خواصی از نعنا که اگر بدانید خوردنش در کنار هر وعده غذایی را از دست نمی دهید

نعناع (نام علمی: Mentha) گیاهی است از راسته نعناسانان و تیره نعناعیان و از سبزی‌های خوراکی است. این گیاه برخی اسانس‌ها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگ‌هایش کرک کمتری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیش‌تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم‌تر است.

کدخبر : 5465
سایت سرگرمی روز :

نعناع (نام علمی: Mentha) گیاهی است از راسته نعناسانان و تیره نعناعیان و از سبزی‌های خوراکی است. این گیاه برخی اسانس‌ها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگ‌هایش کرک کمتری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیش‌تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم‌تر است.

به طور کلی دو رقم نعناع (به انگلیسی: Mint) وجود دارد.رقم خودرو و رقمی که توسط کشاورزان کاشته می شود. کیفیت، مواد موثره و طعم نمونه های خودروی آن که در دامنه های کم ارتفاع کوه ها رشد می کنند بیشتر است. نعناع گیاهی است علفی با ریشه هوایی و ساقه‌های مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی. ساقه و برگ‌های خوش‌بوی آن خوراکی و دارویی است و گاهی گل‌های رنگین دارد.

برگ‌های آن به طول ۳ تا ۵ سانتی‌متر، متقابل، نیزه‌ای یا دوکی است، حاشیهٔ آن دارای بریدگی‌های عمیقی است، بریدگی‌های کناره آن نوک تیز است. کرک برگ‌های نعناع کم است. نعناع سبز معمولاً در سرتاسر جهان کشت می‌شود، این گیاه حاصل تبدیل و ماندگاری بوته گیاه ریحان چند ساله می‌باشد. این گیاه در نواحی شمال ایران و اطراف تهران به حالت وحشی و پرورشی می‌روید. «نعنای قرمز»گونه‌ای از نعناع است که در لبهٔ رودخانه‌ها و در جریان آب‌های ملایم و کم‌عمق، و در کنار آب‌انداز و استخرهای مصنوعی آبی (به مازندرانی اندون) می‌روید و چون برگ‌هایش قرمزرنگ‌اند به این نام خوانده می‌شود.

خواص نعناع

مصرف آن به اشکال مختلف ازجمله تازه، خشک‌شده، دم‌نوش، اسانس، دم‌کرده، پودر و… امکان‌پذیر است. نعناع یک گیاه بسیار معطر و با طراوتی است که به‌طور گسترده در آشپزی و در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد فراوانی دارد. در اساطیر یونانی، نعناع به‌عنوان گیاه مهمان‌نوازی شناخته می شود. نعناع که عموماً به پوندیا در هند معروف است، به‌طور گسترده در غذاهای خاورمیانه‌ای، هندی، انگلیسی و آمریکایی به شکل چای، نوشیدنی، دم‌نوش، آب‌نبات، ژله، شربت، بستنی و غیره استفاده می شود.

برگ‌های نعناع دارای بالاترین مقدار آنتی‌اکسیدان نسبت به سایر گیاهان موجود است. روغن نعناع شامل اسیدهای فنولیک، فیتوسترون، ساپونین ها، تریترپین ها، فلانوئیدها، کاروتنوئید، آنتوسیانین ها و غیره است که به‌طور گسترده برای مصارف مختلفی استفاده می شود.

خواص نعناع

به گزارش صدآنلاین، مصرف آن به اشکال مختلف ازجمله تازه، خشک‌شده، دم‌نوش، اسانس، دم‌کرده، پودر و… امکان‌پذیر است. نعناع یک گیاه بسیار معطر و با طراوتی است که به‌طور گسترده در آشپزی و در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد فراوانی دارد. در اساطیر یونانی، نعناع به‌عنوان گیاه مهمان‌نوازی شناخته می شود. نعناع که عموماً به پوندیا در هند معروف است، به‌طور گسترده در غذاهای خاورمیانه‌ای، هندی، انگلیسی و آمریکایی به شکل چای، نوشیدنی، دم‌نوش، آب‌نبات، ژله، شربت، بستنی و غیره استفاده می شود.

برگ‌های نعناع دارای بالاترین مقدار آنتی‌اکسیدان نسبت به سایر گیاهان موجود است. روغن نعناع شامل اسیدهای فنولیک، فیتوسترون، ساپونین ها، تریترپین ها، فلانوئیدها، کاروتنوئید، آنتوسیانین ها و غیره است که به‌طور گسترده برای مصارف مختلفی استفاده می شود.

درمان آسم:

نعناع ویژگی‌های آرامش‌بخش دارد و برای بیماران مبتلابه آسم به دلیل اینکه باعث انسداد در لوله بینی می شود بسیار مفید است.

کمک به فرآیند هضم:

نعناع علاوه بر خاصیت آرامش‌بخش بودن خاصیت پاک‌کنندگی و سم‌زدایی نیز دارد. از التهاب در معده جلوگیری می‌کند و فرآیند هضم را تقویت می‌کند. این امر به دلیل فعال شدن غدد بزاقی در مصرف نعناع که آنزیم‌های گوارشی را قادر به تولید مقادیر کافی می‌کند، اتفاق می‌افتد.

خواص-نعناع-2-780x470

کاهش و درمان اختلالات تنفسی:

نعناع به شکل چای یا جویدنی برای رفع گرفتگی گلو، بینی, برونشیت و ریه‌ها استفاده می شود. همچنین به تسکین بینی، گلو و مجاری تنفسی و جلوگیری از یک اختلال طولانی که معمولاً با آسم یا سرماخوردگی شروع می شود، کمک می‌کند.

جلوگیری از آلرژی:

روغن‌های موجود با ترکیب نعناع به‌طور گسترده‌ای برای مقاومت در برابر انتشار مواد شیمیایی خاص در بدن که منجر به آلرژی فصلی و تب یونجه نیز می شود شناخته می‌شوند. نعناع بهتر است به شکل خام یا به شکل چای و دم‌نوش مصرف شود تا از آلرژی‌ها محافظت کند.

تقویت کبد:

نعناع به خاطر وجود مواد مغذی ضروری و خواصی چون آرامش بخشی و تسکین‌دهنده‌اش، یک گیاه بسیار مفید برای افزایش قدرت کبد و کمک به بهبود کبد چرب است.

بهداشت دهان و دندان:

نعناع یک خوشبوکننده دستگاه تنفس است ، علاوه بر اطمینان از تمیزی زبان و صمغ‌ها، مانع رشد باکتری دردهان می شود. بنابراین نعناع جز یکی از موارد مهمی است که در تهیه خمیردندان و دهان استفاده می شود.

جلوگیری از کاهش حافظه:

نعناع به‌عنوان یک محرک مؤثر شناخته‌شده است که حفظ حافظه بلندمدت و هوشیاری مشخص را افزایش می‌دهد و افرادی که مصرف‌کنندگان معمولی نعناع هستند، به‌شدت هوشیار و باهوش هستند.

خواص نعناع برای پوست سالم:

نعناع دارای خواص ضد خارش و ضدعفونی‌کنندگی است و باعث می شود که پوستتان کاملاً تمیز شده باشد. همچنین نعناع به‌پیش گیری و درمان عفونت‌های پوستی کمک کرده و در درمان و حذف زخم‌های ناشی از گزش حشرات مانند پشه و  زنبورعسل مؤثر است.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: