فوری/ابلاغ مصوبه واریز کمک معیشت ماهانه به این خانوارها | واریز کمک معیشت ماهیانه 3 میلیون تومانی برای 7 دهک اول
آخرین خبر از واریزی جدید دولت را در سایت سرگرمی روز بخوانید.
تصویب نامه هیأت وزیران در خصوص تعیین کمک معیشت ماهانه جانبازان و ایثارگران معسر فاقد شغل و درآمد، افراد تحت تکفل جانبازان متوفای فاقد شغل و درآمد، رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد.
بر این اساس کمک معیشت ماهانه جانبازان معسر فاقد شغل و درآمد یا افراد تحت تکفل جانبازان متوفای فاقد شغل و درآمد ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد ۸ میلیون و ۷۷۵ هزار تومان
افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در خانواده با بُعد یک نفر برای دهک های یک تا ۷، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، خانوارهای با بُعد دو نفره یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، خانوارهای با بُعد ۳ نفره ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، خانوارهای با بُعد ۴ نفره ۳ میلیون تومان و خانوارهای با بُعد ۵ نفر و بالاتر ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
همچنین کمک معیشت ماهانه افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید برای دهکهای هفتم به بالا ۶۰۰ هزار تومان خواهد بود.
آیین نامه اجرایی جزء (۲) بند (پ) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور موضوع: پرداخت کمک معیشت به جانبازان، آزادگان و رزمندگان معسر و معلولان شدید و خیلی شدید
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱- بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران.
۲- سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.
۳- وزارت: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
۴- بهزیستی: سازمان بهزیستی کشور.
۵- پایگاه: پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
۶- کمک معیشت: مبلغی نقدی که از محل اعتبارات ابلاغی مربوط، به صورت ماهانه به مشمولان پرداخت میگردد.
۷- مشمولان: جانبازان و آزادگان معسر غیرحالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمیباشند، افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد، رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و افراد موضوع بند (الف) ماده (۱) قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب سال ۱۳۹۶ که توسط کمیسیون پزشکی- توانبخشی تعیین نوع و تعیین شدت معلولیت بهزیستی، دارای معلولیت شدید یا خیلی شدید شناخته میشوند و فاقد شغل و درآمد هستند و بر اساس احکام این آییننامه و سایر قوانین و مقررات مربوط شناسایی میشوند.
۸- دستگاههای متولی: بنیاد، وزارت و بهزیستی (حسب مورد) که بر اساس احکام این آییننامه متولی پرداخت کمک معیشت به مشمولان میباشند.
۹- فاقد شغل و درآمد به فردی گفته میشود که:
الف- از هیچ کدام از دستگاههای اجرایی مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، کارگاههای موضوع جزء (۳) ماده (۲) قانون تأمین اجتماعی و یا سازمانها و صندوقهای بازنشستگی، حقوق، دستمزد، مستمری از کارافتادگی، مستمری بازنشستگی و یا مستمری وظیفه بگیری (بازماندگی) دریافت نمیکند.
ب- به تشخیص دستگاههای متولی دارای درآمد نمیباشد.
ماده ۲- متقاضیان برای بهره مندی از کمک معیشت موضوع این آییننامه باید درخواست خود را در سامانه اعلامی از سوی دستگاههای متولی ثبت و سپس اقرارنامه مبنی بر نداشتن شغل و درآمد (حسب مورد متقاضی و یا ولی قیم یا سرپرست قانونی وی) را در سامانه یاد شده بارگذاری نمایند.
ماده ۳- دستگاههای متولی مکلفند ظرف یک ماه پس از ثبت نام متقاضی جدید به منظور احراز شرایط وی جهت برخورداری از کمک معیشت و صحت سنجی فاقد شغل و درآمد بودن فرد ثبت نام کننده نسبت به استعلام از مراجع موضوع بند (۹) ماده (۱) این آیین نامه اقدام کنند. دستگاههای یادشده مکلفند پاسخ به استعلام و وضعیت اشتغال و میزان درآمد ماهیانه متقاضی را ظرف یک ماه از تاریخ استعلام به مرجع استعلامکننده اعلام نمایند. مسئولیت عدم پاسخگویی و تبعات آن متوجه دستگاههای مذکور میباشد.
تبصره- بهزیستی مکلف است برای استحقاقسنجی پرداخت کمک معیشت علاوه بر موارد فوق نسبت به استعلام از پایگاه در خصوص وسعسنجی جامعه هدف نیز اقدام نماید.
ماده ۴- دستگاههای متولی مکلفند برای کلیه مشمولان، حداقل یکبار نسبت به استعلام مجدد وضعیت آنان از حیث اشتغال و درآمد و تغییرات ایجاد شده در وضعیت آنان از دستگاههای موضوع ماده (۳) این آییننامه اقدام نمایند و دستگاههای مذکور نیز مکلفند نسبت به پاسخ استعلام در چهارچوب مواعد مقرر در ماده (۳) این آیین نامه اقدام نمایند.
تبصره- ایجاد و تحمیل هرگونه تعهد و بار مالی ناشی از عدم ارائه اطلاعات در موعد مقرر و یا ارائه اطلاعات نادرست توسط مراجع طرف استعلام بر اساس بندهای (هـ) و (ج) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳ و سایر قوانین و مقررات مشمول مجازات قانونی مربوط خواهد بود.