۷ خاصیت این ادویه محبوب که ضرورت مصرف آن را دوچندان میکند | از خواص آن برای پوست تا درمان فشار خون و بهبود عملکرد مغز
دارچین در واقع پوست درختی به نام دارچین است که نهتنها ادویه محسوب میشود، بلکه در طب سنتی هم کاربرد دارد.
دارچین، ادویهای است که به شکلهای مختلف مکمل، همراه با چای و عصاره مصرف میشود. اگرچه هنوز طب مدرن مصرف این ادویه را برای درمان بیماریها تجویز نکرده است، بررسیهای محققان نشان میدهد، دارچین فواید متعددی دارد:
1. کاهش قند خون
چندین بررسی روی انسان و همچنین حیوانات بزرگسال نشان داده است که دارچین میتواند از قند بالای خون بکاهد. البته سازوکار آن و اینکه اثر دارچین روی قند خون چقدر دوام میآورد، کاملا مشخص نیست.
۲. افزایش سوختوساز بدن
اسانس موجود در دارچین به نام سینامالدهید، سلولهای چربی بدن را هدف گرفته و آنها را برای تولید انرژی بیشتر میسوزاند. درواقع اگر میخواهید لاغر شوید، این ادویه را به مواد غذاییتان اضافه کنید.
۳. مناسب برای پوست
از دارچین در بیشتر ماسکهای پوست استفاده میشود. این ادویه با جوشها و قرمزی صورت مبارزه میکند. درضمن دارچین تولید کلاژن در پوست را تحریک کرده و باعث میشود، جوانتر به نظر برسید.
۴. موثر در درمان سرطان
بررسیهای آزمایشگاهی روی دارچین نشان میدهد، این ادویه میتواند از رشد سلولهای سرطانی کاسته و حتی این سلولها را از بین ببرد.
۵. کاهش فشار خون
تحقیقات نشان داده، مصرف هر روز دارچین به مدت ۳ ماه میتواند فشار خون سیستولی (عدد بالا) را حداقل تا ۵ شماره پایین بیاورد.
۶. مراقبت از مغز
دارچین از تجمع پروتئین در مغز که یکی از نشانههای بیماری آلزایمر است، جلوگیری میکند.
۷. کاهش التهاب
هنگام بررسی حداقل ۱۱۵ نوع غذا، دارچین در مبارزه با التهاب، رتبه اول را به دست آورد. بنابراین از آنجاییکه با بالا رفتن سن، ممکن است بیماریهای التهابی مانند التهاب مفصلی به سراغتان بیاید، این ادویه را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
از دیگر فواید دارچین میتوان به کاهش کلسترول بد، مبارزه با باکتریها و درمان عفونت واژن و نامنظمی پریود در زنان اشاره کرد.
8. کمک به تسکین دردهای عضلات و سردرد با دارچین:
دارچین به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، می تواند سفتی و سختی ماهیچه ها و مفاصل را از بین ببرد. دارچین برای ورزشکار و افراد مبتلا به آرتریت توصیه می شود و همچنین برای تسکین سردردهایی که به دلیل سرماخوردگی ایجاد می شود نیز تاثیرگذار است.
9. جلوگیری از سرطان با دارچین:
تحقیقات نشان داده است که دارچین می تواند رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد. وقتی که دارچین را به طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید، می تواند از سرطان جلوگیری کند و رشد سلول های لنفوم و لوسمی را نیز کاهش دهد.
همچنین ادعا شده است که دارچین می تواند در ترشح سالم شیر مادر نیز تاثیرگذار باشد و می تواند به تخلیه ادرار نیز کمک کند.
11. جلوگیری از خونریزی با دارچین:
دارچین می تواند به طور طبیعی، خونریزی بیش از حد را متوقف کند و روند بهبودی را تسریع بخشد.
12. کمک به بهداشت دهان و دندان با دارچین:
دارچین یک عنصر محبوب در آدامس و دهانشویه ها است. خواص ضد التهابی دارچین می تواند از دندان ها و لثه در برابر صدمه و آسیب محافظت کند و همچنین تنفس و بوی بد دهان را نیز از بین می برد.
. دارچین برای کنترل و دفع حشرات:
دارچین می تواند بسیاری از حشرات را دفع کند. شما می توانید تکه هایی از دارچین را در قسمت های مختلف خانه قرار دهید، تا بتواند حشرات را از آنجا دور کند.
14. درمان سرفه ها و سرماخوردگی های معمول با دارچین:
دارچین در طب چینی به عنوان یک درمان طبیعی برای سرفه و سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد.
شما می توانید دستور زیر را برای تهیه آن اجرا نمایید:
یک تکه چوب دارچین را به آب جوش اضافه نمایید و اجازه دهید در حدود 2 دقیقه به جوش آید، سپس چوب دارچین را از آن خارج کنید و آن را مانند چای های دیگر بنوشید و لذت ببرید.
شما می توانید این چای را 2 بار در روز مصرف کنید. در حالی که سرماخوردگی شما بیش از 3 روز ادامه پیدا کرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
15. درمان دندان درد با دارچین:
پنج قاشق چای خوری عسل را به یک قاشق چای خوری پودر دارچین اضافه کنید و تکه ای از آن را روی قسمت آسیب دیده دندانتان بگذارید. این روند را 2 الی 3 بار در روز تکرار کنید، تا احساس درد شما کاهش یابد.
. کمک به هضم غذا و رفع مشکلات گوارش با دارچین:
دارچین نه تنها به غذا عطر و طعم می دهد، بلکه به هضم آن نیز کمک می کند. همچنین برای از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی معده و نفخ نیز مفید است.
17. از بین برنده باکتری های ای کولای با دارچین:
دارچین به دلیل خواص ضد میکروبی که دارد، با باکتری ها مبارزه می کند. پراکسید هیدروژن را با روغن دارچین ترکیب کنید و می توانید آن را به آبمیوه هایتان اضافه کنید و بنوشید.
18. دارچین برای کمک به درمان بیماری PMS:
دارچین غنی از منگنز است و یک منبع عالی برای کاهش اثرات بیماری PMS می باشد. مطالعه ای نشان داد، زنانی که روزانه 5 الی 6 میلی گرم منگنز مصرف می کنند، کمتر دچار تغییرات خلقی می شوند. نتایج نشان داده است که گنجاندن منگنز، در رژیم غذایی زنان می تواند علائم مختلف این بیماری را در آنها کاهش دهند.