اطلاعیه مهم برای بیمه شدگان تامین اجتماعی | ارائه خدمات جدید و رایگان+کمک هزینه بلاعوض برای بیمه شدگان تامین اجتماعی

بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی در صورت نیاز می‌توانند از کمک هزینه پروتز و اورتز استفاده کنند.

کدخبر : 26528
سایت سرگرمی روز :

سازمان تامین اجتماعی به بیمه شدگان این سازمان کمک هزینه پروتز و اورتز اعطا می‌کند. اندام مصنوعی یا پروتز به وسایل کمک پزشکی گفته می‌شود که در صورت فقدان تمام و یا قسمتی از عضو، به منظور جبران این کمبود مورد استفاده قرار می‌گیرد. ( مانند دست مصنوعی، دندان مصنوعی). اورتوز نیز به وسایل کمک پزشکی گفته می‌شود که برای بهبود عملکرد عضوی که دچار اختلال شده است به کار می‌رود. ( مانند عینک، سمعک)

مشمولین:

الف‌‌‌- بیمه‌شدگان اجباری و افراد تحت تکفل آنان.

ب‌‌‌- بیمه‌شدگان اختیاری وافراد تحت تکفل آنان.

ج‌‌‌- بیمه‌شدگان توافقی و افراد تحت تکفل آنان .

د‌‌‌- مقرری بگیران بیمه بیکاری و افراد تحت تکفل آنان.

هـ‌‌‌- مستمری‌بگیران و افراد تحت تکفل آنان که مشمول ماده 89 قانون تامین اجتماعی می‌باشند.

 دوره تمدید:

استفاده مجدد از اقلام ذیل با رعایت دوره تمدید بلامانع بوده و سایر اقلام صرفا برای یکبار به مشمولین قابل پرداخت می‌باشد:

شرح

دوره تمدید

توضیحات

شیشه عینک طبی

هر دو سال یک بار

در صورت گذشت 2 سال از آخرین پرداخت هزینه عینک یا شیشه  ( صرفا بابت یکی از انواع عینک قابل پرداخت می‌باشد )

کنتاکت لنز

هر 5 سال یک بار

‌‌‌-‌‌‌-‌‌‌-

سمعک

هر ده سال یک بار

بابت یک گوش ( به استثنای کودکان زیر 6 سال )

ویلچر

هر 7 سال یک بار

‌‌‌-‌‌‌-‌‌‌-

چشم مصنوعی

هر پنج سال یک بار

‌‌‌-‌‌‌-‌‌‌-

دست و پای مصنوعی

هر5 سال یک بار

‌‌‌-‌‌‌-‌‌‌-

کفش طبی کلاب فوت

هر سال یک بار

تا پایان 10 سالگی

بریس دنیس براون متحرک

هر سال یک بار

تا پایان 4 سالگی

تذکر1: به منظور مساعدت به مستمری‌بگیران بازنشسته و ازکارافتاده کلی و افراد تبعی آنان، هزینه عینک طبی ( شیشه و فریم ) صرفا بابت یکی از انواع عینک ( دوربین، نزدیک بین و آستیگمات ) و همچنین پروتز دندان مصنوعی در صورتیکه از تاریخ آخرین پرداخت به آنان حداقل ده سال گذشته باشد، حداکثر برای یک بار دیگر با رعایت سایر شرایط قابل پرداخت خواهد بود.

تذکر2: پرداخت هزینه سمعک جهت هر دو گوش در کودکان زیر 6 سال بلامانع می‌باشد. مبنای محاسبه سن کودک، تاریخ ثبت درخواست در سیستم متمرکز تعهدات کوتاه مدت می‌باشد و مرجع معتمد پزشکی مربوطه موظف است نیاز یا عدم نیاز کودک به سمعک برای هر دو گوش را بررسی و اعلام نظر نماید.

مدارک لازم برای بررسی اقلام پروتز و اورتوز:

    الف‌‌‌‌‌- اصل گواهی تجویز پزشک متخصص مرتبط، مشتمل بر مشخصات بیمار، تاریخ تجویز، نوع بیماری و ضرورت درمانی نیاز به پروتز و اورتوز.

    ب‌‌‌‌‌- اصل فاکتور خرید که مشخصات بیمار و مشخصات کامل پروتز و اورتوز در آن درج شده باشد و ممهور به مهر فروشنده معتبر دارای پروانه کسب از مراجع ذی‌صلاح شده باشد و حسب مورد اصل کارت گارانتی.

     ج‌‌‌- مدارک و مستندات تشخیصی و درمانی مورد استناد پزشک معالج.

     د‌- ارائه پروتز و یا اورتوز خریداری شده.

مراجع تایید:

 پرداخت هزینه عینک طبی و اقلام با تعرفه کمتر از 000‌/000‌/4 ریال بدون نیاز به تایید با ارائه اصل مدارک بلامانع می‌باشد.

پزشکان معتمد: بررسی و اظهارنظر در خصوص اقلامی که تعرفه آنان از چهار میلیون ریال تا ده میلیون ریال می‌باشد به عهده پزشکان معتمد عمومی می‌باشد.

تایید پروتز سمعک برعهده پزشک معتمد متخصص گوش، حلق و بینی می‌باشد.

شورای پزشکی: بررسی و اظهار نظر در خصوص اقلامی که تعرفه آنان بیش از ده میلیون ریال می‌باشد به عهده شوراهای پزشکی است .

مدیرکل اداره وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی گفت: پایه سنوات به کلیه کارگران مشمول قانون کار که بیش از یک سال و بیشتر، از استخدامشان می گذرد تعلق می گیرد.

 طبق بخشنامه ابلاغی ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارفرمایان باید در سال ۱۴۰۳ مزد پایه سنوات و مبلغ مزایای حق تاهل را براساس میزان سابقه هریک از بیمه شدگان در آن کارگاه، برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند. در همین راستا، برای بارگذاری و ارسال آن از طریق «بارگذاری فایل اطلاعات» به سازمان تامین اجتماعی، نرم افزار به روز رسانی و ستون مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در این ورژن اضافه شده و کارفرمایان می توانند این موارد را در این نرم افزار و در ستون های مربوطه درج کنند.

بر این اساس، هر کارفرمایی که برای ارسال لیست به پورتال خود در سرویس های الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir مراجعه کند، در آن پورتال و در صفحه "منوی درخواست ها"، "نرم افزار تهیه لیست کارفرمایان (ورژن ۶.۵) " به همراه نحوه به روزرسانی آن، ویدیو های آموزشی "لیست هوشمند" و "پایه سنواتی" و همچنین "جدول مزد پایه سنوات" قابل دریافت و بهره برداری است.

ابراهیم کشاورز، مدیرکل اداره وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی در این زمینه، به برخی از پرتکرارترین سوالات مطرح شده پاسخ داده است.

- پایه سنوات به چه کسانی تعلق می گیرد و چه افرادی مشمول آن می شوند؟

پایه سنوات به کلیه کارگران مشمول قانون کار که بیش از یک سال و بیشتر، از استخدام شان می گذرد تعلق می گیرد.

- اگر کارکرد بیمه شده درماه کمتر از روز های کار کرد کامل باشد، نحوه محاسبه مزد سنواتی به چه صورت است؟

طبق جدول پیوست بخشنامه ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستورالعمل اجرایی مربوطه، مبلغ مزد پایه سنوات به صورت روزانه مشخص و اعلام شده است که کارفرما مکلف است بر اساس تعداد روز های کارکرد هر یک از کارگران شاغل در کارگاه نسبت به درج و پرداخت آن اقدام کند.

- اگر یک بیمه شده از یک کارگاه قطع همکاری کرده و در کارگاه دیگری شروع به کار کند، آیا سوابق کارگاه قبلی باید در درج مزد پایه سنوات مد نظر قرار گیرد یا خیر؟

خیر، تعیین میزان مزد پایه سنوات، صرفا براساس سوابق بیمه شده در کارگاهی است که در حال حاضر مشغول به کار بوده و لیست و حق بیمه شان از کارگاه ارسال و پرداخت می شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: