خبر مهم مقام دولتی از افزایش قیمت بنزین | قیمت نهایی بنزین در 1404 تعیین شد
سخنگوی دولت گفت: دولت لزوماً به دنبال گرانکردن سوخت نیست، بلکه مدیریت مصرف سوخت است که در این زمینه طرحهای مختلفی بررسی شده ولی هنوز هیچکدام به جمعبندی نهایی نرسیده است.
فاطمه مهاجرانی با تاکید بر اینکه طبق قول داده شده، دولت به هیچ عنوان بدون کار کارشناسانه و اطلاع مردم اقدام ویژهای انجام نخواهد داد، تصریح کرد: دولت لزوماً گران کردن سوخت نیست، بلکه مدیریت کردن مصرف سوخت است که بسیار موضوع مهمی است.
وی افزود: ما وقتی یارانههای سنگینی در این زمینه میدهیم، این یارانه باید به افرادی برسد که میزان توانمندی مالی کمتری دارند ولی الان این اتفاق رخ نمیدهد.
سخنگوی دولت یادآور شد: در این زمینه طرحهای مختلفی بررسی شده ولی هنوز هیچکدام به جمعبندی نهایی نرسیده است.
مهاجرانی درباره اقدامات دولت برای کاهش ناترازی برق، اظهار کرد: ۱۴ کلان پروژه را وزارت نیرو در راستای کاهش ناترازیها تعریف کرده است، چون متاسفانه هنوز تا رفع ناترازی فاصله زیادی است. ۳۰ هزار مگاوات برق حاصل از انرژی خورشیدی که قرار است به شبکه اضافه شود حدود سه و نیم سال دیگر طول میکشد و تا آن زمان میزان مصرف همچنان بالا میرود.
وی یادآور شد: به عنوان مثال در سال گذشته تقریبا ۹۰۰ هزار انشعاب جدید در حوزه گاز اضافه شده است. هم افزایش انشعابات و هم افزایش مصرف داریم و وقتی آن ۳۰ هزار مگاوات هم به چرخه بیاید تمامی آن میزان انرژی خورشیدی قابل بهرهبرداری نیست؛ بهطوری که وقتی به تولید برسد اثر بخشی آن کافی نخواهد بود.
سخنگوی دولت گفت: دولت مصمم است که موضوع ناترازیها را مدیریت کند. راهاندازی مزرعههای انرژی خورشیدی در دستور کار دولت است و سرمایهگذارانش هم از بخش خصوصی آمدهاند و اتفاقاً با شخص رئیسجمهوری بخش بزرگی از موضوع را جلو بردهاند و در مسیر خرید پنلهای خورشیدی و انتقال هستیم.
مهاجرانی ادامه داد: از فضاهایی که هم سطح فیزیکی زیادی دارند و هم میزان مصرفشان قابلتوجه است، مدارس، بیمارستانها و پادگانها، دانشگاهها، خوابگاهها و حتی پارکینگهاست که باتوجه به سطح زیادی که دارند میتوان در راستای نصب پنلهای خورشیدی از آنها استفاده کرد.
وی افزود: موضوع نصب پنل خورشیدی روی بام منازل نیز در دستور کار است و سایر موارد در مسیر اجرایی قرار دارند.
وزیر نفت دولت چهاردهم گفت: تفاهمنامههایی منعقد شده است تا بتوانیم بهصورت هوشمند هر قطره فرآورده تولیدی پالایشگاه را از خروجی پالایشگاه تا انبار نفت، از انبار نفت چه در قالب خطوط لوله تولید شود و چه از طریق نفتکشهای جادهپیما، رصد کنیم تا ببینیم آیا به مراکز مصرف و مقصد میرسد یا نه. اینها به عنوان گامهای اولیهای است که طراحی شده تا انشااله ما بتوانیم پدیده نامطلوب قاچاق را از حوزه تولید و توزیع سوخت کشور حذف کنیم.
محسن پاکنژاد، وزیر نفت دولت چهاردهم درباره برنامههای دولت برای مدیریت مصرف سوخت و کاهش قاچاق آن در کشور، تصریح کرد: قاچاق سوخت یک موضوع ناخوشایند است که سالها در حوزه سوخت و سوخت تولیدی کشور وجود داشته و این بحث، موضوعی نیست که تنها به امروز، دیروز، دو ماه، یا شش ماه و دو سال قبل مربوط باشد. این مشکل سالهاست وجود دارد و تمهیداتی برای حل آن اندیشیده شده است.
وی ادامه داد: یکی از این گامها، تفاهمنامهای بود که چندی قبل بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با شرکت ایرانسل و شرکت مپنا و یکی از شرکتهای تابع شرکت پالایش و پخش به نام ODCC منعقد شد و این اقدام را فراهم میکند که بهصورت هوشمند هر قطره فرآورده تولیدی پالایشگاه را از خروجی پالایشگاه تا انبار نفت، از انبار نفت چه در قالب خطوط لوله تولید شود و چه از طریق نفتکشهای جادهپیما، رصد کنیم تا ببینیم آیا به مراکز مصرف و مقصد میرسد یا نه. اینها به عنوان گامهای اولیهای است که طراحی شده تا انشاالله ما بتوانیم این پدیده نامطلوب را از حوزه تولید و توزیع سوخت کشور حذف کنیم.
این عضو ارشد کابینه دولت چهاردهم در خصوص راهکارهایی که برای کاهش مصرف فرآوردههای نفتی وجود دارد، عنوان کرد: بحث مدیریت تقاضا و بهینهسازی مصرف راهکارهای متفاوتی دارد. مثلاً در حوزه گاز اگر اشاره کنم، بخاریهایی در دنیا وجود دارد که بخش خصوصی وارد کرده و تعداد زیادی از آنها در دسترس و حاضر است حتی در این حوزه سرمایهگذاری کند.
راندمان این بخاریها بالغ بر ۸۰ درصد است، در حالی که بخاریهای گازسوز که در خانهها استفاده میکنیم، راندمان بسیار پایینی دارند و بخشی از سوخت را عملاً بهصورت بهینه برای ایجاد گرمایش در فضای ساختمانها مورد استفاده قرار نمیدهند. این یکی از اقداماتی است که میتوان انجام داد. همچنین، استفاده از خودروهایی که سوخت مصرفیشان کمتر باشد، از دیگر راهکارهاست.
اینها به هر حال راهکارهای قیمتی هستند و در حوزههای مختلف مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته و قطعاً به شرایط اجرایی نزدیک خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که برای کاهش مصرف سوخت به افزایش قیمت بنزین که فکر نکردهاید، گفت: الان چنین بحثی نداریم.
پاکنژاد در پاسخ به این سوال که افزایش تولیدات نفتی که شما اعلام کردید با برنامههای دولت مبنی بر کاهش وابستگی اقتصاد به نفت در تضاد است، وزارت نفت چه برنامهای برای کاهش اقتصاد نفتی دارد، گفت: ببینید قطعاً هدف گذاری ما به سمتی خواهد بود که هر چه هست اتکای بودجه جاری کشور به نفت کاهش پیدا کند. طبیعتاً نفت به نوعی ثروتی است که باید به ثروتهای روزمینی و ماندگار تبدیل شود، این به عنوان یک راهکار و راهبرد است که انشالله مد نظر هست و دنبال خواهیم کرد.
وزیر نفت در رابطه با واردات تکنولوژی برای توسعه صنایع نفتی کشور و توسعه تولیدات داخلی، اظهار کرد: ما در صنعت نفت سالهاست به دنبال این هستیم که بتوانیم ساخت داخل را توسعه دهیم و در این راستا طرحها و در واقع راهکارهای مختلفی تعریف شده و تا الان هم موفقیت آمیز بوده است.
من اخیراً واحد نمکزدایی اهواز متمرکز را افتتاح کردم که با حضور آقای رئیس جمهور بود. آنجا عرض کردم حدود ۸۰ درصد این واحد به دست توانمند جوانان ایرانی چه در حوزه صنعت و چه در حوزه نصب و راهاندازی، مدیریت شده است. این افتتاح بر اساس ۸۰% تولید داخل بوده است یعنی کار جوانان ما و تولید داخلی بوده است.