آموزش کاشت آویشن کوهی در خانه + روش نگهداری

آویشن (Thymus vulgaris) یک گیاه همیشه سبز و چند ساله است که از برگ‌های معطر آن برای پخت و پز استفاده می‌شود.

کدخبر : 27310
سایت سرگرمی روز :

این گیاه رشد آسانی در گلدان دارد. بذرهای آویشن به سادگی جوانه می‌زنند، به خصوص اگر آن‌ها را در خانه بکارید. زیرا کنترل بیشتری بر دما و کیفیت خاک و رطوبت می‌توانید داشته باشید. در صورتی که قصد دارید آویشن را در خانه نگه دارید، هر زمان از سال می‌توانید اقدام به کاشت کنید.

وسایلی که نیاز دارید:

سینی نشا

خاک گلدان

کیسه پلاستیکی

بذر آویشن

گلدان

1 – یک سینی نشا را با خاک گلدان پر کنید. روی خاک آب بریزید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه مرطوب بماند.

2 – بذرهای آویشن را روی سطح خاک قرار دهید و روی آن‌ها لایه نازکی خاک بریزید، عمق کاشت بذر آویشن نباید بیشتر از نیم سانتی‌متر شود. هر بذر را در یک حفره از سینی نشا بکارید یا بین بذرها 5 سانتی‌متر فاصله قرار دهید.

3 – روی سینی یک پلاستیک بکشید. کشیدن پلاستیک روی سینی، باعث می‌شود گرما و رطوبت حفظ شود و جوانه زنی سریع تر انجام می‌شود. دمای مناسب برای جوانه زنی بذر آویشن 21 درجه سانتی گراد است. تا زمان جوانه زنی خاک را مرطوب نگه دارید ولی بیش از حد خاک را خیس نکنید.

4 – جوانه زنی بذر آویشن یک تا دو هفته طول می‌کشد. بعد از جوانه زنی پلاستیک را بردارید. سینی را در یک مکان گرم و آفتابی قرار دهید.

5 – زمانی که اندازه نهال‌های آویشن به 8 سانتی‌متر رسید، هر کدام از آن‌ها را به یک گلدان‌های جداگانه انتقال دهید. برای کاشت هر نهال آویشن از یک گلدان با قطر و عمق حداقل 15 سانتی‌متر استفاده کنید.

ذخیره و خشک کردن آویشن

برگ های کوچک آویشن به سرعت خشک می شوند. برای خشک کردن برگ های آویشن، باید آن ها را در یک مکان تاریک، گرم و با تهویه خوب قرار دهید. همچنین می توانید با قرار دادن برگ های آویشن روی یک سینی، آن ها را خشک کنید. زمانی که برگ های آویشن خشک شدند آن ها را به یک ظرف در بسته و محفوظ از هوا منتقل کنید. یکی دیگر از راه های ذخیره کردن آویشن، انجماد برگ های تازه می باشد. همچنین می توان برگ ها را در روغن یا سرکه قرار داد.

با اضافه کردن آویشن به کره یا سس مایونز طعم فوق العاده ای ایجاد می شود. آویشن در انواع غذا ها به صورت خشک شده و یا تازه استفاده می شود و باعث خوش طعم و خوش عطر شدن غذا می شود. از آویشن لیمویی به عنوان طعم دهنده در چایی و در غذاهای دریایی استفاده می شود.

شرایط محیطی مورد نیاز گیاه آویشن

خاک: مناسب‌ترین خاک برای کاشت آویشن در گلدان، خاکی با بافت متوسط، ظرفیت مناسب انتقال آب، تهویه خوب، مقادیر بالای آهک و غنی از عناصر غذایی است.

آبیاری: آویشن به آبیاری به صورت متوسط و منظم نیاز دارد. آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه گیاه می‌شود.

دما: گیاه آویشن برای رشد نیازمند هوای گرم است و در برابر سرما چندان مقاوم نیست. بهترین دما برای کاشت آویشن در گلدان دمای ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است. یا این وجود این گیاه، دامنه تحمل تغییرات دمای ۱۲ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد را دارد.

نور: گلدان را در محلی با امکان دریافت نور کافی خورشید قرار دهید. پنجره‌های جنوبی آپارتمان بهترین مناسب‌ترین مکان برای نگهداری از این گیاه است.

هرس: چیدن نوک ساقه‌های آویشن باعث می‌شود که گیاهتان پرپشت باقی بماند. این کار را قبل از چوبی شدن ساقه‌های آویشن انجام دهید.

کوددهی: برای کاشت آویشن در گلدان، استفاده از کود ضروری نیست.

آفات و بیماری‌ها: آویشن یک گیاه مقاوم است و خیلی کم درگیر آفات و بیماری‌ها می‌شود. با این وجود توصیه می‌کنیم از دادن سم به گیاه خودداری کنید تا بتوانید با خیال راحت از برگ‌های آویشن در پخت غذا و تهیه دمنوش استفاده کنید.

در هر زمان که بخواهید می‌توانید برگ‌ها و گل‌های آویشن را برداشت و آن‌ها را در یک محیط دارای سایه با تهویه مناسب خشک کنید. برگ‌های خشک آویشن قابلیت نگهداری برای دو سال را دارند و عطر خود را حفظ می‌کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: