نکات خانه داری | ترفند خانه داری
نکات خانه داری | چند ترفند خیلی آسون برای اینکه آشپزخونتون همیشه مرتب باشه
مواد غذایی را که در قفسهها و کابینتها نگهداری میکنید باید به نحوی چیده شوند که هم به راحتی قابل دسترس باشند و هم به آنها دید داشته باشید.
مواد غذایی را که در قفسهها و کابینتها نگهداری میکنید باید به نحوی چیده شوند که هم به راحتی قابل دسترس باشند و هم به آنها دید داشته باشید.
آسیبهای تنفسی در اثر مصرف بیرویه پاککنندهها
خانمهایی که مرتباً از مواد شوینده، خصوصاً سفیدکنندهها استفاده میکنند، بعد از مدتی چربی ناخنهایشان کاهش مییابد و کنارههای ناخن ریشریش میشود، کندن پوست کنارههای ناخن باعث ایجاد عفونت و ورود میکروب به آن نقطه میشود؛ بنابراین لازم است هنگام استفاده از این مواد حتماً دستکش به دست کنید.
هنگام استفاده از مواد شوینده قویتر حتماً از ماسک استفاده کنید. بهطور کلی آن دسته از مواد شوینده شیمیایی را که بخار میکنند، از برنامه نظافت حذف کنید. وجود کلر در این ترکیبات و زود تبخیر شدن آن به حنجره آسیب میرساند.
ظرفهای مربعی شکل
این ظرفها فضای کمتری را اشغال میکنند و به طور مرتب و منظمتری در کنار هم قرار میگیرند. در واقع حتی یک میلیمتر جا هم به هنگام قرار دادن ظرفها کنار هم بلااستفاده نمیماند. این گونه ظرفها برای مواد غذایی کم حجم نیز بسیار مناسب هستند، مثل قهوه، شکر، شکلات و ... . اگر از ظروف شفاف و تمیز استفاده کنید بهتر است، چرا که محتویات موادی که داخلشان میریزید دیده میشود.
آیا میتوانید این ظروف را با یک دستتان باز کنید؟ اگر نه، به دنبال خرید ظرفی باشید که بتوانید با استفاده از یک دست راحت بازش کنید. برخی از ظروف استیل نگهداری مواد غذایی را میتوان به راحتی با فشار دادن یک دکمه یا تکان یک شاسی، باز کرد.
چه چیزی را کجا گذاشتهاید؟
مواد غذایی را که در قفسهها و کابینتها نگهداری میکنید باید به نحوی چیده شوند که هم به راحتی قابل دسترس باشند و هم به آنها دید داشته باشید.
گام اول: همه چیز را تمیز و پاکسازی کنید
ابتدا تمام مواد غذایی را به طور کامل از قفسهها بیرون بکشید. تمام مواد را به دو بخش تقسیم کنید: موادی که در طول ماه چند بار از آنها استفاده میکنید و موادی که به ندرت به سراغ آنها میروید. اگر پودری از سه سال پیش تاکنون در قفسهها دارید آنها را دور بریزید. همه قفسهها و کابینتها را پاکسازی کنید. مواد اضافی را دور بریزید و فضای بیشتری را به وجود آورید. سپس این فضا را با آن چیزهایی که نیاز دارید پر کنید.
گام دوم: بعضی چیزها را جابهجا کنید
برخی از وسایل داخل قفسهها و کابینتها کاملا اضافی هستند و مدتها خالی میمانند و بدون استفاده فقط خاک میخورند. بهتر است که فکری به حال این وسایل اضافی کنید تا هم جای وسایل مورد استفاده بیشتر باشد و هم برای استفاده از آنها راحتتر عمل کنید.
گام سوم: فضا را تقسیمبندی کنید
وسایل و مواد غذایی را گروهبندی کنید. برای تقسیمبندی آنها براساس گونه، نوشیدنیها، مواد غذایی شیرینیپزی، مواد غذایی کنسروی، حبوبات و ... مواد مشابه به هم را کنار هم و در یک محدوده بگذارید. این مواد غذایی مشابه هم در یک قفسه یا طبقه قرار میگیرند. مواد غذایی بزرگ که به ندرت مورد استفاده قرار میگیرند را نیز در گوشهها قرار دهید.
گام چهارم: از برچسب استفاده کنید
روی لبه قفسهها و طبقات یک برچسب بچسبانید و روی آن بنویسید که آن بخش مربوط به چه چیزی است تا به هنگام استفاده از آنها گیج و سردرگم نشوید، مثلا روی قفسه غلات بنویسید «غلات».
گام پنجم: آنها را جلوی دیدتان بچینید
شما باید مواد غذایی را در جاهایی بگذارید که به راحتی دیده شوند و بتوانید در مواقع نیاز به سرعت آنها را بردارید، حتی با استفاده از یک دست. هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد، راحتتر اینکار را انجام میدهید، چرا که وسایل مورد نظر بیشتر دیده میشوند. در بخشهایی که دیده نمیشوند باید موادی را بگذارید که کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.
بدانید از چه چیزی بیشتر استفاده میکنید
از خودتان بپرسید که کدام یک از این مواد غذایی را بیشتر مورد استفاده قرار میدهید. اگر برنج را بیشتر دوست دارید، بنابراین باید ظرف بزرگتری را به نگهداری برنج اختصاص دهید. هیچگاه ظرفها و قفسهها را با مواد غذایی که به ندرت از آنها استفاده میکنید، پر نکنید. مثلا نیازی نیست که کیسه یا ظرف بسیار بزرگی را به نگهداری آرد اختصاص دهید.
به هنگام خرید سراغ بستهبندیهای بزرگ نروید
در اندازههای کوچک خرید کنید. برخی از بستهبندیهای مواد غذایی بسیار بزرگ هستند و گاه با خرید یکی از آنها حتی تا آخر سال نیز تمام کردن محتویات آن ممکن نمیشود و بخش زیادی از آن اضافه است. لذا سعی کنید همیشه طوری خرید کنید که هم مجبور نباشید فضای بزرگی را به نگهداری آنها اختصاص دهید در صورت عدم استفاده نیز بخش اضافی را دور بریزید.
داخل ظرف باشد یا نباشد؟
نان
شاید فکر کنید که اگر نان را داخل یخچال نگهداری کنید، میتوانید برای مدت زمان بیشتری از آن استفاده کنید، در صورتی که نان در یخچال زودتر فاسد میشود. بهترین کار آن است که آنرا به خوبی بپیچید، طوری که هوا نکشد و در دمای معمولی اتاق نگهداری کنید.
کره بادام زمینی
برخی افراد کره بادام زمینی را بعد از استفاده روی پیشخوان آشپزخانه به همان حالت میگذارند در حالی که حتما باید درب آن را ببندید و داخل یخچال نگهداریاش کنید.
سیبزمینی، پیاز و سیر
این مواد غذایی را باید در سبد مخصوص خودشان نگهداری کنید. هر کدام را در یک سبد جداگانه و سبد را در یک جای خنک دور از گرما و نور نگهداری کنید. اگر سیبزمینی، پیاز و سیر را در شرایط مناسب نگهداری کنید حتی تا
4 هفته نیز قابل استفاده خواهند بود.
جوش شیرین برای لکه کوچیک وو برای لکه بزرگ عمقی قالیشویی