بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان

فوری/ حداقل حقوق بازنشستگان 23 میلیون تومان شد | اصلاح همسان سازی حقوق بازنشستگان به رقم سبد معیشت

شماری از بازنشستگان صنعت فولاد در اصفهان و کرمان با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار اصلاح همسان‌سازی شدند.

کدخبر : 26609
سایت سرگرمی روز :

امروز یکشنبه (۳۰دی ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در اصفهان و کرمان با حضور در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار اصلاح همسان‌سازی و تامین منابع مالی آن شدند

اجرای همسان‌سازی واقعی‌تا تعیین سبد معیشت (طرح اصلاحی ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۲)، برداشتن سقف حقوق، اعطای افزایشات۶۵ درصدی سالهای ۹۹و۱۴۰۰، عیدی حداقل دوبرابر حقوق و درمان رایگان از دیگر مطالبات بازنشستگان معدن و صنعت فولاد است.

بازنشستگان تامین اجتماعی با تاکید بر اهمیت تصمیمات شورای عالی کار برای زندگی خود، خواستار افزایش قانونی دستمزدها و توجه به مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی شدند.

وی ایجاد رفاه عمومی و رفع خط فقر را دستور و خواسته رهبری دانست و گفت: اگر افزایش مزد بر اساس تورم باشد نقطه سر به سری است و اگر درصدی بیشتر از تورم باشد تازه می شود رفع خط فقر و ایجاد رفاه عمومی.

نشست هم اندیشی درباره دستمزد سال ۱۴۰۴ کارگران با دعوت علی دهقان کیا رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران از نمایندگان کارگران و کارفرمایان در شورای عالی کار، رئیس و دبیر کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور امروز در دفتر کانون برگزار شد.

رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران خواستار رعایت ماده ۴۱ قانون کار و دو فاکتور تورم و سبد معیشت در تعیین مزد کارگران شد و اظهار داشت: انتظار نداریم هنوز رای مردم در ریاست جمهوری خشک نشده شاهد تصمیمات غیر قانونی باشیم.

او با بیان این که سازمان برنامه و بودجه برای حال خوب کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی قدمی بر نمی دارد، خاطر نشان کرد: شعار دولت قانون گرایی و تبعیت از منویات رهبری معظم انقلاب است اما عملکرد مسولان سازمان برنامه و بودجه در این راستا نیست.

وی ایجاد رفاه عمومی و رفع خط فقر را دستور و خواسته رهبری دانست و گفت: اگر افزایش مزد بر اساس تورم باشد نقطه سر به سری است و اگر درصدی بیشتر از تورم باشد تازه می شود رفع خط فقر و ایجاد رفاه عمومی.

این مقام بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: ۳۵ سال است مزد سرکوب شده است و فقط در دوران ریاست جمهوری آقای رئیسی ودر دوران وزارت عبدالملکی برای یکسال عملکرد شورای عالی کار خوب بود که نتیجه آن هم تعییر وی از وزارت کار شد.

دهقان کیا گفت: هزینه های درمان که پیش از این با ارز ۴۲۰۰ تومانی بود به حدود ۲۸ هزار تومان افزایش پیدا کرده که این یعنی افزایش ۷ برابری قیمت ها در این بخش می باشد که گویا قرار است قیمت ۲۸ هزار تومان در سال آینده به ۳۸ هزار تومان افزایش یابد.

او گفت: ما پشتیبان نمایندگان کارگری و کارفرمایی در شورای عالی کار هستیم تا قانون را اجرا کنند چرا که دولت کارفرمای بزرگ است.

علی اصغر بیات دبیر کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور هم گفت: هر ساله پایان سال چشم کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی به شورای عالی کار است چرا که تصمیمات این شورا به ما نیز مرتبط است.

او با بیان این که تاکید رئیس جمهور نیز بز افزایش حقوق ها بر اساس نرخ تورم بوده است،خاطر نشان کرد: نوسانات نرخ ارز بازنشستگان را فقیر و قدرت خرید آنان را پایین آورده است و این در حالی است که ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشسته داریم.

وی با انتقاد از مجلس گفت: مجلس پایه بدی برای افزایش حقوق ها در سال ۱۴۰۴ گذاشته است اما ما انتظار داریم به شورای عالی کار توجه شود.

محمد اسدی رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نیز گفت: تشکلات کارگری ،کارفرمایی و دولت تلاش می کنند تصمیم خوبی در شورای عالی کار برای مزد بگیرند اما ما انتظار داریم با توجه به این که زندگی بازنشستگان تامین اجتماعی با تصمیمات شورای عالی کار گره خورده به ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی توجه شود.

اسدی با بیان این که ۷۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل بگیر هستند،اظهار داشت: افزایش مزایا برای بازنشستگان فایده ندارد و افزایش پایه حقوق خواست ماست در غیر این صورت بازنشستگان قربانی می شوند.

او گفت: افزایش قانونی مزد خواست اول ماست چرا که اظهارات آقای رئیس جمهور و رئیس مجلس نیز موید این موضوع است.

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی میزان افزایش حقوق کارمندان برای سال آینده را نامطلوب دانست و گفت: این نگاه نباید الگوی جامعه کارگری شود و قانون باید ملاک باشد.

او گفت: تا کنون تورم ۳۵ درصدی که مسجل است بنابراین ضمن حمایت از شورای عالی کار خواستار اجرای قانون هستیم.

داود جوانی نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار نیز با بیان این که کارگران و کارفرمایان منافع مشترک دارند،گفت: می توانیم با تشکیل جلسات دو جانبه به توافق برسیم.

وی ترک جلسه را باعث کاهش قدرت چانه زنی در شورای عالی کار دانست و گفت: تجربه سال گذشته موید این مطلب است.

او با بیان این که نمایندگان مجلس در شعار و عمل متفاوت هستند، گفت: موقع شعار خوب حرف می زنند اما در عمل مشاهده می کنید حقوق کارمندان را چگونه و با چه میزانی تعیین می کنند.

باقری: با دولت در مبانی اختلاف داشتیم

محسن باقری عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران نیز با بیان این که سال گذشته ۲۵ جلسه کمیته مزد داشتیم،گفت: سال گذشته با دولت در مبانی اختلاف داشتیم.

او گفت: نظر دولت در سال گذشته افزایش ۳۵ درصدی نبود  این عدد حاصل کار نمایندگان کارگری و ترک جلسه بود.

باقری گفت: وقتی عرصه و تقاضا در نیروی کار هست چرا شهادت وضعیت فعلی هستیم؟ جواب حقوق نامناسب است.

او گفت: نرخ ارز بر زندگی کارگران تاثیر زیادی دارد و باعث تورم می شود.حقوق ها ریالی اما هزینه ها دلاری شده است.

باقری ترک جلسه شورای عالی کار در سال گذشته را تصمیم جمعی گروه کارگری دانست.

اسعد صالحی نماینده کارگران در شورای عالی کار نیز بازگشت علی خدایی به شورای عالی کار را تصمیمی خوب ارزیابی کرد و گفت: به طور قطع امسال با تورم ایجاد شده و تورم انتظاری باید دستمزد خوبی برای کارگران تعیین شود.

عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران گفت: همیشه دنبال مسکن مقطعی بوده ایم این در حالی است که باید از تجربیات سایر کشورها استفاده شود.کشورهایی داریم مزد ماهانه تعیین می کنند.برخی کشورهای همسایه هم سالانه چند بار مزد تعیین می کنند.

گره زندگی بازنشستگان به دستمزد ۱۴۰۴: درخواست افزایش قانونی و توجه به ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی

نماینده کارگران در شورای عالی کار تصریح کرد: همه دارند راننده تاکسی های اینترنتی میشوند و این یعنی به چالش کشیدشدن تولید.

صالحی خاطر نشان کرد: شاهد مهاجرت کارگران به شهرهای بزرگ و تهران هستیم.حفظ واحدهای های تولیدی خواست ماست.

او خواستار ادامه این جلسات شد.

حسن صادقی عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران نیز گفت: آیا روند افزایش مزد نیاز به بازنگری و پوست اندازی ندارد؟

او افزود: در ۱۳ سال گذشته تورم ۳۹۷ درصد رشد داشته و افزایش مزد ۲۰۷ درصد .این یعنی تورم ۲ برابر مزد بوده است.

صادقی گفت: بخشی از این به علت شرایط غیر اقتصادی بوده و بخش اعظم آن به دلیل این است که قانون همه را یکپارچه دیده است.

او گفت: به نظر می رسد باید صنعت را جدا ببینیم، خدمات را به چند بخش تقسیم کنیم و….

صادقی گفت: عقب افتادگی مزد از قانون نشات می گیرد چرا که ۲ تبصره ماده ۴۱ قانون کار با هم دیده نمی شود.

او با بیان این که مزد منطقه ای جوابگو نیست،گفت: البته در شرایط فعلی نمی توان به اصلاح قانون پرداخت و بعد از تعیین مزد در سال جاری می توان به این موضوع ورود کرد.

علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار نیز گفت: معتقدم در صندلی که نتوان کار کرد نباید نشست.

گره زندگی بازنشستگان به دستمزد ۱۴۰۴: درخواست افزایش قانونی و توجه به ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی

خدایی: چه کسی می گوید مشکل کارفرمایان مزد کارگران است؟

او اوضاع اقتصادی را خراب دانست و گفت: چه کسی می گوید مشکل کارفرمایان حقوق کارگر است؟مشکل کارفرمایان گران شدن لحظه ای نرخ ارز، قطعی برق، نرخ گمرکی و …است.

خدایی با بیان که دچار سردرگمی در حوزه روابط کار هستیم، گفت: در ۳ سال گذشته شورای عالی کار و وزارت کار عملکرد خوبی نداشته است.

او خواستار حمایت از نمایندگان کارگری شورای عالی کار شد، و همدلی و همراهی را نتیجه بخش دانست.

وی گفت: آقای عبدالملکی در ایام عید نوروز تعیین مزد ۵۷ درصدی، در جلسه ای به بنده گفت باید مزد کاهش یابد و در نهایت  کاهش مزد کارگران مشمول قانون کار دولترا مطرح کرد که من گفتم بحث ۳ میلیون نفر است و این مشکل برای بازنشستگان و کاهش ورودی تامین اجتماعی می شود که ترک جلسه از سوی من و برخی اعضای شورای عالی کار مواجه شد.

خدایی ادعای عدم تمایل به کار نسل جدید را حرفی غلط دانست و گفت: حقوق خوب بدهید ببینید چه می شود.کسی که حقوقش خوب نیست خوب هم کار نمی کند.

وی گفت: ۵ سال است حمایت از تولید مطرح می شود .آیا چاره ای جز این که تولید را جداب کنیم داریم؟ با شعار مسولان دولت و مجلس نمی توان کشور را جلو برد.

وی گفت: کارگران و کارفرمایان نقش تعیین کننده در شورای عالی کار دارند.

او گفت: من هم قبول دارم نیاز به اصلاح داریم اما این مقطع زمانی برای این کار ‌مناسب نیست.

اصغر آهنی ها نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار هم گفت: حال کارگر و کارفرما خوب نیست.۹۲ درصد واحدهای ما کارگاه‌های خرد و کوچک هستند.

آهنی ها: سبد معیشت فقط بر عهده کارفرمانیست

او گفت: در تصمیمات شورای عالی کار باید جامع نگر بوده و همه را ببینیم.سبد معیشت را بنده ابتدا مطرح کردم.سبد معیشت فقط به عهده کارفرما نیست و دولت هم وظیفه دارد.

وی بازنشستگی سخت و زیان آور را باعث آسیب به تامین اجتماعی و منابع انسانی واحد ها دانست و گفت: کجای دنیا این گونه است؟ فقط ۳۰ شغل سخت و زیان آور هستند.

آهنی ها گفت: ما همه زخمی قوانین و روابط پوپولیستی کشور هستیم و حل این مسائل ساده نیست.

وی گفت: معتقدیم باید افزایش به مزایا نباشد و به حداقل مزد باشد تا بازنشستگان هم زیان نکنند و منتفع شوند.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: باید مسکن کارگری مستقل مورد توجه باشد.نباید موضوع را تک بعدی دید.

او گفت: سعی می کنیم تا جای ممکن در کنار دوستان کارگری شورای عالی کار باشیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: