مراجعه به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir و ورود از طریق «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند»، با وارد کردن شماره ملی و تایید شماره همراه سرپرست خانوار، از دهک اقتصادی خود مطلع شوند.