اطلاعیه مهم از همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری | آخرین خبر از تغییرات جدید همسان سازی حقوق بازنشستگان
در ادامه خبری مهم از همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری را می خوانید.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متناسب سازی حقوق بازنشستگان به دلیل تورم، تاثیر چندانی بر زندگی بازنشستگان ندارد، گفت: طبق قانون مصوب مجلس، در تاریخ ۱۴۰۴/۱/۱ علاوه بر افزایش حکم سنواتی، ۳۰ درصد بعدی نیز اعمال شود.
علی بابایی کارنامی با اشاره به همسانسازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: با توجه به برنامه اجرایی همسانسازی و متناسبسازی حقوق بازنشستگان که قرار بود در سه مرحله (ابتدا ۴۰ درصد و سپس دو مرحله ۳۰ درصدی) انجام شود، بررسیهای ما نشان میدهد که در اجرای صدور احکام، شیوه پرداخت و پرداخت معوقات، ضعفهایی وجود دارد.
وی افزود: پیشبینی ما این است که قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان بیش از ۷۰ الی ۸۰ درصد بر اساس آنچه که تصویب کردیم انجام شده است و امیدواریم باقی آن با دقت نظر انجام شود. همچنین طبق قانون مصوب مجلس باید در تاریخ ۱۴۰۴/۱/۱ علاوه بر افزایش حکم سنواتی، ۳۰ درصد بعدی نیز اعمال شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اجرای برنامه متناسبسازی حقوق، از دولت و صندوق بازنشستگی درخواست کردیم که اگر ایراد احتمالی وجود دارد، اصلاحات لازم را در همان مراحل ۳۰ یا ۴۰ درصدی انجام دهند.
بازنشستگان در بحث همترازیها، مقایسهای بین خودشان میکنند و آنچه که در تطابق با وضعیت معیشتی خود احساس میکنند، مطالبهای بهحق است. زیرا در حال حاضر، آنچه که به بازنشستگان پرداخت میشود، به دلیل عقبماندگی از تورم، تأثیر چندانی بر روند زندگیشان ندارد. این موضوع نیاز به توجه جدی دارد تا بتوان کمک شایانی به بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان کرد.
وی با بیان اینکه تورم موجود بسیار جلوتر از میزان افزایش و متناسب سازی حقوقها است، گفت: قانون مصوب مجلس مشخص میکند که باید تا پایان سال ۱۴۰۵، حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغلین برسد. اما مساله اصلی اینجاست که وضعیت معیشتی و اقتصادی شاغلین هم حال و روز خوبی ندارد.
آقای بابایی کارنامی بیان کرد: بسیاری از شاغلین و درواقع بیش از ۵۰ درصد مزد بگیران، زیر ۳۰ میلیون تومان حقوق میگیرند. این بدان معناست که ما همچنان نسبت به تورم بسیار عقب هستیم و این مسئله میتواند تأثیر منفی بر زندگی بازنشستگان و شاغلین داشته باشد.
بنابراین نیاز است در سیاستهای حقوق و دستمزد بازنگری صورت بگیرد تا به نیازهای واقعی جامعه پاسخ داده شود و شرایط زندگی بهبود یابد.
واریز باقی مانده همسان سازی حقوق بازنشستگان در ایستگاه آخر
محسن زنگنه نائبرئیس کمیسیون تلفیق بودجه با اشاره جلسه روز سه شنبه (۲ بهمن) مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با بررسی ایرادات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ که با حضور او و رئیس کمیسیون تلفیق بودجه برگزار شد، گفت: بخش عمدهای از ایرادات هیات عالی مجمع به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مربوط به مغایرت احکام بودجه با سیاستهای کلی نظام بود که ایرادات برطرف و ۱۴ مورد آن به اتمام رسید.
نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات در مجلس تصریح کرد: در ادامه ما وارد بررسی ایراداتی شدیم که اعضای هیات عالی مجمع همچنان بند هایی از آن را مغایر با سیاستهای کلی نظام می دانستند.
وی در توضیح مصوبه مورد بررسی قرار گرفته، تاکید کرد: این مصوبه در رابطه با مباحث مربوط به متناسب سازی حقوق و مطالبات بازنشستگان بود که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
ما در این مصوبه آوردیم که دولت مکلف است به میزان ۹۵۰ هزار میلیارد ریال مطالبات بازنشستگان، متناسب سازی و همچنین مطالبات بازنشستگان فرهنگی را در سال ۱۴۰۴ پرداخت کند. در این مصوبه به دولت اجازه داده شده تا نسبت به جابجایی ردیفهای بودجهای برای پرداخت مطالبات، اقدام کند.
از این رو کمیسیون مربوطه هیات عالی نظارت مجمع این مسئله را مغایر سیاستهای کلی نظام تشخیص داده بود که پس از دفاعی که از سوی ما - نمایندگان حاضر در جلسه - صورت گرفت، هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام رای بر عدم مغایرت مورد اشاره شده داد و الحمدلله این مسئله مورد تصویب قرار گرفت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین یک سری ایرادات در قالب عدم مغایرت با سیاستهای کلی نظام همچنان باقی مانده که در جلسات بعدی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان پرداخت نشده و با وجود تخصیص منابع، مشکلات اجرایی و بدهیهای سنگین این سازمان، وضعیت بازنشستگان را دشوار کرده است.