اطلاعیه مهم برای کسانیکه بیمه تامین اجتماعی هستند | بیمه شدگان تامین اجتماعی بخوانند

سرپرست معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: بدون داشتن نگاه به کلان اقتصاد و بی توجهی به عوامل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، سیاستگذاری در حوزه سلامت، پایدار و موثر نخواهد بود.

کدخبر : 26380
سایت سرگرمی روز :

 شهرام غفاری در نشست علمی فقرزدایی و رفاه در آینه سلامت اظهارکرد: نظام سلامت ایران به‌ویژه در حوزه تأمین اجتماعی با چالش‌های کلان اقتصادی و اجتماعی مرتبط است. سیاست‌گذاران معمولاً به مؤلفه‌های اقتصادی جامعه بی‌توجه هستند و این موضوع باعث می‌شود که سیاست‌های سلامت نتوانند به اهداف خود برسند.

وی افزود: سلامت مهم‌ترین دارایی انسان است، اما تنها دارایی فقراست. این نکته اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا همه ما به سلامتی اهمیت می‌دهیم. افراد برخوردار در زمان بیماری اندوخته‌ای دارند که به واسطه آن معاششان ادامه پیدا می‌کند، در حالی که فقرا با بیماری معیشت خود را نیز از دست می‌دهند لذا سلامت برای فقرا نه تنها به معنای سلامتی بلکه به معنای معیشت و ادامه حیات خانواده است.

وی با اشاره به کلام حضرت علی (ع) که فرمودند: بدترین چیزها فقر است، ولی بدتر از آن بیماری تن و حتی بدتر از آن بیماری دل است و بهترین چیزها ثروت و بهتر از آن سلامت است، تاکید کرد: نظام سلامت باید به گونه‌ای طراحی شود که همه افراد جامعه از خدمات بهداشتی و درمانی بهره‌مند شوند.

غفاری با اشاره به خدمات درمان مستقیم و غیرمستقیم سارمان تامین اجتماعی گفت: بیش از ۴۷ میلیون جمعیت تحت پوشش داریم و ۵۸ هزار مرکز خدماتی داریم و در سال گذشته بیش از ۵۵۴ میلیون مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی ثبت شده است.

وی با ابراز نگرانی از افزایش هزینه‌های نظام سلامت در ایران خاطرنشان کرد: چالش‌های نظام سلامت ایران به ویژه در حوزه تأمین اجتماعی، به دلیل افزایش هزینه‌ها و عدم تعادل در منابع و مصارف، به شدت پیچیده و عمیق است.

سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: در سال‌های اخیر، هزینه‌های سلامت در ایران بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است که این موضوع ناشی از عوامل متعددی از جمله افزایش جمعیت، سالمندی و بروز بیماری‌های مزمن است.

غفاری ادامه داد: با وجود اینکه بیش از ۹۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه هستند، کیفیت خدمات ارائه شده هنوز با چالش‌هایی مواجه است، بسته‌های خدماتی ارائه شده معمولاً محدود و ناکافی هستند و بسیاری از خدمات ضروری تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند و این مشکلات نه تنها بر کیفیت خدمات تأثیر می‌گذارد بلکه می‌تواند منجر به افزایش فقر ناشی از هزینه‌های درمان شود.

وی افزود: علاوه بر این، نظام سلامت با مشکلاتی نظیر مشارکت بین بخشی ضعیف وزارت بهداشت، کمبود پزشک متخصص، مهاجرت کادر درمان، عدم شفافیت در تعرفه‌گذاری خدمات، عدم دسترسی برابر به خدمات، مراجعات غیرضروری و مکرر، پرداخت مستقیم از جیب مردم نیز روبروست و این مسائل باعث شده‌اند که نظام سلامت نتواند به طور مؤثر نیازهای جامعه را برآورده کند و در نتیجه کیفیت خدمات ارائه شده کاهش یابد.

سرپرست معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: ایجاد شورای عالی سلامت جهت هماهنگی بهتری بین نهادهای مختلف،  توسعه نظام ارجاع کارآمد، تقویت زیرساخت‌های اطلاعاتی برای مدیریت خدمات سلامت و  توجه به پیشگیری از جمله راهکارهای  رفع یا کاهش چالش‌های موجود در نظام سلامت ایران است.

مدیرکل اداره‌ وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی با اشاره به به‌روز رسانی نسخه جدید نرم‌افزار تهیه لیست کارفرمایان (ListDisk) که براساس آن باید «مزد پایه سنوات» و مبلغ مزایای «حق‌ تاهل» را براساس «میزان سابقه» هریک از بیمه‌شدگان در آن کارگاه، برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند، به برخی از سوالات مطرح شده در این زمینه پاسخ داد.

 طبق بخشنامه ابلاغی ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارفرمایان باید در سال ۱۴۰۳ مزد پایه سنوات و مبلغ مزایای حق‌ تاهل را براساس میزان سابقه هریک از بیمه‌شدگان در آن کارگاه، برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند. در همین راستا،‌ برای بارگذاری و ارسال آن از طریق «بارگذاری فایل اطلاعات» به سازمان تامین اجتماعی، نرم‌افزار بروزرسانی و ستون مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در این ورژن اضافه شده و کارفرمایان می‌توانند این موارد را در این نرم‌افزار  و در ستون‌های مربوطه درج کنند.

بر این اساس، هر کارفرمایی که برای ارسال لیست به پورتال خود در سرویس‌های الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir مراجعه کند، در آن پورتال و در صفحه "منوی درخواست‌ها"، "نرم‌افزار تهیه لیست کارفرمایان (ورژن ۶.۵)" به همراه نحوه به‌روزرسانی آن، ویدیوهای آموزشی "لیست هوشمند" و "پایه سنواتی" و همچنین "جدول مزد پایه سنوات" قابل دریافت و بهره‌برداری است.

ابراهیم کشاورز، مدیرکل اداره‌ وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی در گفت‌وگو با ایسنا،‌ در این زمینه،‌ به برخی از پرتکرارترین سوالات مطرح شده پاسخ داده است.

- پایه سنوات به چه کسانی تعلق می‌گیرد و چه افرادی مشمول آن می‌شوند؟

پایه سنوات به کلیه کارگران مشمول قانون کار که بیش از یک سال و بیشتر، از استخدام‌شان می‌گذرد تعلق می‌گیرد.

- اگر کارکرد بیمه‌شده درماه کمتر از روزهای کار کرد کامل باشد، نحوه محاسبه مزد سنواتی به چه صورت است؟

طبق جدول پیوست بخشنامه ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستورالعمل اجرایی مربوطه، مبلغ مزد پایه سنوات به صورت روزانه مشخص و اعلام شده است که کارفرما مکلف است بر اساس تعداد روزهای کارکرد هر یک از کارگران شاغل در کارگاه نسبت به درج و پرداخت آن اقدام کند.

- اگر یک بیمه‌شده از یک کارگاه قطع همکاری کرده و در کارگاه دیگری شروع به کار کند، آیا سوابق کارگاه قبلی باید در درج مزد پایه سنوات مد نظر قرار گیرد یا خیر؟

خیر، تعیین میزان مزد پایه سنوات،‌ صرفا براساس سوابق بیمه‌شده در کارگاهی است که در حال حاضر مشغول به کار بوده و لیست و حق‌بیمه‌شان از کارگاه ارسال و پرداخت می‌شود.

- آیا کارگاه‌های موضوع ماده ۱۸۸ قانون کار مشمول درج مزد پایه سنوات در لیست‌های ارسالی هستند؟

خیر، صرفا کارگاه‌های مشمول قانون کار ملزم به درج مزد پایه سنوات در لیست‌های ارسالی هستند.

- نحوه اعمال مزد پایه سنوات در لیست‌های ارسالی چگونه است؟

در سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی Tamin.ir و در سربرگ چند رسانه‌ای، فیلم، ویدیوی آموزشی مربوطه با عنوان "آموزش نحوه اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در لیست هوشمند" در دسترس است.

- حق تاهل به چه افرادی تعلق می‌گیرد و مبلغ آن به چه میزان است؟

حق تاهل به کلیه بیمه‌شدگان متاهل شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار (اعم از مرد یا زن) تعلق می‌گیرد و مبلغ آن در سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۰۰۰/۰۰۰ ریال است.

