امشب؛ واریز ۱ میلیون تومانی سود سهام عدالت مرحله جدید | جیب سهام عدالتی ها پر پول شد
مرحله نخست واریز سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ انجام شد و حساب بانکی بیش از ۴۴ میلیون دارنده سهام عدالت شارژ شد.
در این مرحله دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۷۴۴ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۸۰۵ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی مبلغ یک میلیون و ۵۱۳ هزار تومان سود دریافت کردند.
پیش از آن در آذر ۱۴۰۳ نیز باقیمانده سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شد تا پرونده سود سهام عدالت ۱۴۰۱ بسته شود.
در سالهای اخیر همواره وعدههایی در خصوص واریز سود سهام عدالت در فصل بهار داده شده است اما نگاهی به جدول واریز سود سهام عدالت نشان میدهد که تاکنون هیچ مرحله واریز سود سهام عدالت در ماههای ابتدایی سال انجام نشده است. در سال ۱۴۰۳ نیز که به طور رسمی اخباری مبنی بر واریز باقیمانده سود ۱۴۰۱ در خردادماه منتشر شد، در نهایت باقیمانده سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در آذرماه تعیین تکلیف شد.
با توجه به رویه سالهای قبل، انتظار میرود که مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت در آذر ۱۴۰۴ انجام شود مگر آنکه سازمان بورس تصمیم بگیرد سود سهام عدالت را به جای دو مرحله، در سه یا چند مرحله واریز کند؛ این پیشنهادی است که در دولت رئیسی مطرح شد اما در نهایت عملی نشد و همچنان سود سهام عدالت طی دو مرحله واریز میشود. در خصوص مبلغ باقیمانده از سود سهام عدالت سال مالی منتهی اسفند ۱۴۰۲ نیز هنوز خبری منتشر نشده اما به نظر میرسد حدود نیمی از سود سهام عدالت در اسفندماه گذشته واریز شده و نیمی از آن باقی مانده است.
مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه درباره سهامدارانی که سود سهام عدالت دریافت نکردهاند، گفت: این افراد به راحتی میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان، اطلاعات خود را اصلاح کنند تا شرکت سپردهگذاری مرکزی در مراحل بعدی، سود این افراد را به حسابشان واریز کند.
مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه درباره سهامدارانی که سود سهام عدالت دریافت نکردهاند، گفت: این افراد به راحتی میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان، اطلاعات خود را اصلاح کنند تا شرکت سپردهگذاری مرکزی در مراحل بعدی، سود این افراد را به حسابشان واریز کند.
در این زمینه محمد باغستانی مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه گفت: در مرحله نخست سود سهام عدالت سال منتهی به ۲۹ اسفندماه 1402، تعداد 151 هزار سهامدار سود خود را دریافت نکرده اند.
گزارش ۱۹ بانک عامل واریز مرحله نخست سود سهام عدالت نشان می دهد در مقایسه با دوره قبل واریز سود مشمولان سهام عدالت، در این دوره شاهد کاهش ۹.۷ درصدی برگشتی بانک ها معادل ۱۶ هزار و ۳۰۷ نفر بودیم به طوری که در مجموع ۱۵۱ هزار و ۷۱۲ سهامدار به دلیل مشکل شماره شبای معتبر بانکی، نتوانستند سود خود را در این مرحله دریافت کنند.
وی با بیان اینکه سهامداران نگران دریافت سود سهام عدالت خود نباشند، اظهار داشت: سهامدارانی که سود خود را دریافت نکرده اند، به راحتی میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، اطلاعات خود را اصلاح کنند تا شرکت سپردهگذاری مرکزی در مراحل بعدی، سود این افراد را به حسابشان واریز کند.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی تصریح کرد: «شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت» از مهمترین دلایلی است که سود به حساب سهامداران سهام عدالت واریز نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: در این دوره، شرکت سپردهگذاری مرکزی با همکاری سازمان امور مالیاتی پس از پرداخت مالیات بر ارث متوفیان، سود بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار متوفی مشمول سهام عدالت که فرایند تقسیم سهام خود را در سامانه میراث تکمیل کرده بودند را به حساب وارث آنها واریز کرد.
مرحله اول سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۲ شرکت های سرمایه پذیر و برای نخستین بار منافع حاصل از سود سهام عدالت مربوط به سنوات اخیر اسفندماه گذشته به حساب بیش از ۴۴ میلیون سهامدار واریز شد.
دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۷۴۴ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۸۰۵ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی مبلغ یک میلیون و ۵۱۳ هزار تومان سود دریافت کردند.
بانکهای «ملی، صادرات، کشاورزی، ملت، تجارت، سپه، رفاه کارگران، مسکن، پاسارگاد، قرض الحسنه مهر ایران، شهر، پارسیان، قرض الحسنه رسالت، آینده، اقتصاد نوین، سامان، دی، توسعه تعاون و پست بانک در فرایند واریز مرحله نخست سود مشمولان سهام عدالت مشارکت داشتند.
گفتنی است: سهامدارانی که در پیام رسان «بله» حضور دارند میتوانند از طریق بازوی پشتیبانی شرکت سپردهگذاری مرکزی، سوالات متداول خود را در پنج حوزه «سهام عدالت، سجام، میراث، تمکن مالی و درگاه ذینفعان بازار سرمایه» مطرح کنند.