امشب؛ واریز یارانه نقدی 600 هزار تومانی برای این دهکها | افزایش یارانه نقدی با کد دستوری
واریز یارانه نقدی طبق جدول زمانبندی منتشر شده از سوی سازمان هدفمندی یارانهها انجام خواهد شد.
واریز یارانه نقدی گروهی از یارانه بگیران هنوز انجام نشده است.
مرحله نخست واریز یارانه نیز در روز سهشنبه ۲۵ دی انجام شد. در این روز یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم به حساب سرپرستان خانوارها واریز شد. مبلغ یارانه نقدی برای مشمولان دهکهای اول تا سوم، ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر است.
مرحله دوم واریز یارانه نقدی دی در تاریخ ۳۰ دی انجام خواهد شد. در مرحله دوم یارانه بگیران دهکهای چهارم تا نهم یارانه خود را دریافت خواهند کرد که مبلغ یارانه برای این افراد ۳۰۰ هزار تومان است.
افزایش یارانه نقدی با کد دستوری
برخی تیترهای عجیب در خصوص دریافت و افزایش یارانه نقدی با کد دستوری یارانه بگیران را دچار سردرگمی کرده است.
واریز یارانه نقدی دی ۱۴۰۳ از روز سهشنبه ۲۵ دیماه با واریز یارانه دهکهای اول تا سوم آغاز شد و مرحله دوم که مربوط به واریز یارانه سایر دهکها است نیز در روز ۳۰ دی اجرا خواهد شد.
در این میان برخی تیترهای عجیب در خصوص دریافت و افزایش یارانه نقدی با کد دستوری منتشر شده که یارانه بگیران را دچار سردرگمی کرده است. ماجرای این تیترها چیست و چقدر صحت دارد؟
واقعیت این است که یارانه نقدی را سازمان هدفمندی یارانهها از منابع مختلف وصول و به شماره حساب سرپرستان خانوارها واریز میکند. شماره حساب مد نظر توسط سرپرست خانوار در بانک یا سامانه رفاهی (در حال حاضر در دسترس نیست) ارائه و ثبت شده و یارانه نقدی صرفاً به آن شماره حساب واریز میشود و برای تغییر شماره حساب نیز در حال حاضر هیچ روشی جز مراجعه حضوری سرپرست خانوار به بانک وجود ندارد.
بنابراین یارانه بگیران برای دریافت یارانه نقدی نیاز نیست اقدام خاصی انجام دهند و یارانه نقدی آنها در موعد مقرر به حسابشان واریز خواهد شد. از این رو تمامی اخبار در خصوص دریافت یارانه نقدی با وارد کردن کد دستوری کذب است.
به سرپرستان خانوارهای یارانه بگیر توصیه میشود در صورتی که یارانه نقدی به هر دلیلی به حساب آنها واریز نشد به بانک مربوطه مراجعه کرده و این موضوع را پیگیری نمایند.
همچنین یارانه بگیران از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی my.gov.ir میتوانند بررسی کنند که نام آنها در فهرست یارانه بگیران قرار دارد یا خیر.
همچنین در آستانه دهه فجر یکی از سوالات پرشماری که از سوی یارانهبگیران مطرح میشود، این است که آیا امسال کالابرگ فجرانه داریم یا خیر. این موضوع بهویژه با اعلام اعطای بستههای حمایتی متناسب با شرایط از سوی فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت بر سر زبانها افتاد. اما تا کنون پرداخت کالابرگ به روال سال گذشته به صراحت از سوی دولت اعلام نشده است.
پیشتر هم طیبه حسینی- سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها در این باره به اقتصادنیوز گفته بود: «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجری طرح کالابرگ فجرانه است و اگر تامین منابع صورت گیرد، سازمان هدفمندسازی یارانهها مبلغ آن را به حساب یارانهبگیران شارژ میکند.».
مایندگان مجلس در جلسه علنی روز یکشنبه و در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه ۱۴۰۴، تبصرههای ۱۲ و ۱۳ را بررسی کردند.
جزء (۲) بند (الف) تبصره (۱۲) به شرح زیر اصلاح شد:
«حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان (مشمول و غیرمشمول قانون مدیریت خدمات کشوری به استثنای مشمولین قانون کار موضوع ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری) به میزان بیست درصد (۲۰%) افزایش مییابد. تفاوت تطبیق موضوع ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری، تفاوت تطبیق موضوع جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور مصوب ۲۰/ ۱۲ /۱۳۹۶ و تفاوت تطبیق موضوع بند «ی» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مصوب ۲۱/ ۱۲ /۱۳۹۷ در حکم حقوق، بدون تغییر باقی میماند.»
جزء (۲) بند (پ) تبصره (۱۲) نیز به شرح زیر اصلاح شد:
«بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بهزیستی کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلفند در سقف اعتبارات مصوب مربوط به جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمیباشند، افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد بدون آزمون وسع، رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد براساس تشخیص وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و معلولان شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد، با انجام آزمون وسع توسط سازمان بهزیستی کشور، کمکمعیشت ماهانه که میزان آن در چهارچوب قوانین و مطابق آییننامه اجرائی مصوب هیأتوزیران تعیین میشود، پرداخت نمایند. کمکمعیشت ماهانه رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد، حداقل هفتاد و پنج درصد (۷۵%) حداقل حقوق مذکور در جزء (۳) بند «ب» این تبصره است.
همچنین نمایندگان مجلس بر مصوبه قبلی خود در بند (ت) تبصره ۱۳ اصرار کردند؛ این مصوبه برای اعمال نظر به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
در بند (ت) تبصره ۱۳ آمده است: «سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است، یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) (منوط به عدم مغایرت با اساسنامه این نهاد) و سازمان بهزیستی کشور و یارانه آرد و نان (خرید تضمینی گندم) را مستقیماً به حساب ذینفع نهایی پرداخت نماید. تعیین ذینفع نهایی در بخش یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانهها و در بخش یارانه آرد و نان خرید تضمینی گندم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی صورت میگیرد.
دولت مکلف است در سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی خانوادههای پردرآمد (دهکهای هشتم، نهم و دهم) را حذف نماید.
آییننامه اجرائی این بند توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری دستگاههای اجرائی مذکور (مرتبط) ظرف مدت حداکثر یک ماه از لازمالاجراء شدن این قانون به تصویب هیأتوزیران میرسد.
سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است گزارش تفصیلی عملکرد این بند را هر سه ماه یکبار به کمیسیونهای اقتصادی، اجتماعی، برنامه و بودجه و محاسبات و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.»