این مغز پر خاصیت باعث کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب
فندق، این خوراکی خوشمزه و مغذی، تأثیرات چشمگیری بر سلامت قلب و عروق دارد.
تحقیقات علمی نشان داده است که مصرف منظم فندق میتواند با کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL)، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
یکی از ویژگیهای برجسته فندق، وجود اسیدهای چرب غیراشباع، بهویژه اسید اولئیک است. این نوع چربی سالم، که به وفور در فندق یافت میشود، به کاهش تجمع چربی در رگها کمک کرده و از گرفتگی عروق جلوگیری میکند. مطالعهای که در Journal of Clinical Lipidology منتشر شده، نشان داد که مصرف روزانه فندق به مدت 4 هفته میتواند سطح کلسترول بد را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
فندق همچنین سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین E و فلاونوئیدها است. این ترکیبات با کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن، از آسیب به رگهای خونی و قلب جلوگیری میکنند. آنتیاکسیدانها نقش مهمی در محافظت از سلولها در برابر رادیکالهای آزاد دارند و به همین دلیل، مصرف فندق میتواند روند پیری سیستم قلبی-عروقی را کندتر کند.
همچنین فندق حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم و پتاسیم است که به تنظیم فشار خون کمک میکنند. این مواد معدنی با گشاد کردن عروق و کاهش فشار خون، خطر سکتههای قلبی و مغزی را کاهش میدهند.
پزشکان توصیه میکنند روزانه یک مشت کوچک (حدود 30 گرم) فندق به رژیم غذایی اضافه شود. این مقدار نهتنها سلامت قلب شما را تقویت میکند، بلکه تأثیرات مثبتی بر عملکرد مغز و سیستم ایمنی دارد.
فندق بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، یک انتخاب طبیعی و سالم برای محافظت از قلب و عروق است. اگر به دنبال یک خوراکی خوشمزه و مفید برای حفظ سلامت خود هستید، فندق گزینهای عالی است.
فندق سرشار از آنتی اکسیدان است
فندق سرشار از آنتی اکسیدان است که به محافظت از بدن در برابر تنش اکسیداتیو که منجر به بالا رفتن فشار خون می شود، کمک می کند. فلوئیدها در غذاها یافت می شوند و از طریق کاهش کلسترول و التهاب به سلامت قلب کمک می کنند.
کاهش سطح کلسترول. مقاله منتشر شده در سال ۲۰۱۶ نشان داد که آجیل هایی از قبیل فندق، احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می دهند.
با وجود این که اکثر مردم می توانند فندق را بدون ترس از عوارض جانبی مصرف کنند، دو هشدار وجود دارد. برخی از افراد نسبت به فندق آلرژی دارند و دچار واکنش های آلرژیک شدیدی از قبیل آنافیلاکسی می شوند که می تواند منجر به مرگ شود.
خواص فندق برای کبد چرب
بر اساس مقاله اخیر منتشر شده در Nutrients، مکمل های غذایی حاوی روغن فندق منجر به کاهش چربی خون و کند کردن پیشرفت بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) در همسترهایی می شوند که دارای رژیم غذایی با کلسترول بالا هستند. یکی از شایع ترین علل بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) التهاب کبد است.