خبر مهم سازمان برای کسانی که بیمه تامین اجتماعی اند | ترمیم حقوق بیمه شدگان تامین اجتماعی کلید خورد
ابراهیم کشاورز سرپرست ادارهکل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی از لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در لیستهای بیمهای از ابتدای دیماه خبر داد و گفت: در اجرای بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مصوبه شواری عالی کار، از ابتدای دیماه امسال تمامی کارفرمایان ملزم به درج مزد پایه سنوات و حق تاهل در لیستهای ارسالی هستند که با اجرای این مصوبه دستمزد کارگران در زمان بازنشستگی واقعیتر و از متضرر شدن کارگران محترم جلوگیری میشود.
کشاورز با اشاره به بخشنامه 276716 به تاریخ 1402/12/29 وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با «موضوع الزام درج مزد پایه سنوات و حق تاهل در لیست بیمهای کارفرمایان» اظهار داشت: پس از صدور این بخشنامه، یک دستورالعمل اجرایی مبنی بر اعمال پایه سنواتی و مزایای حق تاهل در دستمزد مبنای کسر حق بیمه صادر شد. بر اساس این دستور العمل مقرر شده است که در سال جاری مزد و مزایای مزبور نیز در کنار سایر موارد مشمول کسر حق بیمه قرار گیرند.
وی افزود: با توجه به مشکلات زیر ساختی که وجود داشت اجرای این مصوبه اندکی به تاخیر افتاد، اما با پیگیری انجام شده، این مشکلات مرتفع و با لازمالاجرا شدن آن از اول دیماه امسال، کارفرمایان محترم ملزم به درج این موارد در لیستهای بیمهای هستند. بازه زمانی یک ماهه تا ابتدای دیماه نیز به این جهت درنظر گرفته شده که کارفرمایان محترم آمادگی لازم را به منظور اجرای این مصوبه و درج این موارد در لیست بیمه فراهم نمایند.
کشاورز درخصوص مزایای اجرای این قانون برای بیمهشدگان گفت: عمده کارگران عزیز، همواره دغدغه دارند که چرا در زمان بازنشستگی با حداقل دستمزد بازنشسته میشوند. با اجرای این مصوبه دستمزد کارگران در زمان بازنشستگی واقعی تر و از متضرر شدن کارگران محترم جلوگیری میشود؛ چون کارفرما موظف است که دستمزد واقعی کارگر را مبنای پرداخت حق بیمه قرار دهد، از طرفی با اجرای این قانون خدمات کوتاهمدت سازمان تامین اجتماعی مثل کمکهزینه بارداری، غرامت ایام بیماری، ازکارافتادگی و ... و بلند مدت نیز با اعمال مزایای مزبور به بیمه شدگان پرداخت می گردد.
سرپرست اداره کل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی درخصوص نحوه نظارت بر اجرای این قانون با اشاره به اینکه عدم اعمال این قانون توسط کارفرمایان تخلف محسوب میشود گفت: سیستم دریافت لیست هوشمند به نحوی طراحی شده است که کارفرمایان ملزم به پرداخت مزد و مزایای مزبور می باشند و در واقع ثبت لیست در سیستم بدون اعمال مزد پایه سنوات و حق تاهل ممکن نیست و از ابتدای دیماه کسی نمیتواند از این قانون تخلف کند.
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در پیامی ضمن گرامیداشت هفته پژوهش و تبریک به پژوهشگران به ویژه پژوهشگران و فعالان حوزه تأمین اجتماعی، بر ضرورت ارتباط موثر عرصه پژوهش و عرصه واقعیت و اجرا و انجام پژوهشهای کاربردی ناظر به مسائل اولویتدار این سازمان و همچنین پایبندی به استانداردهای پژوهش و اجتناب از سوگیریهای تحقیق تأکید کرد.
متن پیام صادر شده به شرح زیر است.
هفته پژوهش، فرصت مغتمی است برای دوباره اندیشیدن به جایگاه و نقش مفهوم راهبردی پژوهش در امر سیاستگذاری و حکمرانی. مفهومی که میبایست ناظر به شأن و مأموریت ویژه خود یعنی قرار گرفتن در ساحت حلّ مسئله، از تمام ابزارها و ظرفیتهای موجود در قلمرو پژوهش استفاده کند تا ضمن تعریف و تبیین دقیق مسائل بتواند در جایگاه پشتوانهای قابل اتکا و راهنمای عملی معتبر برای تصمیمات مختلف، ایفای نقش کند.
پژوهش در معنای واقعی خود مستلزم ارتباطی پویا و فعال با مسائل جاری در عرصه واقعیت و اجراست تا بتواند در نخستین و مهمترین گام خود، یعنی تعریف مسائل، ناظر به مسائل واقعی به گونهای عمل کند که ابتدا وضعیت موجود، به صورت شاخصمند و واقعی تشریح شده؛ سپس وضعیت مطلوب، به صورت شاخصمند تخمین شود و نهایتاً از میان راهکارهای موجود برای نیل از وضعیت موجود به وضع مطلوب، بهینهترین راهکار با علم به مزایا و معایب، پیشنهاد و تجویز گردد. طبیعی است عدم ارتباط فعال حوزه پژوهش با عرصه واقعیت، یا منجر به طرح مسائلی خارج از اولویتهای واقعی و مورد نیاز میشود و یا به دلیل فقدان ارتباط موثر میان حوزه انتزاع و امور واقع، تجویزها و پیشنهادات ارائه شده در فضایی غیرواقعی، فاقد جامعیت و امکان اجرا میشود.
دیگر سخن آنکه مسائل مرتبط با حوزه گسترده تأمین اجتماعی چه به جهت تکثر و وسعت دربرگیری موضوعات و مخاطبان، چه از منظر تنوع ساحتها و میانرشتهای بودن مفاهیم مرتبط با مقوله تأمین اجتماعی و چه به جهت گستردگی شمولیت زمانی که غالب تصمیمات و اقدامات این حوزهی بینالنسلی را با پیامدها و تبعات بلندمدت و عمیق همراه میکند؛ از پیچیدهترین دستورکارهایی است که پیچیدگی و در برخی موارد مزمن شدن مسائل آن، مستلزم سطح بالایی از توانمندی و تسلط برای بهرهگیری از ظرفیتهای عرصه پژوهش است.
با نگاهی به مسیر طی شده در سابقه استفاده از عرصه پژوهش در سازمان معظم تأمین اجتماعی، روشن میشود که هرگاه ارتباط وثیق این حوزه با عرصه واقعیت و اجرا برقرار بوده و اولویتبندی نظام مسائل و تعریف مسئله با دقت صورت پذیرفته و در عرصه پژوهش نیز، مراحل استنباط و استخراج پاسخ سوالات، به صورت روشمند و به دور از محافظهکاری و سوگیریهای تحقیق انجام شده؛ پیشنهادات این عرصه مفید به فایده واقع شده است. برعکس هرگاه ارتباط این عرصه با واقعیتهای اجرا کمرنگ شده، وجه تشریفاتی و برخی زوائد غیرکاربردی آن چنان غالب شده که نهتنها دستورکارهایی زائد و غیرکاربردی در اولویت قرار گرفته بلکه گاه کارکرد این حوزهی راهبردی، در حد فراهم کردن پوسته و ظواهری پژوهشی برای پاسخهایی از پیش تعیین شده، تنزل یافته است.
لذا تحقیق و پژوهش در جایگاه کاربردی و غیرتشریفاتی خود، میبایست پیشنیاز هر اقدام تحولی در سازمان تأمین اجتماعی باشد. پیشنیازی که در آن استفاده از نوآوری و خلاقیتهای جمعی برای حل مسائل به صورت روشمند انجام میشود، از ظرفیت مطالعات تطبیقی و تجارب جهانی و البته مدیریت دانش به طور عملی استفاده شده و تازهترین دستاوردهای فنی و تکنولوژیک نظیر عرصه وسیع و پیچیده هوش مصنوعی در حل مسائل سازمان به کار گرفته میشود.
در پایان اینجانب فرصت پیش آمده به مناسبت هفته پژوهش و فناوری را مغتنم شمرده و از خدمات تمامی تلاشگران عرصه پژوهش و تحقیقات کشور خصوصاً مجموعه پژوهشگران حوزه تأمیناجتماعی که بیشک در توسعه گفتمان تأمین اجتماعی نقش موثری را برعهده دارند؛ صمیمانه تقدیر و تشکر میکنم و ضمن تبریک و تهنیت ایام بزرگداشت هفته پژوهش، از درگاه خداوند متعال سلامتی و توفیق روزافزون شما عزیزان را خواستارم.