بازنشستگان | صندوق بازنشستگی

فوری/وزیر کار خیال بازنشستگان را راحت کرد | افزایش 3 میلیون 500 هزار تومانی حقوق بازنشستگان از این ماه

طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با محدودیت‌های مالی مواجه است.

کدخبر : 26202
سایت سرگرمی روز :

احمد میدری گفت: با وجود تلاش‌های صورت گرفته، به دلیل محدودیت‌های منابع مالی در اختیار صندوق‌های بازنشستگی، امکان پرداخت بیشتر از آنچه که انجام شده وجود نداشته است.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در  خصوص همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، به تفاوت‌های موجود میان اجرای این طرح و انتظارات بازنشستگان اشاره کرد.

 وی ضمن تأکید بر این نکته که اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان طبق قانون صورت گرفته است، گفت: اینکه همسان‌سازی به انتظارات بازنشستگان عزیز نرسیده، امری است که همه ما آن را قبول داریم. اما باید توجه داشت که آنچه که طبق قانون پیش‌بینی شده، این بود که باید ۴۰ درصد تفاوت میان حقوق شاغلین و بازنشستگان پوشش داده شود.

میدری در ادامه با ذکر اینکه هدف از این اقدام در صندوق تأمین اجتماعی، ثابت نگه داشتن نسبت حقوق بازنشستگان به حداقل دستمزد در زمان بازنشستگی و در سال‌های پس از آن بوده است؛ گفت: این طرح برای بازنشستگان تأمین اجتماعی و همچنین بازنشستگان صندوق کشوری اجرا شد. برای حداقل‌بگیران نیز ۱۰ درصد افزایش پرداخت صورت گرفت. اما باید اذعان کرد که این اقدامات نه هزینه‌های زندگی را به طور کامل پوشش می‌دهد و نه رضایت کامل بازنشستگان را جلب می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به محدودیت‌های مالی در اجرای طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان افزود: با وجود تلاش‌های صورت‌ گرفته، به دلیل محدودیت‌های منابع مالی در اختیار صندوق‌های بازنشستگی، امکان پرداخت بیشتر از آنچه که انجام شده وجود نداشته است.

وی همچنین اشاره کرد: طبق بودجه تصویب شده، اجرای کامل طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در آینده ادامه خواهد یافت.

میدری در پایان تأکید کرد: برای بازنشستگان کشوری، طرح همسان‌سازی باید در سه سال آینده به صورت تدریجی ادامه یابد و در این مدت، میزان افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان به تدریج از ۴۰ درصد به ۳۰ درصد خواهد رسید.

حسن صادقی اظهار کرد که سازمان هیچ دارایی برای فروش ندارد و تنها دارایی‌ها و شرکت شستا را در اختیار دارد، در حالی که تنها ۳۸ هزار میلیارد تومان از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت پرداخت شده است.

افزایش 43 درصدی حقوق بازنشستگان در سال 1404

صادقی در رابطه با متناسب‌سازی گفت: در حوزه متناسب‌سازی و قبل از اینکه اقدامات اولیه انجام شود، اشکالاتی وجود داشت. آقای موسوی، مدیرعامل سابق سازمان، تمایل چندانی به پیگیری این موضوع نداشت، زیرا از وضعیت اقتصادی آگاه بود.

ایشان مرتباً عنوان می‌کرد که دولت هنوز ابلاغیه‌ای صادر نکرده و چیزی به ما نگفته است. اما با تغییر دولت و روی کار آمدن آقای پزشکیان و سپس انتخاب آقای سالاری به عنوان مدیرعامل، اراده‌ای برای اجرای این طرح شکل گرفت. این اراده در راستای بهینه‌سازی و پیاده‌سازی بهتر آن بود. 

وی ادامه داد: بنابراین برای اجرای متناسب‌سازی به گذشته برگشتیم و مستمری‌ها را به نسبت اولین مستمری دریافتی بر آخرین دریافتی متمرکز کردیم. این اقدام باعث شد که رقم متناسب‌سازی به سمت افت زمان برقراری حرکت کند.

نکته قابل توجه این است که از ۴۳۲۳۶۵۰ مستمری بگیر اصلی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی، ۲۴۰۶۵۰ نفر بازنشسته تأمین اجتماعی حداقل بگیر و ۹۴۵ هزار نفر زیر حداقل‌بگیر و تعداد ۳۱۳۸۰۰۰ نفر بیش از حداقل بگیر هستند. پس ما نباید خود را با بازنشستگان صندوق کشوری مقایسه کنیم که تعداد آن‌ها بسیار کمتر از ماست. چرا که جمع حداقل بگیرهای این صندوق به ۴۰ هزار نفر هم نمی‌رسد. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: فشار روانی ناشی از تورم وجود دارد و همه افراد جامعه، اعم از کارگران، کارکنان و بازنشستگان، درگیر این وضعیت هستند. اما درصد فشارها متفاوت است. به همین دلیل برای آنکه حداقل‌‎بگیران نیز مشمول متناسب‌سازی شوند، آقای سالاری مبلغ ۷۱۶ هزار تومان را به عنوان کمک معیشت در نظر گرفت تا بتواند کمک‌هایی به بازنشستگان حداقل بگیر و زیر حداقل بگیر ارائه دهد. محاسبه متناسب‌سازی درست است و ما با علم به این مسأله، از تصمیمات اتخاذ شده حمایت می‌کنیم. 

صادقی بیان کرد: متأسفانه ظرفیت‌های سازمان تأمین اجتماعی به مدیرعامل این سازمان اجازه انجام بسیاری از اقدامات را نمی‌دهد، زیرا درآمدها به طور مداوم در حال کاهش هستند. دلیل این امر تغییرات منفی در نظام پشتیبانی است. تناسب بین ورودی و خروجی سازمان به هم ریخته است. با این حال، به دلیل سرمایه‌گذاری در حوزه شستا و طلبی که از دولت داریم و در قالب بودجه پرداخت می‌شود، مدیرعامل امیدوار است بتواند به تعهدات سازمان عمل کند. 

وی ادامه داد: پس آنچه در حوزه متناسب‌سازی، برای سطوح اتفاق افتاده کاملاً صحیح بوده و نقص چندان و قابل ملاحظه‌ای ندارد. اما باید فکری برای حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر کرد و این هم نیازمند منابع مالی است. نمی‌توانیم به سادگی بگوییم حداقل مستمری کف بگیران را به ۱۱ میلیون تومان افزایش دهیم، زیرا این به منابع مالی نیاز دارد. هر هزینه‌ای باید بر اساس منابع موجود مدیریت شود. البته باید این افزایش به عنوان پایه حقوق تعیین شود و سپس محاسبات افزایش سالانه حقوق بر اساس آن انجام شود. 

صادقی تأکید کرد: حقوق‌ها باید بر اساس واقعیات روز افزوده شود. بنابراین، اگر تورم ۴۳ درصد است، این موضوع باید در تعیین حقوق در نظر گرفته شود. همچنین، تورم اعلام شده از سوی دولت ممکن است واقعی نباشد و ما باید به تورم واقعی در کف بازار توجه کنیم. پس برای بهبود وضعیت بازنشستگان حداقل بگیر، باید دستمزدها را واقعی‌سازی کنیم. بر اساس گزارشات اخیر، سبد هزینه زندگی خانوار ۳.۷ نفری در تهران حدود ۳۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان تعریف شده است. 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: