یارانه معیشتی | یارانه معیشتی جدید
واریز یارانه معیشتی ویژه با مبلغ 1 میلیون و 500 هزار تومان برای این خانوارها | کدام خانورها مشمول این یارانه می شوند؟
طرح کالابرگ الکترونیکی و برنامه رفع سوء تغذیه کودکان مهمترین ابزار برای تامین امنیت غذایی جامعه به شمار میرود.
یکی از برنامههای وزارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تامین امنیت غذایی گروههای کم درآمد(دهکهای یک تا 7) ،کودکان زیر خط رشد و مادران باردار و شیرده اجرای کالابرگ الکترونیک، تغذیه کودکان و طرح یسنا برای مادران شیرده است.
اهم اقدامات حوزه حمایتی
1- اجرای برنامه رفع سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال ( 5 تا 59 ماه)
2- اجرای ماده 24 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت(شاخص اختصاصی سال 1402)
3- اجرای طرح ملی یسنا
4- حمایت از تست ژنتیک فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی
5- ارائه الگوی توانمندسازی و حمایت از زنان سرپرست خانوار
6- پنجره واحد خدمات حمایتی زنان سرپرست خانوار:
7- اجرای تبصره(2) ماده(5) قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت مبنیبر استفاده افراد دارای معلولیت شدید از سامانههای برون شهری ریلی، هوایی و دریایی دولتی و عمومی نیم بها؛
8- تدوین گزارش پایش فقر در سال 1401 و برآورد 1402
9- تدوین برنامه رفع فقر مطلق مبتنی بر شناسایی فقرا با اولویت گروه های آسیب پذیر برای اولین بار
10- اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی
اهم اقدامات حوزه بیمه ای
1- پیگیری نظام بیمهای فراگیر برای خانوارهای فاقد بیمه بازنشستگی با مشارکت بیمهشدگان در راستای استقرار نظام چند لایه رفاهی
2- پیگیری اصلاحات سنجهای در نظام بازنشستگی در راستای حل مسئله پایداری مالی صندوقهای بازنشستگی
3- تصویب آییننامه جدید قانون نقل و انتقال سوابق بیمهای بین صندوقهای بازنشستگی که بر اساس آن امکان انتقال مبلغ به روز شدهی حق بیمه پرداختی به صندوق دیگر و امکان پرداخت مستمری جمع (دریافت حقوق بازنشستگی از صندوق های متعدد به نسبت سنوات بیمهپردازی در هر صندوق) برای اولین بار در کشور فراهم شد.
4- تصویب لایحه " اصلاح بند (1) ماده 86 قانون تامین اجتماعی" و ارسال آن به مجلس شورای اسلامی که بر اساس آن در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت حداقل سابقه پرداخت حق بیمه برای دریافت کمک هزینه عائلهمندی از 720 روز به 30 روز کاهش مییابد.
5- تصویب آیین نامه بند (ط) قانون اصلاح ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی
6- تصویب آئین نامه تبصره (4) بند (الف) قانون اصلاح ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی
7- سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
8- دستورالعمل بیمه اجتماعی آزادکاران
9- تدوین و اصلاح اساسنامه صندوقهای بازنشستگی - تکلیف ماده 17 قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی
اهم اقدامات پایگاه رفاه ایرانیان
1-به روزرسانی پایگاه رفاه ایرانیان
2-راه اندازی سامانه بهره مندی ایرانیان
اهم اقدامات دفتر برنامه ریزی اقتصادی
1. مدیریت پرتفوی داراییهای صندوقها از طریق آمادهسازی شرکتهای تابعه و خروج از بنگاه¬داری
2. توسعه صادرات در شرکتهای زیرمجموعه صندوقهای بیمه بازنشستگی
3. تشکیل زنجیره ارزش شرکتهای تابعه صندوقهای بیمه بازنشستگی
4. بند هشتم نظارت ستادی رئیس محترم جمهوری از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تاریخ 1401/10/29
5. انجام واگذاری سالانه حداقل 15 واحد درصد از سهام مدیریتی شرکتهای زیر مجموعه از طریق برگزاری مزایده بلوکی و افزایش کارایی سرمایهگذاری صندوقهای بازنشستگی، جلوگیری از هزینههای غیر ضرور و کاهش وابستگی صندوقهای مذکور به بودجه عمومی
6. تأدیه مطالبات
7. تجمیع منابع نزد بانک رفاه کارگران
8. تسویه مطالبات به شرکت ملی گاز ایران
9. تفاهم نامه با اتاق بازرگانی، صنایع و معادن
10. تشکیل اتاق کنترل ارزی
11. تهیه و تدوین برنامه متناظر با شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم
12. تقویت و توسعه فعالیت شرکتها به ویژه در صنایع دانش بنیان، تأمین منابع مالی موردنیاز اجرای فعالیتها و توسعه صادرات شرکتهای تابعه
13. بهبود عملکرد تولیدی بنگاههای اقتصادی تابع/فارس
جزئیات و تاریخ اجرای طرح یسنا اعلام شد
دولت سیزدهم در ادامه تلاش خود برای ارتقا امنیت غذایی جامعه، با اجرای «طرح یسنا» یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی در قالب اعتبار خرید رایگان بستههای حمایتی برای مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال در نظر گرفته که اجرای آن از ۳۰ فروردین آغاز شده است.
دیماه سال گذشته وزارت تعاون و با همکاری بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، برای تغذیه مضاعف مادران باردار یا دارای فرزند شیرخوار «طرح یسنا» را به مرحله اجرا درآورد. طرحی که بهواسطه آن مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار (زیر ۲ سال) که در دهک یک درآمدی قرار داشتند به شکل ماهانه از دولت یارانه دریافت میکنند. این طرح یکی از طرحهای سهگانه دولت سیزدهم برای ارتقا امنیت غذایی (کالابرگ الکترونیکی، کودکان نیازمند یارانه مضاعف و طرح یسنا) است که در قالب یارانه مضاعف به افراد کمدرآمد جامعه تعلقگرفته است تا امنیت غذایی آنها تأمین شود.
در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفرشان مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند. از سال گذشته مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به یارانه دریافتی این مادران اضافه شد تا به واسطه آن بتوانند با خرید از سبد کالایی شامل ۱۶ قلم ماده موردنیاز برای مادر و رشد فرزند امنیت غذایی خود را تأمین کنند.
طرح یسنا از سال گذشته به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد و تا الان نیز ادامه دارد.
«سید صولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آخرین جلسه هیئت دولت از ادامهدار شدن این طرح در قالب و شکل جدید خبر داد و گفت اعتبار مربوط به این طرح تامین شده است.
طرح یسنا که در مدت سه ماه گذشته توانست مادران گروه هدف خود را مورد حمایت قرار دهد، در مرحله جدید تمام استانهای کشور اجرایی خواهد شد. طرح یسنا که با زیرپوشش قراردادن مادران دهک اول درآمدی جامعه آغاز به کارکرده بود، در طرح جدید قرار است مادران سه دهک اول درآمده جامعه را تحت پوشش قرار دهد تا امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان تأمین شود. تفاوت دیگر این طرح با مرحله نخست یسنا، این است که یارانه ۴۰۰ هزارتومانی مادران به ۶۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
وزیر رفاه در این باره گفت: طرح یارانهای یسنا اظهار کرده که اعتبار خرید بستههای غذایی و بهداشتی به ۶۰۰ هزار تومان برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استانهای کشور تأمین شده است و افراد شامل این طرح میتوانند اقدام به خرید کنند. این طرح برای مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود یک میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استانهای کشور اجرایی میشود.
مادران مشمول طرح یسنا، میتوانند از بستههای حمایتی پیشبینیشده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزیجات، میوهجات و سبزیها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شویندههای بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان بهصورت رایگان خرید کنند.
طرح یسنا در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مرحله اجرا درآمده است. در مرحله جدید مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آنها به یک میلیون نفر میرسید، مشمول این طرح شدهاند.
مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه میتوانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند. افراد مشمول این طرح از روز پنجشنبه ۳۰ فروردین میتوانند از تمام فروشگاههای طرف قرارداد با کالابرگ الکترونیکی خرید خود را انجام دهند.