- مبلغ پایه سنوات و حق تاهل را چگونه و در کدام قسمت باید درج کرد؟

باتوجه به روش ارسال لیست توسط کارفرما و براساس میزان سابقه هر یک از بیمه‌شدگان به شرح زیر باید اقدام شود:

ارسال درخواست به صورت آنلاین:

در صورتی که کارفرما قصد ارسال لیست از طریق گزینه "ارسال درخواست به صورت آنلاین" را داشته باشد، باید باتوجه به میزان سوابق هریک از بیمه‌شدگان و براساس جدول مزد پایه سنواتی نسبت به درج پایه سنوات (روزانه) و حق تاهل (ماهانه) در ستون‌هایی که به همین منظور تعبیه شده است، اقدام کند.

کپی از لیست ماه قبل:

در این حالت نیز، همانند روش "ارسال درخواست به صورت آنلاین" ستون‌های مربوط به درج پایه سنوات (روزانه) و حق تاهل (ماهانه) تعبیه شده است که مقتضی است کارفرما با توجه به میزان سوابق هر یک از بیمه‌شدگان و براساس جدول مزد پایه سنواتی نسبت به درج آن اقدام کند.

بارگذاری فایل اطلاعات:

در این روش ابتدا کارفرما باید فایلهای dbf مربوط به قسمت‌های "اطلاعات ماهیانه کارگاه" و "اطلاعات ماهیانه بیمه‌شدگان" را از قبل تهیه کرده باشد و سپس از قسمت مربوطه (بارگذاری فایل اطلاعات) اقدام به بارگذاری فایل‌های موصوف کنند که مقتضی است در زمان تهیه فایل‌های مربوطه توسط نرم‌افزار LIST DISK ورژن ۶ که براساس موارد مزبور به روزرسانی شده است،‌ در ستون‌های مربوطه مقادیر مرتبط (پایه سنوات و حق تاهل) درج شود.

- نرم افزار LIST DISK ورژن ۶ و راهنمای نصب آن را از کجا می‌توان دریافت کرد؟

نرم‌افزار تهیه لیست کارفرمایان ۶.۵ Disk Version از مسیرهای ذیل قابل دریافت و بهره‌برداری است:

در سرویس‌های الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی Es.tamin.ir و در پورتال کلیه کارفرمایان در صفحه منوی درخواست‌ها با عنوان "نرم افزار تهیه لیست کارفرمایان" (۶.۵ List Disk Version) قابل دریافت و بهره‌برداری است.

در سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی tamin.ir در قسمت "پنجره واحد خدمات هوشمند"، "ارسال لیست هوشمند" از قسمت "راهنما" با عنوان "دریافت قابل اجرایی نرم‌افزار LAST DISK ورژن ۶ سال ۱۴۰۳ قابل دریافت و بهره‌برداری است.

- باتوجه به اینکه برخی از کارگاه‌ها از نرم‌افزارهای حقوق و دستمزد خود اقدام به اخذ خروجی dbf به منظور ارسال لیست می‌کنند و باید نرم‌افزارهای خود را طبق بخشنامه ارتقاء دهند، چگونه و از کجا می‌توانند راهنمای افزودن فیلدهای پایه سنوات و حق تاهل را دریافت کنند؟

راهنمای افزودن فیلدهای پایه سنوات و حق تاهل در بارگذاری فایل‌های لیست حق بیمه در منوی درخواست‌ها در سرویس‌های الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی Es.tamin.ir و همچنین در سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی Tamin.ir در پنجره واحد خدمات هوشمند، ارسال لیست هوشمند و در قسمت "راهنما" قابل دسترسی و بهره‌برداری است.

- از چه تاریخی و برای لیست‌های چه ماهی درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل الزامی است؟

از ابتدای دی ماه سال ۱۴۰۳ در کلیه لیست‌هایی که ارسال می‌شود باید مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل درج شود.

- آیا کارگاه‌هایی که دارای مشاغل ثابت و دستمزد مقطوع هستند باید نسبت به درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل اقدام کنند؟

بله کلیه کارگاه‌های مشمول قانون کار باید نسبت به درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل برای بیمه‌شدگان مشمول خود در لیست ارسالی و در ستون‌های مربوطه اقدام کنند.

- آیا کارگاه‌های دارای طرح طبقه‌بندی مشاغل نیز باید نسبت به درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل اقدام کنند؟

بله طرح طبقه‌بندی مشاغل صرفاً در خصوص دستمزد صادق بوده و ارتباطی با میزان مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل ندارد و کارفرمای کارگاه‌های دارای طرح طبقه‌بندی مشاعل نیز ملزم به درج موارد موصوف در ستون‌های مربوطه برای هر یک از بیمه‌شدگان است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: