فوری| واریز حداقل 11 میلیون تومانی برای بازنشستگان تامین اجتماعی | واریز قطعی معوقات همسان سازی بازنشستگان تامین اجتماعی در این هفته

واریز معوقات حقوق بازنشستگان و همچنین ۳۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ انجام خواهد شد.

کدخبر : 26935
سایت سرگرمی روز :

واریز معوقات حقوق بازنشستگان و همچنین ۳۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ انجام خواهد شد.

حقوق بازنشستگان در سال آینده ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و این میزان افزایش حقوق برای بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری اعمال خواهد شد.

اما افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان تنها مبلغی نیست که به میزان دریافتی بازنشستگان در سال آینده می‌پردازد، بلکه در سال ۱۴۰۴ طبق برنامه هفتم توسعه، شاهد اجرای ۳۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز خواهیم بود.

۴۰ درصد کل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری اجرا شد. بازنشستگان مبالغی را در نیمه اول سال با عنوان علی‌الحساب متناسب‌سازی دریافت کردند و از آبان‌ماه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به طور رسمی اجرایی شد و مبلغ متناسب‌سازی در فیش حقوقی بازنشستگان درج شد. حقوق بازنشستگان در ماه‌های آذر و دی نیز همراه با اعمال متناسب‌سازی واریز شد و در دو ماه پایانی سال نیز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اجرا خواهد شد. همچنین ۳۰ درصد دیگر از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال آینده و ۳۰ درصد دیگر در سال ۱۴۰۵ انجام خواهد شد.

همچنین در سال آینده معوقات بازنشستگان نیز تعیین تکلیف خواهد شد. به تازگی سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، از تصویب پرداخت ۹۹۵ هزار میلیارد تومان مطالبات بازنشستگان در بودجه سال آینده خبر داده است.

طبق اعلام رحیم زارع، به دولت اجازه داده شده تا برای پرداخت این مطالبات، نسبت به جابجایی ردیف‌های بودجه‌ای اقدام کند.

بنابراین در سال ۱۴۰۴ علاوه‌بر افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان، مبالغ دیگری با عنوان متناسب‌سازی یا معوقه حقوق بازنشستگان به حساب این قشر واریز خواهد شد.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی از چالش‌های اجرایی تأمین اجتماعی و معوقات مربوط به بازنشستگان در نشست اخیر خود با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد.

محمد اسدی، رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی از چالش‌های اجرایی تأمین اجتماعی و معوقات مربوط به بازنشستگان در نشست اخیر خود با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد و تأکید کرد: مشکلات در مسیر اجرایی شدن قوانین و تخصیص منابع همچنان ادامه دارد.

وی همچنین به مشکلات بدهی‌ها و عدم پرداخت مطالبات به بازنشستگان اشاره کرد و بیان کرد: اگرچه مصوبات در مجلس و دولت تصویب می‌شود، اما در عمل بسیاری از این تصمیمات به تأخیر می‌افتد و گاهی با بایکوت مواجه می‌شود.

وی افزود: از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان تخصیص یافته برای تأمین اجتماعی، هنوز بخشی از مطالبات بازنشستگان پرداخت نشده است.

همچنین وی به پرداخت ۳۲ هزار میلیارد تومان از دیون به تأمین اجتماعی در سال گذشته اشاره کرد و اظهار کرد: با وجود این پرداخت‌ها، معوقات بازنشستگان همچنان به قوت خود باقی است.

وی به بدهی ۹ هزار میلیارد تومانی به بیمه تکمیلی و بیمه عمر اشاره کرد و گفت: این معوقات باعث شده که بازنشستگان از خدمات بیمه تکمیلی محروم شوند و برخی از پرداخت‌ها، حتی در خصوص فوتی‌ها، به تعویق افتاده است. این وضعیت برای بازنشستگان و خانواده‌های آنها غیرقابل قبول است.

رئیس کانون عالی بازنشستگان همچنین اعلام کرد: پیگیری‌هایی برای حل این مشکلات در سطح مجلس و دولت ادامه دارد.

وی به پیگیری‌ها برای برگزاری جلسه‌ای با حضور مسئولین وزارت کار، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه اشاره کرد و افزود: در صورت نیاز، جلسه‌ای با حضور رئیس مجلس نیز برگزار خواهد شد.

اسدی در پایان تأکید کرد: برای جلوگیری از استمرار مشکلات و معوقات، باید اقدامات سریع و مؤثری صورت گیرد تا مطالبات بازنشستگان در کوتاه‌ترین زمان ممکن پرداخت شود.

مابه التفاوت متناسب سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان در وضعیت ابهام قرار دارد و به گفته نائب رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور، فقط سه میلیون تومان از این مابه التفاوت پرداخت شده است.

نصرالله دریابیگی، دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران و نایب رییس کانون عالی بازنشستگان کشور، در رابطه با مشکلات کارگران و بازنشستگان به ایلنا گفت: موضوع اصلی ما در حال حاضردستمزدِ ناچیزِ کارگران و بازنشستگان است. در این شرایطِ سخت، انتظار داشتیم وزارت کار و سایر نهادها توجه ویژه ای به کارگران و بازنشستگان داشته باشند، اما متأسفانه اینگونه نبوده است. 

نائب رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور ادامه داد: حقوق و مستمری کفاف هزینه های زندگی را نمی دهد و تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصدِ حقوق کارگران و بازنشستگان فقط کفاف تأمین ۱۰ تا ۱۵ درصد از هزینه های زندگی را می دهد. رسیدن به چنین وضعیتی نتیجه  سال ها بی توجهی به قانون است. در حالیکه آقای رییس جمهور بارها در زمان انتخابات شعار اجرای قانون دادند، اما متأسفانه دورنمای تصمیم گیری ها نگران کننده است. 

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران گفت: معیشت جامعه کارگری و بازنشستگی که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، در وضعیت دشواری قرار دارد. ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که یکی از شاخصه های مهم رونق اقتصادی، اجرای صحیح قوانین مربوط به دستمزد است. اگر این قوانین به درستی اجرا شوند، قدرت خرید کارگران افزایش می یابد و می تواند به رونق اقتصادی کمک کند. در واقع ما با سرکوبِ دستمزدها نه تنها کمکی به تولیدکننده و رونق اقتصادی نمی کنیم، بلکه دوره ی رکود را بیشتر و سنگین تر می کنیم. 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: